“Ένα μεγάλο μπράβο στους φιλάθλους μας, έχουν κάνει ξανά το «Αντώνης Παπαδόπουλος» μια ισχυρή έδρα για την ομάδα μας…»

Στα τελευταία τρία παιχνίδια αγωνίστηκες στόπερ, ανάμεσα στα οποία και σε δύο ντέρμπι, με τη δική σου παρουσία να συντείνει στη βελτίωση της άμυνας. Ήταν θέμα προσαρμογής ή εμπειρίας;

«Η θέση που αγωνίζομαι στα χαφ, ως 6άρι, δεν έχει μεγάλες διαφορές με τη θέση του κεντρικού αμυντικού, την οποία επίσης ξέρω. Όταν είχα αρχίσει στον Πανιώνιο έπαιζα στόπερ. Δεν θεωρούσα ότι είναι μια θέση που θα μου προκαλούσε πρόβλημα. Το σημαντικό είναι να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των παικτών της γραμμής. Το ότι δέσαμε είναι επειδή έχουμε καλή επικοινωνία. Το θέμα είναι πόσο πολύ θα ταιριάξεις με τους συμπαίκτες σου στην αμυντική γραμμή. Και με τον Λαΐφη υπήρχε καλή χημεία, όταν έπαιξε στην άμυνα λόγω της απουσίας του Σεράν, όμως στα τελευταία παιχνίδια ο προπονητής έκρινε πως η ομάδα τον χρειαζόταν περισσότερο στο κέντρο».

Έχετε κάνει αρκετές καλές εμφανίσεις, στα τελευταία ντέρμπι αναγκάσατε τον κόσμο να σας αποθεώσει παρά την ήττα όμως δεν είστε στα ψηλά της βαθμολογίας. Πως ερμηνεύεις αυτή την εικόνα της ομάδας;

«Θα πω ότι είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ανόρθωσης επειδή σε μια σεζόν με πολλές δυσκολίες και αλλαγές, αποδείξαμε ποιοι είμαστε, παρότι το ρόστερ μας, σε σχέση με τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ που αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτερες ομάδες στην Κύπρο, στελεχώνεται περισσότερο από νεαρούς παίκτες χωρίς μεγάλες εμπειρίες».

Αναμφίβολα σας κόστισε η λανθασμένη ακύρωση του γκολ του Κάλβο επί του ΑΠΟΕΛ στο 88′, όμως κατά τα άλλα, παρότι είδαμε μια ανθεκτική αμυντικά και πολύ απαιτητική επιθετικά Ανόρθωση και στα δύο τελευταία ντέρμπι, δεχθήκατε από ένα τέρμα με πανομοιότυπο τρόπο και χάσατε. Ποια ερμηνεία δίνεις;

«Δυστυχώς η απειρία, ίσως και λίγο η κούραση από την πίεση, έφερε την έλλειψη συγκέντρωσης σε μια στιγμή και δεχθήκαμε το γκολ. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλα πράγματα που έγιναν στο τελευταίο παιχνίδι. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε βελτίωση σε κάποιους τομείς, το ξέρουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

Υπάρχουν ψυχολογικές επιπτώσεις από τη δυσανάλογη πορεία εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, σε μια ομάδα με νιάτα και ενθουσιασμό ή θα συνεχίσετε με το ίδιο πείσμα;

«Έχουμε ένα νεανικό ρόστερ, με ενθουσιασμό και πείσμα, όμως άμα υπερβάλεις καμιά φορά δεν σου βγαίνει σε καλό. Στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν πήραμε βαθμό και στο επόμενο, της Κυριακής με την Ομόνοια πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε. Δεν με αγχώνει που δεν είχαμε βαθμολογικό κέρδος, ξέρω πως αντιμετωπίσαμε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους και γενικά είμαι αισιόδοξος για την ομάδα, βάσει εμφανίσεων. Θα υπάρξουν παιχνίδια που πολλοί θα παραμιλούν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει το ότι δεν πήραμε βαθμό στα τελευταία δύο παιχνίδια αλλά να συνεχίσουμε με πείσμα και ενθουσιασμό».

Αν σου ζητούσα να επιλέξεις ένα τομέα που χρήζει άμεσης βελτίωσης, ποιο θα διάλεγες;

«Είναι απλά μαθηματικά. Όταν δεν σκοράρεις και δεν κερδίζεις αγώνες, δεν είσαι ψηλά στη βαθμολογία. Χωρίς να σημαίνει πως δεν έχουμε καλούς επιθετικούς. Έχουμε πολύ καλούς επιθετικούς. Αν υπήρχε λίγη παραπάνω εμπειρία ίσως να γλιτώναμε κάποιους βαθμούς και να είχαμε λιγότερες απώλειες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η ομάδα πορεύεται φέτος με πολλές αλλαγές. Εάν είχε άλλη ομάδα ένα ρόστερ με αυτές τις ηλικίες και χωρίς εμπειρίες, ίσως να μην ήταν στη δική μας θέση. Αν σημειώσουμε γκολ, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Μας λείπει η συγκέντρωση για το γκολ στην τελική προσπάθεια και πρέπει να βελτιωθούμε».

Η αναμέτρηση με την Ομόνοια, ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές θα έχει με τα προηγούμενα ντέρμπι και τι θα προσέξετε;

«Όταν θες να μπλοκάρεις ένα ατού του αντιπάλου που κάνει τη διαφορά, όπως είναι ο Ποτέ στην περίπτωση της Ομόνοιας, μπορεί να πάθεις τη ζημιά από άλλους. Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή συνολικά διότι ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε ήρεμοι και να παίξουμε ξανά καλό ποδόσφαιρο, όπως στα δύο προηγούμενα ντέρμπι, αλλά αυτή τη φορά να χαρούμε και για τους βαθμούς, όχι μόνο για την προσπάθεια. Θα είναι ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι και περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ένα μεγάλο μπράβο στους φιλάθλους μας, έχουν κάνει ξανά το «Αντώνης Παπαδόπουλος» μια ισχυρή έδρα για την ομάδα μας και δύσκολη για τον κάθε αντίπαλο».

Γνωρίζεις τον Ποτέ από τα γερμανικά γήπεδα;

«Ναι, όταν ήμουν στη Μόναχο και αυτός στη Ντιναμό Δρέσδης. Δεν παίξαμε όμως ως αντίπαλοι επειδή στο πρώτο ματς ήμουν εκτός λόγω τραυματισμού και στο δεύτερο δεν πήρα χρόνο συμμετοχής. Πολύ καλός επιθετικός και σκόρερ. Ούτε στην Κύπρο παίξαμε αντίπαλοι επειδή ήμουνα εκτός αποστολής στον αγώνα του πρώτου γύρου με την Ομόνοια».

Το συμβόλαιο σου με την Ανόρθωση θα λήξει το καλοκαίρι. Έχεις κάνει σκέψεις για το μέλλον ή σου έγινε κάποια κρούση;

«Έχω υποχρεώσεις με την ομάδα μου και σε αυτές είμαι συγκεντρωμένος. Σέβομαι το συμβόλαιο μου και το δείχνω. Δεν έχω συζητήσει οτιδήποτε και δεν με πλησίασε κανένας. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα και πάντα συγκρατημένος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ