Προχωρούμε στο πιο κάτω δημοσίευμα όπως και στη ζωή έτσι και στον τύπο, είναι καλό κάποια πράματα να γράφονται για να έχει ο απλός ο κόσμος μια πιο ξεκάθαρη άποψη για γεγονότα που εκτυλίχθηκαν. Με αφορμή το δημοσίευμα αν ανέλαβε ο Κετσπάγια την ευθύνη για τα αποτελέσματα της Εθνικής του, θα απαριθμήσουμε μερικά γεγονότα που ενδεχομένως να μην είναι ευρέως γνωστά.
Τα μηνιάτικα που χάρισε
Ο Τιμούρ είχε συμβόλαιο με την Εθνική Γεωργίας μέχρι το τέλος του 2015, ένα συμβόλαιο με απολαβές λίγο πιο κάτω από το εκατομμύριο. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο και συμβόλαιο που συνάμα δύσκολα βρίσκεις σε αναπτυσσόμενα πρωταθλήματα. Αποχωρώντας ο Κετσπάγια από την Εθνική, αποποιήθηκε και του πλουσιοπάροχου συμβολαίου που διατηρούσε. Ας μην ξεχνάμε πως εάν τον ένοιαζαν τα χρήματα, μπορούσε να μείνει να παίξει και το επόμενο παιχνίδι που είναι το Μάρτιο, να πληρωθεί τέσσερις μήνες για ένα παιχνίδι και να φύγει τον Απρίλιο. Όχι μόνο δεν λειτούργησε έτσι για να πάρει τα χρήματα που θα δικαιούτο, αλλά με την αποχώρηση του χάρισε στην ομοσπονδία και τα τρία μηνιάτικα που του χρωστούσαν.
Επίσης εάν ήταν της αρπαχτής και δεν ήταν ευσυνείδητος, θα μπορούσε να την δει «Ρανιέρι» δηλαδή να μείνει μέχρι να τον απολύσουν και να πάρει τα χρήματα της αποζημίωσης. Όμως ο Τιμούρ στην καριέρα του, απέδειξε πολλές φορές πως τα χρήματα δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις του όσο το συναίσθημα και η προοπτική που του δίνεται.
Οι χορηγίες που κόπηκαν
Οι ομάδες στη Γεωργία, σαν μια άλλη Κύπρος, βάσιζαν τους προϋπολογισμούς του σε χορηγία που λάμβαναν από την ομοσπονδία της χώρας. Με την αλλαγή της κυβέρνησης, η χορηγία αυτή κόπηκε, για αυτό εξάλλου οι ομάδες εκεί είναι στα πρόθυρα διάλυσης.
Ο Τιμούρ πάνω από όλα είναι επαγγελματίας και νοιάζεται για την καριέρα του, είναι μικρός ακόμη και τα καλύτερα χρόνια της προπονητικής του καριέρας είναι τώρα. Δεν μπορούσε άλλο να μείνει σε μια Εθνική ομάδα, που δεν μπορούσε να προοδεύσει. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό δεν είχαν αρκετά λεπτά συμμετοχής, ενώ οι γηγενείς κάθε άλλο παρά το μυαλό τους στο ποδόσφαιρο είχαν μιας και μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.
Όταν τον περασμένο Οκτώβριο συζήτησε με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του. Οι ιθύνοντες τον διαβεβαίωσαν πως το όλο θέμα θα τακτοποιηθεί και το ποδόσφαιρο θα αρχίσει να ανακάμπτει. Στο διάστημα που μεσολάβησε κάτι τέτοιο δεν συνέβη, για αυτό εξάλλου δήλωσε πως θα παραιτηθεί πριν το παιχνίδι.
Οι πολιτικοί λόγοι που τον έστειλαν στην έξοδο
Η αλλαγή κυβέρνησης έφερε και αλλαγή στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Οι νέοι που ανέλαβαν το πηδάλιο της ομοσπονδίας κάθε άλλο παρά επιθυμούσαν την παραμονή Κετσπάγια στο τιμόνι της Εθνικής.
Το παιχνίδι και η αγάπη του κόσμου
Το τέλος του παιχνιδιού με την Πολωνία, παρά τη βαριά ήττα βρήκε το κοινό να χειροκροτεί τον Κετσπάγια. Πράξη που αν μη τι άλλο δείχνει εκτίμηση για αυτά που προσέφερε στην Εθνική, γιατί ας μην ξεχνάμε πως αν δεν ήταν ο Τράττου πολύ πιθανώς η Γεωργία να τερμάτιζε 3η στα προκριματικά για το μουντιάλ, επιτυχία που θα ήταν πρωτόγνωρη εάν ο εκ Κύπρου καραφλός δεν κουρέλιαζε τα όνειρα ενός λαού.
Επιπρόσθετα στην εκπομπή που ακολούθησε όπου ήταν καλεσμένος ο Τιμούρ, εκεί ο παρουσιαστής με τις ερωτήσεις του μείωνε τον Κετσπάγια. Όσο για τον τρόπο που αποχώρησε, ο Τιμούρ αφαίρεσε το μικρόφωνο του και έφυγε, απλά ήρεμα και ωραία. Παράλληλα στην εκπομπή διεξαγόταν γκάλοπ στον κόσμο, με τα αποτελέσματα να ήταν υπέρ των απόψεων που εξέφραζε ο Κετσπάγια στην εκπομπή.
Τον ενθουσιάζει η προοπτική της Ελλάδας
Η προοπτική που του δίνεται για να δουλέψει στην Εθνική Ελλάδας δεν τον αφήνει αδιάφορο. Άλλωστε ποιος προπονητής δεν θέλει να δουλέψει σε μια ομάδα που δίνει το παρών της σε μεγάλες διοργανώσεις. Φυσικά το όνομα του Κετσπάγια γράφτηκε απλά στον τύπο, μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία επαφή και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
Ο παραλληλισμός με την Ανόρθωσης
Συνοψίζοντας η αντίδραση και η απόφαση του Τιμούρ με τις συνθήκες που υπάρχουν στη Γεωργία δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα τουλάχιστον Ανορθωσιάτη. Οι συνθήκες εκεί μοιάζουν να είναι οι ίδιες με αυτές που υπήρχαν προ εξαετίας στην Ανόρθωση. Το πλάνο που είχε η Ανόρθωση εγκαταλείφθηκε, η προοπτική περιορίστηκε και η ομάδα δεν εξέπεμπε υγεία. Δυστυχώς για την ομάδα μας, ο Κετσπάγια δικαιώθηκε για την επιλογή του.