Ανόρθωσις 1 – 0 Νέα Σαλαμίνα: Ο μοιραίος που εξελίχθηκε σε ωραίο!

Τι κι αν για 90 και πλέον λεπτά ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας φάνταζε ανίκητος και ο Κωνσταντίνος Λαϊφης έχασε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για να λύσει το γόρδιο δεσμό; Ο νεαρός μέσος ήταν ο ποδοσφαιριστής που με ψύχραιμο πλασέ έδωσε την έβδομη σερί νίκη για την Ανόρθωση στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, διαγράφοντας με μια μονοκοντυλία τα όσα έγιναν και δεν έγιναν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου στη συντριπτική διάρκεια του αγώνα. Με τη σημερινή νίκη η Ανόρθωση ανεβαίνει προσωρινά στην τρίτη θέση αναμένοντας του κατά πόσο θα παραμείνει εκεί ή θα υποχωρήσει στην τέταρτη.

Εντεκάδα
Με έκπληξη τόσο στο σχηματισμό, όσο και σε πρόσωπα παρέταξε τους πρώτους έντεκα ο Άντρε Πάους, επιλέγοντας για πρώτη φορά για φέτος το 4-4-2 με τον Ανδρέα Μακρή να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Γκονσάλβεζ. Ο Καμίνσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Μάκο να μετατοπίζεται στο κέντρο της άμυνας πλάι στο Χόλγκερσον, ενώ αμετακίνητοι στα άκρα ήσαν οι Νούχου και Δημητρίου. Στη μεσαία γραμμή προωθήθηκε ο Λαϊφης μαζί με τον Μαϊσουράτζε ενώ πλάγιοι επιθετικοί ήταν οι Κάλβο και Αβραάμ.

Πρώτο ημίχρονο
Μουδιασμένο ξεκίνημα με τη Νέα Σαλαμίνα να ήταν η ομάδα που απείλησε στο 5ο και 6ο λεπτό με τον Καμίνσκι να βρίσκεται στο σωστό σημείο για να «ακυρώσει» την αδράνεια των Μάκο και Χόλγκερσον. Χρειάστηκε ένα 20λεπτο προκειμένου μια κούρσα του Κάλβο να καταγραφεί στα θετικά ωστόσο η τελική πάσα του Ισπανού δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και άλλα 12 λεπτά προκειμένου ένα σουτ του Μακρή να σηκώσει για πρώτη φορά στο πόδι το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Κάποιες εκτελέσεις φάουλ των Κάλβο και Αβραάμ πέρασαν αναξιοποίητα με τελευταία σπουδαία φάση αυτή του 41ου λεπτού όταν πρώτα ο Μακρής με προβολή και στη συνέχεια ο Αβραάμ με κεφαλιά δεν έφεραν το ζητούμενο.

Δεύτερο ημίχρονο
Με ένα ξεπέταγμα του Γκονσάλβεζ στο 49ο λεπτό και μια παράλληλη μπαλιά στον Αβραάμ ξεκίνησε το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, με τον Λαϊφη στην εξέλιξη της φάσης να μην μπορεί να βρει όπως θα ήθελε την μπάλα μετά την πάσα του τελευταίου. Στο 55ο λεπτό Δημητρίου και Κάλβο έκρυψαν τη μπάλα με τον Ισπανό να πραγματοποιεί συρτή μπαλιά με όφελος ένα κόρνερ ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Λαϊφης κέρδισε πανέξυπνα την αποβολή του Έντερ. Απίστευτη ευκαιρία στο 66ο λεπτό με το Λαϊφη παντελώς ξεμαρκάριστο να πλασάρει και τον Κάλβο να μη μπορεί με προβολή να σπρώξει τη μπάλα στο πλεκτό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λαϊφης προ κενής εστίας αστόχησε με κεφαλιά από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Ο νεαρός διεθνής ήταν τελικά εκείνος που έλυσε το γόρδιο δεσμό στις καθυστερήσεις με σουτ μέσα από την περιοχή, δείχνοντας για άλλη μια φορά τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα όντας ψύχραιμος παρά τις όποιες ευκαιρίες απώλεσε στα 90 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ