Οθέλλος 0 – 2 Ανόρθωσις: Δύσκολη νίκη με Γκο(λ)σάλβεζ

Σπουδαία νίκη πέτυχε απόψε η Ανόρθωση απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Οθέλλο, αν και η ομάδα μας στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησε επικίνδυνα δίνοντας χώρο στον αντίπαλο. Ο Ανδρέας Μακρής έβαλε νωρίς μπροστά την ομάδα μας με γκολ από τα αποδυτήρια ενώ ο Γκονσάλβεζ κτύπησε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης για να διαμορφώσει το τελικό 0-2. Σωτήριες επεμβάσεις από Αβραάμ και Δημητρίου κράτησαν το μηδέν παθητικό ενώ πολλά χιλιόμετρα κάλυψε ο Μάκος στη μεσαία γραμμή. Με 31 βαθμούς πλέον, η ομάδα μας ανέβηκε προσωρινά στην τέταρτη θέση με συγκάτοικο την ΑΕΚ.

Εντεκάδα
Με την μετατόπιση του Ανδρέα Αβραάμ στο αριστερό άκρο της άμυνας αντιμετώπισε το κενό του Ραζάκ Νούχου ο Άντρε Πάους, ο οποίος διατήρησε παράλληλα τον Κωνσταντίνο Λαϊφη στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Χόγλκερσον. Ο Καμίνσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Δημητρίου στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ στη μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Μάκος, Αμπουρτζάνια και Γκαρσία. Ο Γκονσάλβεζ πήρε φανέλα βασικού έχοντας στηρίγματα από τους Μακρή και Κάλβο.

Πρώτο ημίχρονο
Δε θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερο ξεκίνημα ο Άντρε Πάους μιας και μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ανδρέας Μακρής έδωσε συνέχεια στο σερί σκοραρίσματος πετυχαίνοντας το 0-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ και μελέ στην αντίπαλη περιοχή. Ο νεαρός επιθετικός τοποθετήθηκε άριστα στα αντίπαλα τετράγωνα και ήταν στο σημείο που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να σπρώξει τη μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό. Με την ανάπτυξη να γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από δεξιά, η ομάδα μας απείλησε εκ νέου στο 19ο λεπτό όταν η μπαλιά του Δημητρίου είχε αποδέκτη τον Μακρή ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

goalothelo

Ο Καμίνσκι περιορίστηκε σε ρόλο θεατή ενώ στο 25ο λεπτό σπουδαία διπλή ευκαιρία έκανε φτερά με δράστες τους Λαϊφη και Χόλγκερσον μετά από εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ. Με τη πάροδο του χρόνου η Ανόρθωση έδωσε χώρο στον αντίπαλο παίρνοντας άριστα στο αμυντικό κομμάτι με πρωτεργάτη το Μάκο, ωστόσο επιθετικά δεν υπήρχε η ίδια διάθεση με τους Αμπουρτζάνια και Γκαρσία να μην είναι ιδιαίτερα δραστήριοι.

Δεύτερο ημίχρονο
Νωθρό το ξεκίνημα της επανάληψης με τον Αμπουρτζάνια να βρίσκει τον Αβραάμ από αριστερά με κάθετη πάσα και τον τελευταίο να πραγματοποιεί χλιαρό σουτ που δεν έφερε το ζητούμενο. Οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους χάνοντας ευκαιρίες με τους Γκριγκαλασβίλι, Τιάγκο και Σάσι με τους Δημητρίου και Αβραάμ να οριζοντιώνονται σωτήρια σε 66ο και 73ο λεπτό αντίστοιχα. Ενδιάμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό ο Χόγλκερσον διεκδίκησε πέναλτι σε σπρώξιμο του αντίπαλου τερματοφύλακα ωστόσο ο Μούσκος έκλεισε τα μάτια. Η Ανόρθωση οπισθοχώρησε επικίνδυνα με τους αντίπαλους να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ και τον Γκονσάλβεζ να αποτελεί το μοναδικό προωθημένο ποδοσφαιριστή, προσπαθώντας να απειλήσει με ατομικές ενέργειες. Ο Αφρικανός δικαιώθηκε στο 89ο λεπτό όταν άνοιξε αρχικά χώρο για τον Εντέ που έτρεψε στο χώρο και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στο νέο μας απόκτημα για να διαμορφώσει το 0-2.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ