Ο πήχης ανεβαίνει…

Θεωρώντας ότι ο εφικτός στόχος πλέον είναι η 3η θέση, παρατηρούμε ότι η Ανόρθωση είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τον υλοποιήσει σε σχέση με τις τρεις άλλες ομάδες που τον διεκδικούν.

Αυτό γιατί η Ανόρθωση έχει «ευκολότερο» πρόγραμμα από ότι η ΑΕΚ, η Ομόνοια και ο Ερμής, φτάνει να επιδείξει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, εμπειρία και προσήλωση στο στόχο είτε αυτός έρθει μέσα από τις πολύ καλές εμφανίσεις του μήνα Ιανουαρίου, είτε τις μέτριες αλλά σημαντικές εμφανίσεις του μήνα Νοεμβρίου.

Την 17η αγωνιστική η Ανόρθωση βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας 28 βαθμούς. Ένα βαθμό μακριά από την τέταρτη θέση και τρεις από την τρίτη. Αυτό που ενισχύει την πιο πάνω άποψη είναι το πρόγραμμα.

Ας δούμε με βαθμολογική σειρά το πρόγραμμα που έχουν οι ομάδες.

ΑΕΚ: Η 3η στη βαθμολογία και φορμαρισμένη ομάδα της ΑΕΚ μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος έχει 3 επικίνδυνες εξόδους σε Τσίρειο, Αμμόχωστος και Μακάριο για να αντιμετωπίσει ΑΕΛ, Σαλαμίνα και Δόξα αντίστοιχα. Στα άλλα δύο παιχνίδια υποδέχεται Οθέλλο και Εθνικό. Το ματς κλειδί για την εξάδα είναι ο επόμενος αγώνας με την ΑΕΛ που θα καθορίσει πολλά.
Κατά σειρά αντιμετωπίζει ΑΕΛ*, Οθέλλο, Νέα Σαλαμίνα*, Εθνικό Άχνας και Δόξα*.

goalaek
Ομόνοια: Στο στρατόπεδο της ομάδας από τη Λευκωσία πνέει αέρας ευφορίας. Μάλιστα μερίδα οπαδών της μιλά και για τίτλο. Υπερβολική τοποθέτηση καθότι στα 5 παιχνίδια που απομένουν έχουν να αντιμετωπίσουν Απόλλων, Αποελ στο ΓΣΠ ενώ ταξιδεύουν και στο Τσίρειο για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ. Η πεντάδα κλείνει αντιμετωπίζοντας Δόξα και Αγία Νάπα.
Κατά σειρά αντιμετωπίζει Δόξα, Αγία Νάπα, Απόλλων, ΑΕΛ* και Αποελ.

makos vsxoxo
Ανόρθωση: Υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία για τη φετινή Ανόρθωση – βάση προγράμματος – να διεκδικήσει και να πάρει το κάτι παραπάνω. Έβγαλε σχεδόν όλα τα ντέρμπι με τις ομάδες που είναι πάνω από αυτή και απομένει η «εξαργύρωση» των επιτυχιών με νίκες τουλάχιστον στα επόμενα 4α παιχνίδια. Δύσκολη έξοδο μπορεί να θεωρηθεί αυτή στο Δασάκι με τον Εθνικό εκεί που παραδοσιακά η Ανόρθωση δυσκολεύεται αλλά στο τέλος παίρνει το τρίποντο. Δυσκολότερο παιχνίδι από τα εναπομείναντα είναι αυτό με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.
Κατά σειρά αντιμετωπίζουμε Οθέλλο*, Σαλαμίνα, Εθνικό Άχνας*, Δόξα και Απόλλωνα*.

Ερμής: Με δηλώσεις του ο πρόεδρος των φτεροπόδαρων ανέφερε ότι η ομάδα του μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος χρειάζεται 11 βαθμούς και θα τους πάρει. Πέραν της ΑΕΛ δεν δίνει άλλο ντέρμπι αλλά οι αντίπαλοι είναι σοβαρά υπολογίσιμοι.
Κατά σειρά αντιμετωπίζει Αγία Νάπα*, ΑΕΛ, Οθέλλο*, Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας*.

ermis
Με βάση το πρόγραμμα υπάρχει η προοπτική και φαντάζει ιδανικός στόχος η Ανόρθωση να καταλάβει την 3η θέση και να μπει με την ψυχολογία στο Ζενίθ στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Εννοείται ότι κανένας αγώνας δεν θεωρείται δεδομένος. Αν δεν υπάρχει σοβαρότητα – όπως στο παιχνίδι με τον Εθνικό στον 1ο γύρο –, οι απώλειες παραμονεύουν και σε αυτή τη φάση τα λάθη… στοιχίζουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ