Έτσι ήρθε ο θρίαμβος στο «σπίτι των ανέμων»

Επιβλητικό ήταν το πέρασμα τις «Μεγάλης Κυρίας» από το «Τάσος Μάρκου» με αντίπαλο την Αγία Νάπα. Επικράτησε με 1-5, σε ένα παιχνίδι όπου έγιναν πολλά καθώς πέραν από τα έξι γκολ που σημειώθηκαν, στο παιχνίδι είχε και τρία πέναλτι (ένα για τους γηπεδούχους και δυο για τους φιλοξενουμένους) και κανένα δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα. Ας προχωρήσουμε να δούμε αναλυτικά τις αποδόσεις τον ποδοσφαιριστών τις Ανόρθωσης:

kaminski

Τόμας Καμίνσκι: Σαν πραγματικός κέρβερος κάτω από τα δοκάρια εμφανίστηκε ο Βέλγος τερματοφύλακας. Έσωσε την ομάδα του σε μερικές περιπτώσεις από το να δεχθεί τέρμα με αποκορύφωμα την απόκρουση του penalty, δείχνοντας παράλληλα το πλούσιο ταλέντο του. Στο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα μας, δεν φέρει καμία ευθύνη.

Μάρκους Χόλγκερσον: Αν και έκανε πολύ καλό παιχνίδι με ουσία στις επεμβάσεις του αλλά και την απαιτούμενη συγκέντρωση, μια φάση απροσεξίας στοίχισε στον ίδιο το δικαίωμα να αγωνισθεί στον επόμενο και πολύ σημαντικό αγώνα. Αν και η παράβαση στην εν λόγω φάση κρίνετε ως αυστηρή, ο ίδιος θα έπρεπε να ενεργήσει πιο έξυπνα, μη χρησιμοποιώντας τα χέρια του στον αντίπαλο.

Κωνσταντινος Λαΐφης: Ακόμα μια καλή εμφάνιση από τον ταλαντούχο νεαρό. Σαν κεντρικός αμυντικός πατούσε αρκετά καλά στο παιχνίδι. ενώ βοήθησε και στην ανάπτυξη παιχνιδιού από την άμυνα. Αν κατάφερνε να σκοράρει στη φάση που επιχείρησε να το κάνει, τότε θα μιλούσαμε για το γκολ τις χρονιάς.

Τζέισον Δημητρίου: Έκανε και καλύτερα παιχνίδια ο Άγγλο – Κύπριος. Αν και είχε διάθεση στο παιχνίδι και έτρεξε αρκετά, φαινόταν πως δεν ήταν και στην καλύτερη του μέρα πραγματοποιώντας αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε κάποιο μεγάλο λάθος.

Ράζακ Νούχου: Σταθερός και ουσιαστικός. Κατάφερε με τις επελάσεις του στην αντίπαλη περιοχή να κερδίσει δυο penalty ενώ στα αμυντικά του καθήκοντα αν και έχασε το μαρκάρισμα στο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του, ήταν αρκετά αποτελεσματικός. Γενικά έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και βοήθησε αρκετά ώστε να πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς.

Ηράκλι Μαισουράτζε: Έκανε αυτό που κάνει πάντα ή σχεδόν πάντα αν θέλετε. Ήταν παρών σε όλες τις μονομαχίες του κέντρου, ενώ με την μπάλα στα πόδια έβγαζε την απαραίτητη ηρεμία. Είχε τις σωστές μεταβιβάσεις όταν οργάνωνε το παιχνίδι. Ήταν σταθερός στην απόδοση του για ακόμα ένα αγώνα.

Γκιόρκι Αμπουρτζάνια: Πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις ο Γεωργιανός. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες, τόσο στον άξονα όσο και στο μεσοεπιθετικό χορό. Βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αγωνιζόμενος πίσω από τον επιτελικό μέσο, ενώ είχε συμμετοχή στο δεύτερο και καθοριστικό τέρμα τις ομάδας του. Πέρα των καλών ενεργειών του, σε αυτό το παιχνίδι είχε αυτό που έλειπε στα προηγούμενα. Τη διάρκεια.

Γκονζάλο Γκαρσία: Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και γενικά έκανε ένα πρώτο ημίχρονο όπου είχε καλές κινήσεις και έξυπνες επινοήσεις. Στο δεύτερο δεν κατάφερε να διακριθεί, καθώς πέραν του χαμένου penalty, είχε λανθασμένες μεταβιβάσεις και σπατάλησε μερικές καλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα η ομάδα του. Αυτό ήταν το πρώτο του ενενηντάλεπτο.

calvo

Τόνι Κάλβο: Δυστυχώς για την Ανόρθωση, ήταν ο μεγάλος άτυχος τις βραδιάς καθώς αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι. Πέραν τούτου, η παρουσία του στο παιχνίδι ήταν για ακόμα μια φορά εξαιρετική. Με την ποιότητα του που τον διακρίνει, ανέβαζε την ομάδα σε ψηλά στάνταρ απόδοσης αφού κατάφερνε να συνδυαστεί έξυπνα και γρήγορα με τους συμπαίκτες του, δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ας ευχηθούμε στον Ισπανό ταχεία ανάρρωση.

Τσινεντού Εντέ: Η παρουσία του στην αρχική εντεκάδα εξέπληξε πολλούς. Μπήκε αρκετά ορεξάτα στον αγώνα και είχε καλές ενέργειες. Η τεχνική του κατάρτιση φάνηκε σε μερικές περιπτώσεις που σε συνδυασμό με την κάθετη πάσα που διαθέτει, έδειξε ότι στα πόδια του είναι να ανεβάσει ο ίδιος απόδοση και παράλληλα να δώσει περισσότερη ποιότητα στην ομάδα.

Ανδρέας Μακρής: Και τι δεν έκανε ο μικρός. Πέτυχε δυο τέρματα, πίεσε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που επέστρεφε πίσω στην άμυνα για να δώσει βοήθειες. Παίκτης με γερά πνευμόνια και μαχητικότατος ο νεαρός που με τα δυο τέρματα που σημείωσε, έφτασε ήδη τα επτά και φιγουράρει όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ο προπονητής του τον εμπιστεύεται, και αυτός με τη σειρά του τον βγάζει ασπροπρόσωπο.

avraam

Ανδρέας Αβραάμ: Αν και είχε καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια εντούτοις ο Αντρέ Πάους αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο, για να τον περάσει αλλαγή στο παιχνίδι. Ήταν αρκετά κινητικός ενώ πέτυχε και δυο όμορφα τέρματα, βοηθώντας έτσι την ομάδα να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Γρηγόρης Μάκος: Από την ώρα που πέρασε στο παιχνίδι, οργανώθηκε το κέντρο αφού για ένα διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο είχε χαθεί η μάχη του κέντρου. Σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη παιχνιδιού.

Χρήστος Μαραγκός: Ήταν ο παίκτης με τα πιο λίγα λεπτά συμμετοχής από όλους τους συμπαίκτες του που αγωνίστηκαν, δεν έκανε κάτι λάθος στο παιχνίδι του μα ούτε και κάτι ουσιαστικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ