Η αρχή του τέλους

Σημείο ειδικής αναφοράς αποτελεί ο αγώνας Νέα Σαλαμίνα Vs Ανόρθωση της περιόδου 2012-2013 όπου η «Κυρία» διέθετε το καλύτερο ρόστερ στην Κύπρο αλλά κατάφερε και απώλεσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Η αρχή του τέλους ήταν στον αγώνα με τον αυριανό μας αντίπαλο. Σε ένα παιχνίδι που αν η «Μεγάλη Κυρία» περνούσε νικηφόρα, θα άνοιγε διάπλατα ο δρόμος για τον τίτλο, μιας και θα «έπεφτε» ένα σημαντικό οχυρό.

Όλα αυτά τα λογαριάζαμε χωρίς το ξενοδόχο. Τη διαιτησία αλλά και τη διαχρονική ανικανότητα των διοικήσεων της Ανόρθωσης να προστατέψουν ως πρέπει και ως οφείλουν τα συμφέροντα της ομάδας μας. Με πρωταγωνιστή λοιπόν τον Μ. Παναγή – λες και εμπνέεται – στο «Αμμόχωστος» η Ανόρθωση στερήθηκε πέναλτι με το Λαβόρδε ενώ τα «ωραία» άρχισαν λίγο πιο μετά.

Στο διώξιμο του Ίλλιτς, ο Αλίμι ανακόπτει την πορεία της μπάλας με το χέρι, τη στρώνει μπροστά του, και με σουτ σημείωσε το 1-0. Ακολούθως η Ανόρθωση σοβαρεύτηκε και ισοφάρισε με ένα πανέμορφο γκολ του Λαβόρδε για να φτάσει το τελευταίο λεπτό του αγώνα όπου μετά από φάουλ του Εγγλέζου, ο Ρόκε που ήταν μπροστά από τον Μάστρου και σε θέση οφσάιντ, να σκύβει, επηρεάζοντας έτσι την πορεία της μπάλας που ακολούθως κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας μας.

Το γκολ φυσικά και μέτρησε και κάπου εκεί είχε αρχίσει αντίστροφη μέτρηση μέχρι να επιβεβαιωθεί ο στόχος που είχαν θέσει στο Αποελ μετά την ισοπαλία με την ΑΛΚΗ εντός ΓΣΠ ότι «με το έτσι και με το θέλω» το Αποελ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Φυσικά για να ακριβολογούμε την μεγαλύτερη ευθύνη για την απώλεια εκείνου του τίτλου, την έφερε η διοίκηση Σάββα Κάκου, είτε γιατί την ώρα που είχε τους ποδοσφαιριστές απλήρωτους, προέβαινε σε μεταγραφές και αγορές ποδοσφαιριστών, είτε γιατί παρασκηνιακά ήταν ανύπαρκτη για να διασφαλίσει τα αυτονόητα. Η ποιότητα εκείνου του ρόστερ, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να το αντιμετωπίζουν επί ίσοις όροις και το πρωτάθλημα θα κοσμούσε την βιτρίνα του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Για όλα αυτά κάποτε κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν διότι ο τρόπος που χάθηκε εκείνος ο τίτλος δεν ήταν καθαρά αγωνιστικός είτε λόγω ποιότητας του Αποελ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ