Ανόρθωσις 2 – 1 ΑΕΛ: Εδώ νικάει ένας, η «Κυρία» ή κανένας!

Ούτε οι απουσίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ούτε η αλλαγή πάνω στην αλλαγή απέτρεψαν την αρμάδα του Άντρε Πάους από το να πάρει μια υπερπολυτιμή νίκη με δράστες τους Μακρή και Αβραάμ που εκτέλεσαν υποδειγματικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα στα τέλη των δύο ημιχρόνων. Όταν αυτή η Ανόρθωση με τις τόσες απουσίες και την τόσο μέτρια αγωνιστική εικόνα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση μιας ομάδας που δεν έχασε από τους δύο πρωτοπόρους, τότε δεν έχουμε παρά να ήμαστε περήφανοι για το φετινό οικοδόμημα που κτίστηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Γλυκιά όσο καμιά άλλη φετινή η αποψινή επικράτηση λόγω και του τρόπου που ήρθε στα τέλη της αναμέτρησης, αλλά και λόγω του ότι για να ήμαστε ειλικρινείς ήρθε κόντρα στα όσα βλέπαμε στο γήπεδο για 90 και πλέον λεπτά.

Ενδεκάδα
Με μια ευχάριστη έκπληξη συγκρότησε την αρχική ενδεκάδα ο Άντρε Πάους μιας και έδωσε φανέλα βασικού στον Κάλβο, τον οποίον η πληροφόρηση έφερε να μένει εκτός για ολόκληρο το μήνα. Από εκεί και πέρα και πλην της παρουσίας του Μαραγκού αντί του Αμπουρτζάνια στη μεσαία γραμμή, οι πρώτοι έντεκα ήταν μάλλον αναμενόμενοι με τον Καμίνσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Λαϊφη και Μάκο να συνθέτουν για πρώτη φορά φέτος το αμυντικό δίδυμο και τους Δημητρίου-Νούχου να υπερασπίζονται τα άκρα. Στη μεσαία γραμμή διατηρήθηκε ο Μαϊσουράτζε και ο Γκαρσία ενώ επιθετικά η ομάδα μας απείλησε με τους Αβραάμ και Μακρή.

Πρώτο ημίχρονο
Αιφνιδιασμένη από την τακτική του αντιπάλου παρουσιάστηκε η ομάδα μας μιας και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ άσκησαν πίεση σε Λαϊφη και Μάκο, μη επιτρέποντάς τους να οργανώσουν το παιχνίδι ως είθισται. Ο Μαϊσουράτζε προσπάθησε να πάριε πρωτοβουλίες στη μεσαία γραμμή ωστόσο οι πλείστες του προσπάθειες συνοδεύτηκαν από αβίαστα λάθη με τη μπάλα να φτάνει με δυσκολία στην επίθεση. Από έναν από τα πολλά λάθη ο Λαϊφης αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Τακπατζουμί έξω από την περιοχή και από το φάουλ προήλθε το γκολ της ΑΕΛ στο 18ο λεπτό.

SAK25115

Η Ανόρθωση συνέχιζε να ψάχνει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο με τον Κάλβο να στέλνει προειδοποιητική βολή στο 25ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ με κέρδος ένα κόρνερ. Δέκα περίπου λεπτά αργότερα ο Ισπανός πήρε το μοιρογνωμόνιο και σημάδεψε με ακρίβεια τον Μακρή στην αντίπαλη περιοχή με τον πρώτο σκόρερ στο φετινό μαραθώνιο να ισοφαρίζει με το όγδοο φετινό του γκολ.

Δεύτερο ημίχρονο
Το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό με μεγάλη διπλή ευκαιρία να παρουσιάζεται στο 47ο λεπτό όταν πρώτα ο Μακρής και μετά ο Σεράν, δεν κατάφεραν να δώσουν το προβάδισμα μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο από δεξιά. Η συνέχεια δεν ήταν ίδια με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα άναρχο και από τις δύο πλευρές με τον Πάους να χάνει στο 68ο λεπτό την πρώτη του αλλαγή μιας και ο τραυματίας Σεράν αποχώρησε για να δώσει τη θέση του στον Αμπουρτζάνια. Χωλαίνοντας αποχώρησε ένα λεπτό αργότερα και ο Κάλβο για να περάσει στον αγώνα ο Οικονόμου, με τον Γκαρσία να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης. Οι αναγκαστικές εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές στέρησαν από την ομάδα μας την στοιχειώδη ομοιογένεια που παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο όντας παντελώς ακίνδυνη επιθετικά και ευάλωτη στα μετόπισθεν. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης όταν ο Γκαρσία έκλεψε και μετά από κούρσα πέντε μέτρων βρήκε τον Αβραάμ που με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στον εναπομείναντα χρόνο οι 6 και πλέον χιλιάδες φίλοι της ομάδας πήραν το παιχνίδι πάνω τους δημιουργώντας με φωνή και πάθος ένα απροσπέλαστο τοίχος μπροστά στην εστία του Καμίνσκι με το πολύτιμο τρίποντο να πανηγυρίζεται με τα γνωστά «όλε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ