Λαΐφης στο Anorthosis24: «Δεν επέτρεψα στον εκνευρισμό να με κυριαρχήσει»

Στο Anorthosis24 μίλησε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής Ανόρθωσης αλλά και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας στη νίκη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, Κωνσταντίνος Λαΐφης. Σε μία μίνι-συνέντευξη που είχαμε τον Κωνσταντίνο, μας μίλησε για το υπέροχο κλίμα που επικρατεί φέτος στην ομάδα αλλά και για το κοντράστ συναισθημάτων του ιδίου στο παιγνίδι της Κυριακής στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά και τις χαμένες ευκαιρίες που είχε, δεν επέτρεψε στον εκνευρισμό να τον κυριαρχήσει, παρέμεινε με καθαρό μυαλό και με τη βοήθεια των συμπαικτών του στα λεπτά των καθυστερήσεων ήρθε το νικητήριο γκολ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κωνσταντίνε, ποιο ήταν το κοντράστ των συναισθημάτων σου από τις χαμένες ευκαιρίες μέχρι το τέρμα της λύτρωσης;

Είναι πραγματικότητα πως μέσα στα 90 λεπτά ένιωσα μεγάλη απογοήτευση αλλά και τεράστια χαρά αργότερα με το τέρμα. Έντονα αλλά και αντίθετα συναισθήματα αυτό που κάνει ξεχωριστό και το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς δεν επέτρεψα στον εκνευρισμό να με κυριαρχήσει, παρέμεινα με καθαρό μυαλό και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου στα λεπτά των καθυστερήσεων ήρθε το νικητήριο γκολ.

SAK_4476

Τι σου μένει προσωπικά από το παιγνίδι απέναντι στη Σαλαμίνα;

Αυτό που θα θυμάμαι με χαμόγελο είναι η στιγμή του γκολ και όταν είδα πως το πανηγύριζαν όλοι μαζί με εμένα. Εννοείται και οι 3 πολύτιμοι βαθμοί.

Τι σας είπε ο προπονητής για το δεύτερο ημίχρονο κατά την ανάπαυλα και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο χωρίς τέρματα;

Ο προπονητής όπως πάντα μας είπε να ηρεμίσουμε, να το πιστέψουμε και να κυνηγήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτό που μας αξίζει. Μας υπενθύμισε να βάλουμε την μπάλα κάτω και με υπομονή θα έρθει το ζητούμενο.

Που αποδίδεις αυτό το υπέροχο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα;

Στη διοίκηση, στο τεχνικό τιμ στον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μας σε όλα. Όλα αυτά μας κάνουν να έχουμε πολύ θετική ψυχολογία, να πηγαίνουμε προπόνηση με χαμόγελο και να απολαμβάνουμε το ωραίο κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας. Το ότι αρχίσαμε τη χρονιά όλοι μαζί ξέροντας τις δυσκολίες μας συσπείρωσε περισσότερο.

SAK25719

Πως νιώθεις που το όνομά σου άρχισε να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, και την ίδια ώρα να σε παρομοιάζουν με τον μεγάλο Νίκο Νικολάου;

Με τιμά ιδιαίτερα η σύγκριση που γίνεται, αν και αισθάνομαι πως έχω ακόμη πολλά μέχρι να το αποδείξω. Θέλω να είμαι συγκρατημένος, να μην φουσκώνουν τα μυαλά μου από τη σύγκριση γιατί είμαι ακόμη στην αρχή. Κι όλο αυτό που παίρνω από τον κόσμο είναι υπέροχο, με γεμίζει δύναμη πείσμα για καλύτερες εμφανίσεις. Μου θυμίζουν πως όσο το θέλουν αυτοί (οπαδοί), το θέλω κι εγώ.

Ο κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να ενθαρρύνει την ομάδα, ακόμη και στο 90 πριν το τέρμα ενώ το σκορ ήταν αρνητικό για μας. Πως είναι να ζεις αυτή την εμπειρία ως ποδοσφαιριστής; Είναι αλήθεια το «κλισέ» που λέγεται ότι ο κόσμος δίνει «φτερά» στην ομάδα;

Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι υπέροχος, είναι ο 12ος απαραίτητος μας παίχτης. Είναι αυτό που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής, να έχει τέτοιους οπαδούς όπως το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα που δεν κουράστηκαν να ενθαρρύνουν, το πίστευαν ότι μπορούμε. Να έχει οπαδούς που βλέπουν με σεβασμό τον ποδοσφαιριστή που κουράζεται, προσπαθεί και να μας χειροκροτούν όταν ακόμα δεν φτάνουμε τις προσδοκίες τους. Τους ευχαριστούμε θερμά και να ξέρουν ότι θα τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι.

SAK_4545

Ποια η γνώμη σου για το μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ίσμα Γκονσάλβεζ, βλέποντάς τον καθημερινά στις προπονήσεις;

Τον Ίσμα τον έζησα λίγες μέρες και δείχνει πολύ καλό παιδί, ήρθε στην Κύπρο νομίζω για να κλείσει στόματα. Είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, έχει αντίληψη του χώρου, έχει το γκολ και νομίζω ταιριάζει και στη φιλοσοφία της ομάδας. Είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια.

Και κάτι πιο «χαλαρό»: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι της ομάδας και αν μπορείς να μας πεις ένα χαρακτηριστικό συμβάν που σου έμεινε στο μυαλό!

Πειραχτήρια υπάρχουν πολλά στην ομάδα (γι αυτό περνάμε και τόσο ευχάριστα) αλλά το μεγαλύτερο είναι ο Χρίστος Μαραγκός. Δεν θυμάμαι να αναφέρω κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά κάποιες φορές δεν ξέρεις αν σου μιλά σοβαρά ή αν σου κάνει πλάκα. Το κάνει με τέτοιο ύφος που δεν μπορείς να τον καταλάβεις. Έχει χάρισμα πιστεύω! Πραγματικά, δημιουργεί ένα ωραίο κλίμα στην ομάδα μόνος του μερικές φορές και κι όλοι του έχουμε αδυναμία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ