Αδικία και δικαιοσύνη έγιναν ένα

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι παρακολουθήσαμε χθες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το οποίο ακροβατούσε μεταξύ νίκης και ισοπαλίας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Η ανακούφιση που έφερε το γκολ του Λαϊφη ομοίαζε με την αντίστοιχη της 3ης αγωνιστικής όταν ο Κάλβο έδωσε το τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ στις καθυστερήσεις και αυτήν της 17ης με τον Αβραάμ να αναδεικνύεται σε ήρωα απέναντι στην ΑΕΛ.

Η αδικία
Ο Άντρε Πάους θεωρείται ένας «εναλλακτικός» προπονητής κάτι που επισημάνθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν μέσω της παρούσας στήλης, με κάποια «πιστεύω» που δεν συνάδουν με τα αντίστοιχα του μέσου Κύπριου φίλαθλου. Όταν τον παρακολουθείς να μιλά στη συνέντευξη τύπου και να αδειάζει με σχετική άνεση τις ερωτήσεις των αθλητικογράφων, πιστεύεις ότι έχεις απέναντί σου έναν πολύπειρο τεχνικό. Η αλήθεια βέβαια απέχει πολύ μιας και ο Ολλανδός διανύει μόλις τη δεύτερη χρονιά της καριέρας του.

Αυτό που επισήμανε ευθέως στη ψεσινή διάσκεψη τύπου είναι ότι στηρίζει τους εκάστοτε φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό και προσπάθησε να κρατήσει στην εντεκάδα και τον Αβραάμ και τον Κάλβο και τον Μακρή και τον Γκονσάλβεζ. Αυτό βέβαια φάνηκε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς «ποντάροντας» ξανά και ξανά στον Ιακοβένκο και παραγκωνίζοντας τον Σαμπάλα. Το αποτέλεσμα επί του παρόντος τον δικαιώνει επομένως πριν κάποιος σπεύσει να τον (ξανα)κατηγορήσει, ας βάλει στη ζυγαριά το σερί νικών που μετρά, το ελκυστικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα και τις εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο.

Η δικαιοσύνη
Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα το πρώτο 20λεπτο η Ανόρθωση να ήταν παρών-απών, ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο έπιασε τον αντίπαλο από το λαιμό και σφυροκόπησε την εστία του Στράους. Ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας ήταν ο μοναδικός λόγος που οι φιλοξενούμενοι έμειναν στον αγώνα μέχρι και τις καθυστερήσεις, παρακολουθώντας μιαν Ανόρθωση να εφαρμόζει ασφυκτική και ορθολογική πίεση που όμοιά της έχουμε χρόνια να δούμε. Σε αντίθεση με τον αγώνα απέναντι στον Εθνικό τον πρώτο γύρο όπου η υπεροχή ήταν ανούσια, η «Μεγάλη Κυρία» μέτρησε τουλάχιστον τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες οπότε το γκολ του Λαϊφη απέδωσε δικαιοσύνη.

Κριτική και στις νίκες
«Θα το συζητήσω με τους συνεργάτες μου…» ήταν η απάντηση του Πάους σε ερώτηση του κατά πόσο θα διατηρήσει το 4-4-2 και στο μέλλον. Ο Ολλανδός έδειξε τάσεις αυτοκριτικής λίγα μόλις λεπτά μετά το σπουδαίο τρίποντο απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, ξέροντας πολύ καλά ότι η νίκη απείχε όσο και η ισοπαλία. Είναι πασιφανές ότι αν φεύγαμε ψες από το γήπεδο με μόλις ένα βαθμό θα συζητούσαμε σε διαφορετική βάση, αλλά δε θα κλάψουμε κιόλας που πήραμε ένα πανάξιο τρίποντο έστω και στις καθυστερήσεις. Άλλωστε η τοποθέτηση του Λαϊφη στο σωστό σημείο και η άψογη εκτέλεση ήταν η κίνηση-ματ του προπονητή στο δεύτερο ημίχρονο, με εμφανείς τις εντολές του Ολλανδού στο χρυσό σκόρερ να προωθηθεί στα αντίπαλα τετράγωνα ως κρυφός κυνηγός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ