Χρίστος Πουλλαΐδης: «Ο Ανορθωσιάτης να επανακτήσει την υπερηφάνεια του»

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος Χρήστος Πουλλαΐδης στην εφημερίδα «24». Ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρεται στο πως ξεκίνησε η εμπλοκή του στα διοικητικά του σωματείου, το οικονομικό σκέλος, το μέλλον και το παρών αλλά και το όραμά του.

24: Πώς προέκυψε η εμπλοκή σας στο ποδόσφαιρο και την Ανόρθωση;

«Η Ανόρθωση θα έλεγα ήταν μια αναγκαιότης. Όταν ήρθα βοηθούσα οικονομικά, αλλά δεν ήμουν εμπλεκόμενος στα διοικητικά. Έβλεπα τι γινόταν και πολλές φορές τα έλεγα και τα έγραφα ακόμη διότι δεν έχει διαφορά από τις επιχειρήσεις. Εκτός του ότι το ποδόσφαιρο έχει πάρα πολύ συναίσθημα, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένα σωματείο, τουλάχιστο στον οικονομικό τομέα, είναι πανομοιότυπος με μια επιχείρηση. Δεν υπάρχει διαφορά. Γιατί πρέπει να διοικείς σοφά με διαφάνεια, όπως είχα πει για την Ανόρθωση ότι πρέπει να κρατήσουμε τους τρεις πυλώνες. Δηλαδή διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και επαγγελματικότητα. Όταν υπάρχουν αυτά τα τρία στοιχεία δεν μπορείς πάρα να μην πετύχεις».

24: Ενόψει του γεγονότος ότι είστε ένας πολυάσχολος επιχειρηματίας, το ποδόσφαιρο και η Ανόρθωση τι σας προσφέρουν;

«Κοιτάξετε. Ενεπλάκη στην Ανόρθωση διότι φοβόμουν και το λέω έτσι ευθαρσώς ότι ήταν σε ελεύθερη πτώση. Τα χρέη ήταν τόσα πολλά, ο κόσμος δεν είχε εμπιστοσύνη πλέον στη διοίκηση, συνέβαιναν πάρα πολλά. Έτσι, έπρεπε να έρθω και να βάλω μια σταθερότητα στο όλο οικοδόμημα της Ανόρθωσης.

Και εμένα, όπως το είπα και παλιά και το λέω πάλι, το μεγαλύτερο μου κέρδος είναι να βλέπω αυτόν τον Ανορθωσιάτη να επανακτήσει την υπερηφάνειά του, να χαμογελά, να πηγαίνει ο παππούς με τα εγγόνια του στο γήπεδο. Προχθές, είχαμε ένα παππού που έφερε και την εγγονή του 6-7 χρονών στο γήπεδο για να δει ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα».

24: Πώς θα πάει η Ανόρθωση νομίζετε;

«Πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Το μέλλον διαγράφεται πολύ ευοίωνο σε όλα και στα οικονομικά και στο αγωνιστικό. Πιστεύω τα δυο είναι αλληλένδετα. Στον οικονομικό τομέα έχουμε κάνει τεράστια βήματα. Έχουμε κάνει τομές, έχουμε βάλει θέσμια λειτουργίας, στο διοικητικό έχουμε μια σωστή διοικητική δομή, στο ποδοσφαιρικό και πάλιν έχουμε φέρει τεχνικούς διευθυντές, έχουμε κάνει υποδομή για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να δρουν και να προπονούνται και να προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο».

24: Έχει ακόμη χρέη η Ανόρθωση;

«Έχει, τα τελευταία νούμερα θα είμαστε γύρω στα 10-11 εκ. ευρώ. Αρχίσαμε από 15 εκ. ευρώ περίπου πέρυσι».

24: Έχει ειπωθεί ότι κάνατε σχέδια να κάνετε οικόπεδα το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Θέλετε να πείτε κάτι πάνω σε αυτό;

Μόνον σαν αστεία μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα διότι είναι πραγματικά αστεία. Η μόνη απάντηση είναι τι έχουμε επενδύσει φέτος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έχουμε επενδύσει πέραν των 300,000 ευρώ και το «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχει γίνει γήπεδο-στολίδι. Κάναμε επιδιορθώσεις, αλλάξαμε φώτα, κάναμε ηχητικά, τα πάντα, μπογιατίσαμε, επιδιορθώσαμε, νέα γραφεία, νέες υποδομές για να πάμε στο επόμενο στάδιο της UEFA, διότι ταξινομεί τα γήπεδα σε διάφορες κατηγορίες. Θα πάμε στην top κατηγορία που είναι group four».

24: Είχατε ένα συμβόλαιο με την ΚΟΠ μεταξύ 2016-2019 για παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έχετε πάει στη CytaVision. Γιατί; Μήπως σκέπτεστε καθόλου αντίποινα;

«Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Εμείς πάντοτε είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της Ανόρθωσης. Δηλαδή αν τα συμφέροντα της Ανόρθωσης είναι να πάω στη Χιλή να κάνω ένα deal με κάποιον θα το κάνω. Εκεί όπως είδαμε είχαμε υπογράψει ένα καταρχήν συμβόλαιο με την ΚΟΠ, αλλά εφόσον η LTV πήγε και εκχώρησε τα δικαιώματά της στην Cytavision και αυτή μας έδωσε ένα πολύ καλύτερο deal, πήγαμε στη Cytavision. Ο καθένας θα δει τα συμφέροντά του».

24: Εκτός από τις επιχειρήσεις, το ποδόσφαιρο και την οικογένειά σας με τι άλλο ασχολείστε;

« Έχω οικογένεια, περιμένω τώρα το πρώτο μου εγγονάκι από τον μεγάλο γιο μου τον Αντρέα και τον επόμενο μήνα περιμένουμε τον μικρό Χρίστο. Έχω τρεις γιους, οι δυο μεγάλοι είναι στις επιχειρήσεις μαζί μου, ο μικρός τελείωσε πέρυσι το Cambridge και εργάζεται στην Αγγλία σε μια εταιρεία».

24: Ποιο είναι ο όνειρό σας από εδώ και τώρα;

«Το τελευταίο έργο που με συναρπάζει είναι το εξής. Υπάρχει μια εκκλησία του 16ου αιώνα του Αγίου Γεωργίου στο χωριό μου, τη Βατυλή, η οποία είναι ετοιμόρροπη, έχει τα μαύρα χάλια της. Προσπαθούμε τώρα να την αναστηλώσουμε. Έχουμε δει την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, μας έδωσαν μια θετική πρώτη θέση. Τώρα ετοιμάζουμε μια ωραία εμπεριστατωμένη αίτηση με τι οφέλη θα έχει για τους Τουρκοκύπριους, τους Ελληνοκύπριους, να αναστηλώσουμε αυτήν την εκκλησία και τον γύρω χώρο που είναι μέρος της εκκλησιάς, να το κάνουμε ένα ωραίο στολίδι για το χωριό, για να μείνει κάτι στο χωριό. Η επένδυση είναι 250,000 ευρώ. Επίσης, στο μέλλον αυτό που θέλω είναι τα παιδιά μου σιγά-σιγά να μπορούν να είναι σε θέση να αναλάβουν περισσότερο βάρος για να μου δοθεί και εμένα περισσότερος χρόνος.

Μου αρέσει πάρα πολύ το ταξίδι. Ταξιδεύω πολύ συχνά. Πέρυσι να φανταστείτε νομίζω είχα πάει σε 40 χώρες μέσα σε ένα χρόνο. Κάθε δυόμισι μέρες ταξιδεύω κατά μέσον όρο».

 

Εδώ μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ