Ανόρθωσις 2 – 0 Διγενής Ορόκλινης: Γκαρσία κερνούσε, Γκονσάλβεζ σκόραρε

Τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που απαιτούσαν οι περιστάσεις επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές μας, προκειμένου να σφραγίσουν και τυπικά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Με δράστη τον Γκονσάλβεζ ο οποίος συνέχισε απ’ όπου έμεινε με τον Οθέλλο, η Ανόρθωση πέτυχε δεύτερη νίκη επί του Διγενή και με συνολικό σκορ 4-1 θα βρει πλέον τον ΑΠΟΕΛ στο δρόμο προς τον τελικό της διοργάνωσης.

Εντεκάδα
Με τον Γαβριήλ Κωνσταντίνου να ντεμπουτάρει φέτος κάτω από τα δοκάρια και τους Νούχου-Άντιτς να τοποθετούνται στα άκρα της άμυνας ξεκίνησε τον αγώνα ο Άντρε Πάους, συμπληρώνοντας την αμυντική τετράδα με τους Σεράν-Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή οι Μαραγκός και Μαϊσουράτζε ήταν τα ανασταλτικά χαφ ενώ σαν επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Εντέ. Ο Γκονζάλο Γκαρσία κινήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης με τον Κάλβο δεξιά και τον Γκονσάλβεζ στην κορυφή.

Πρώτο ημίχρονο
Σπουδαία ευκαιρία με το «καλησπέρα» στην αναμέτρηση όταν ο Γκονσάλβεζ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι αποκρούστηκε σε κόρνερ. Η ζωηράδα του Αφρικανού επιθετικού επιβραβεύτηκε στο 6ο λεπτό όταν μετά από μπαλιά του Γκαρσία από αριστερά, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα με προβολή για το 1-0. Ένα σουτ στη κίνηση του Κάλβο στο 11ο λεπτό μετά από μπαλιά του Εντέ πέρασε λίγο έξω ενώ μια κούρσα 30 μέτρων του Γερμανού δεν αξιοποιήθηκε από τον Γκαρσία στο 20ο.

Μια κομπίνα σε στημένο Γκαρσία και Εντέ κατέληξε με το σουτ του τελευταίου να προσκρούει σε σώματα ενώ μια παράλληλη μπαλιά του Άντιτς δύο λεπτά αργότερα βρήκε τον Γκονσάλβεζ εκτός περιοχής που σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 34ο λεπτό παρατηρήθηκε επανάληψη της φάσης του 6ου λεπτού με τον Γκονσάλβεζ να χρίζεται εκ νέου σκόρερ με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την καλοζυγισμένη σέντρα του Γκαρσία από αριστερά για το 2-0.

Δεύτερο ημίχρονο
Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με την Ανόρθωση να φλερτάρει με τρίτο γκολ μετά από κεφαλιά του Οικόνομου που σταμάτησε στο δοκάρι στο 52ο λεπτό με τις μηχανές να κατεβάζουν στροφές όπως άλλωστε αναμενόταν. Μελανό σημείο η πρόωρη αποχώρηση του Φύτου Κυριάκου στο 83ο λεπτό και ενώ είχε περάσει αλλαγή, με τον εκπρόσωπο επικοινωνίας της ομάδας να αναφερόταν σε πρόβλημα που παρουσίασε και πριν την αναμέτρηση αλλά τελικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Τελικά το 2-0 ήταν το σκορ το οποίο έμελλε να σφραγίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ