Απόλλωνας 2 – 0 Ανόρθωσις: Λαβωμένη αγωνιστικά, αλλά και βαθμολογικά

Η πρώτη ήττα στο 2015 σήμανε και την υποχώρηση στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας μιας και Ομόνοια και ΑΕΚ με το βαθμολογικό κέρδος που είχαν, μας προσπέρασαν. Σε έναν αγώνα όπου οι πολλές και μαζεμένες απουσίες ήταν ορατές για γυμνού οφθαλμού, η Ανόρθωση προσπάθησε αλλά δε μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο, με τον Καμίνσκι να κρατά για όση ώρα μπορούσε την ομάδα στο παιχνίδι. Μια υπόδειξη πέναλτι στο 10ο λεπτό που θα συζητηθεί ήταν αυτή που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση με τον Μάκο να παίζει μεν μπάλα, αλλά αυτή να έρχεται από κοντινή απόσταση, με τον Άντρε Πάους να πραγματοποιεί μόλις μια αλλαγή, δείγμα της έλλειψης βάθους στον πάγκο.

Εντεκάδα
Χωρίς τη δυνατότητα για ιδιαίτερες κινήσεις στην προπονητική σκακιέρα παρέταξε τους πρώτους έντεκα ο Άντρε Πάους με τον Καμίνσκι να υπερασπίζεται την εστία μας και την αμυντική τετράδα να παραμένει αναλλοίωτη με τους Νούχου-Δημητρίου στα άκρα και Χόλγκερσον-Μάκο στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ο Μαραγκός ήταν ο παρτενέρ του Γεωργιανού δίδυμο Μαϊσουράτζε-Αμπουρτζάνια, ενώ ο Κυριάκου ήταν ο αντικαταστάτης του Κάλβο στην επιθετική τριάδα την οποίαν συμπλήρωσαν οι Εντέ και Γκονσάλβεζ.

Πρώτο ημίχρονο
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση αφού μόλις στο 10ο λεπτό ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε παράβαση που είδε ο Μασιάς σε χέρι του Μάκου. Ο Ελλαδίτης παίζει τη μπάλα με το χέρι ωστόσο τα περιθώρια αντίδρασής του ήταν μηδαμινά λόγω του ότι η μπάλα ήρθε από κοντινή απόσταση, επομένως είναι μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Παπουλής εκτέλεσε εύστοχα με τον Καμίνσκι να δέχεται για πρώτη φορά φέτος γκολ από τα έντεκα βήματα, ενώ η αντίδραση ήρθε στο 15ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Εντέ που πέρασε έξω.

Η αδυναμία της ομάδας μας να αναπτυχθεί ορθολογικά σε συνδυασμό με την προσπάθεια του Απόλλωνα να πετύχει δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, έδωσε ένα υποτονικό ρυθμό στον αγώνα με κάποιες προϋποθέσεις από στημένα να σπαταλιούνται λόγω κακών εκτελέσεων του Μαραγκού. Δύο προσπάθειες του Γκονσάλβεζ στο 41ο και 45ο λεπτό δεν έφεραν το ζητούμενο με τον Αφρικανό επιθετικό να είναι ξεκομμένος και την Ανόρθωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο
Υποτονικό το ξεκίνημα και στην επανάληψη με τον Απόλλωνα να απειλεί μόλις στο 49ο λεπτό και τον Καμίνσκι να διατηρεί την Ανόρθωση στο παιχνίδι. Ο Εντέ ήταν και πάλι ο ποδοσφαιριστής που προσπάθησε να σημάνει την αντεπίθεση χάνοντας ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, ενώ ο Καμίνσκι δήλωσε εκ νέου παρών σε τετ-α-τετ του Γκίε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Πάους ανακάτεψε την τράπουλα επιστρατεύοντας τον Σεράν αντί του Μαραγκού και προωθώντας τον Μάκο στη μεσαία γραμμή και την Ανόρθωση να χάνει σπουδαία ευκαιρία με δράστη στον Γκονσάλβεζ, το σουτ του οποίου απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Βάλε. Ο Καμίνσκι είπε όχι στις προσπάθειες των Γκιε, Μεριέμ και Ρόσα κρατώντας την Ανόρθωση στο παιχνίδι ωστόσο η μεσοεπιθετική γραμμή ήταν λαβωμένη από τις απουσίες με αποτέλεσμα σε χρόνους καθυστερήσεων να διαμορφωθεί το τελικό 2-0 με γκολ του Γκιέ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ