Αυτή είναι η αλήθεια για τον Λαΐφη

Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής Ανόρθωσης. Άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Αντρέ Πάους, και σε συνάρτηση με το τεράστιο ταλέντο του αναδεικνύεται ως ηγετική μορφή της νέας Ανόρθωσης που χτίζεται και φυσικά ως η «συνέχεια» του μεγάλου Νίκου Νικολάου.

Μερικές φορές όμως, για να βρεθείς στην κορυφή, πρέπει πρώτα να βρεθείς στον πάτο. Και αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 2013 στον Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν ο «αποδιοπομπαίος τράγος» μετά το κάζο απέναντι στην Γκέφλε και δόθηκε δανεικός στην Αλκή.

Όμως εκείνη η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, η οποία ήταν «εριστική» απέναντι σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν ο τελευταίος ο οποίος ευθύνεται για τον αποκλεισμό, ήταν αυτή που σιγά σιγά τον οδήγησε εκεί που βρίσκεται σήμερα και εκεί, πολύ πιο ψηλά, που σίγουρα θα βρεθεί στο μέλλον.

Αν έμενε στην τότε Ανόρθωση μετά τον αποκλεισμό από την Γκέφλε, σίγουρα δεν θα βρισκόταν εδώ που βρίσκεται σήμερα. Γιατί στην Αλκή που πήγε, διέκριναν αμέσως το ταλέντο του και ήταν η ηγετική μορφή μίας νεανικής Αλκής η οποία ήταν γεμάτη με νεαρά ταλέντα. Εκεί στην Αλκή λοιπόν, πήρε τις πολύ σημαντικές εμπειρίες της πρώτης κατηγορίας, αγωνιζόμενος κυρίως ως κεντρικός αμυντικός, έβαλε όγκο και δύναμη, και επέστρεψε τον περσινό Ιανουάριο πίσω στην Ανόρθωση ως ένας άλλος ποδοσφαιριστής.

Επέστρεψε πίσω όμως στην χειρότερη περίοδο της Ανόρθωσης αγωνιστικά, μετά την εισβολή και τα πρώτα εκείνα άσχημα χρόνια, όμως το φετινό πλάνο των Ολλανδών ήταν αυτό που αποτέλεσε την «αιτία» να δούμε αυτή την πραγματική μεταμόρφωση του Κωνσταντίνου.

Κοιτάζοντας πίσω από εκείνο το καλοκαίρι του 2013 μέχρι σήμερα, ο γράφων δεν μπορεί να θυμηθεί άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή, όχι μόνο της Ανόρθωσης αλλά γενικά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχε τέτοια θεαματική βελτίωση. Και για αυτό σίγουρα ο Κωνσταντίνος, όπως και εμείς, έχει πολλά για να ευχαριστεί τον Αντρέ Πάους που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν, τον «έχρισε» αρχηγό μέσα στις τέσσερεις πλευρές του γηπέδου, και που κοσμεί κάθε εβδομάδα τα Κυπριακά γήπεδα. Και σίγουρα το ταβάνι για τον Λαΐφη είναι τεράστιο και θα αποτελέσει τον ηγέτη όχι μόνο της Ανόρθωσης, αλλά και της Εθνικής Κύπρου όχι τόσο μελλοντικά όσο πιστεύουν μερικοί.

Αυτή είναι η «αλήθεια» όσον αφορά τον Κωνσταντίνο. Ότι εκείνη η «εριστική» απόφαση το καλοκαίρι του 2013, ήταν το «διαβατήριο» για αυτή την εντυπωσιακή ανέλιξη που έχει μέχρι σήμερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ