Ανόρθωσις 1 – 0 Δόξα: Κόπος, βάσανα, Ψευδιώτης

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε η Ανόρθωση απέναντι στην Δόξα, καταφέρνοντας μετά κόπων και βασάνων να πάρει το τελευταίο εντός έδρας τρίποντο της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Κάκιστη διαιτησία από πλευράς Ψευδίωτη που έστησε τη Δόξα στα έντεκα βήματα νωρίς με τον Καμίνσκι να δηλώνει παρών, ενώ παράπλευρη απώλεια θεωρείται ο Κωνσταντίνος Λαϊφης που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο. Η ανεπάρκεια της ομάδας μας να κλειδώσει την νίκη έφερε καρδιοκτύπια μέχρι το φινάλε με τον Καμίνσκι να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε στα σουτ του Φερναντέζ, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Γκονζάλο Γκαρσία.

Εντεκάδα
Δεμένα τα χέρια του Άντρε Πάους για άλλη μια αγωνιστική μιας και πλην των Ιακοβένκο, Μακρή και Αβραάμ, εκτός μάχης τέθηκε την υστάτη και ο Εντέ που κρίθηκε ανέτοιμος. Ο Καμίνσκι πήρε φανέλα βασικού για άλλη μια αγωνιστική με την αμυντική τετράδα να παραμένει αναλλοίωτη έχοντας τους Νούχου-Δημητρίου στα άκρα και Χόλγκερσον-Μάκος στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή το Γεωργιανό δίδυμο των Μαϊσουράτζε-Αμπουρτζάνια είχε ως παρτενέρ τον Λαϊφη, την ίδια ώρα που ο Γκαρσία προτιμήθηκε ως αριστερός ακραίος επιθετικός μαζί με τους Κάλβο και Γκονσάλβεζ.

Πρώτο ημίχρονο
Από νωρίς φρόντισαν να δείξουν τις προθέσεις τους Κώστας Ψευδιώτης και Αγγέλα Κυριάκου καθώς ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Μάκου δόθηκε στο 6ο λεπτό ενώ φράγμα στον Αμπουρτζάνια έγινε «γαργάρα». Αποκορύφωμα η φάση του 15ου λεπτού όταν πρώτα η επόπτης δε δίνει την παράβαση πάνω στον Καμίνσκι και στη συνέχεια ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ σε επαφή του Δημητρίου με το Λόμπο. Ο Καμίνσκι φρόντισε να κατεβάσει τα ρολά και να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν ενώ 2 λεπτά αργότερα ο Κάλβο κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Γκονσάλβεζ για το 1-0.

kaminski

Τρία λεπτά αργότερα ο Αφρικανός επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη όταν αστόχησε σε τετ-α-τετ, ενώ στο 26ο λεπτό ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο για αγκωνιά του Βασκοντσέλος στον Μάκο. Στο 41ο λεπτό μια στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης του Κωνσταντίνου Λαϊφη του στοίχισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή, με το γεγονός ότι θα έχανε έτσι κι αλλιώς τον αγώνα με τον Απόλλωνα να μετριάζει τη ζημιά. Να σημειωθεί ότι πριν την συγκεκριμένη φάση δε δόθηκε πασιφανής παράβαση υπέρ του Γκονσάλβεζ και στην εξέλιξη της φάσης ο διεθνής μέσος έκανε το φάουλ για να ανακόψει αντεπίθεση.

Δεύτερο ημίχρονο
Δεν έφταναν τα αγωνιστικά προβλήματα πριν τον αγώνα, ο Άντρε Πάους αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή στο 55ο λεπτό με τον Ανδρέου να παίρνει τη θέση του Γκαρσία. Πέντε λεπτά νωρίτερα ο αντίπαλος είχε σύμμαχο την τύχη με τον Κάλβο μόνο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα να δίνει ύψος στη μπάλα που κατέληξε στο οριζόντιο. Άναρχος ο ρυθμός στη μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να είναι ανούσια και αναδιοργάνωτη, με τον αντίπαλο να ξεθαρρεύει με τη πάροδο του χρόνου και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τον Καμίνσκι να σταματά δις τον Φερναντέζ. Μοναχικός καβαλάρης ο Γκονσάλβεζ ιδιαίτερα μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, καταφέρνοντας ωστόσο να δώσει τρεξίματα και πολύτιμο χρόνο όταν η ομάδα χρειάστηκε ώστε να έρθει και το σημαντικό τρίποντο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ