Μαρίνος Μήτρου: «Τακτοποιημένες όλες οι οφειλές της Ανόρθωσης»

Δηλώσεις παρέθεσε στο SuperSportFM, ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Μαρίνος Μήτρου. Και σας τις αναδημοσιεύουμε αυτούσιες.

Αν η Ανόρθωση είναι η μοναδική ομάδα που έχει τακτοποιημένες τις οφειλές προς στο κράτος βάσει και των συμφωνιών που έγιναν…

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τακτοποιημένες τις οφειλές μας βάσει και της συμφωνίας που έγινε για το 2007-14 αλλά και το 2014, όπως επίσης και γενικά προς τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι είναι αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα σωματεία.

Δυσκολεύονται να ανταποκριθούν τα σωματεία, ακόμα και στη συμφωνία για διακανονισμό. Ότι πάρουμε από τη συνάντηση που ζητήθηκε να γίνει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι καλό. Η Ανόρθωση συμφωνεί με αυτή την εισήγηση που έγινε. Θα πρέπει όμως να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας.

Υπάρχουν αρκετά σωματεία που δυσκολεύονται και έχουν σοβαρά προβλήματα και γι αυτό μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε. Δεν μπορείς να έχεις πρωτάθλημα με 2-3 ομάδες. Θα πρέπει όμως να βρεθεί η χρυσή τομή. Θα πρέπει να παραμείνουν τα σωματεία στη ζωή, αλλά και να μπορούν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους.

Δεν πρέπει να θυματοποιούνται τα σωματεία που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η Ανόρθωση. Βλέπουμε με θετικό φακό την εισήγηση, όμως έχουμε στείλει επιστολή στην ΚΟΠ και ζητούμε διευκρινίσεις ως προς το τι ακριβώς θέλουν από την Ανόρθωση. Θέλουμε να μας εξηγήσει τι θέλουν από εμάς γιατί υπάρχουν πολλές και διάφορες σκέψεις στο τραπέζι».

Για το γεγονός ότι αυτές οι οφειλές εμπίπτουν στα κριτήρια Σεπτεμβρίου…
«Είναι στα κριτήρια οι κρατικές οφειλές. Έχει μπει και το ΦΠΑ στα κριτήρια και έτσι αρκετά σωματεία θα έχουν πρόβλημα. Η Ανόρθωση έχει πληρώσει για τις οφειλές, 108.000 ευρώ τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Θα μπορούσαμε να τις αξιοποιούσαμε διαφορετικά αν δεν αφορούσαν τα κριτήρια».

Για τα αγωνιστικά...
«Αυτός που κάνει ατομικό είναι ο Σεράν. Οι Νούχου, Αμπουρτζάνα και Ιακοβένκο ακολουθούν πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Ο Άντιτς υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση και σε 9-10 μέρες θα επιστρέψει και αυτός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ