Επανήλθαν οι.. πρόθυμοι

Με μακροσκελή ανακοίνωση (δείγμα ενδεχομένως ενοχών και τύψεων), η ΚΟΠ απάντησε προ ολίγου στα έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα το μεσημέρι η ομάδα μας, θέλοντας να ρίξει φως στα θέματα που συζητούνται το τελευταίο 48ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα και τοποθετήσεις από την επίσημη Ανόρθωση που αναφέρονται σε θέματα σχέσεων της ομάδας της Ανόρθωσης με την ΚΟΠ, θέλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά ότι η Ομοσπονδία σε θέματα που αφορούν στα οικονομικά των Σωματείων αλλά και γενικά τον τρόπο συνεργασίας της ΚΟΠ με τα Σωματεία καθώς και με τους κανόνες που διέπουν αυτή τη συνεργασία, αντιμετωπίζει όλα τα Σωματεία με τον ίδιο φακό χωρίς διακρίσεις.

Η ΚΟΠ δεν αγνοεί τις απόψεις των Σωματείων της, αλλά εφαρμόζει τους κανονισμούς και διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των ομάδων της. Ουδέποτε η ΚΟΠ αρνήθηκε τον διάλογο για συζήτηση τυχόν προβλημάτων ή απόψεων για τα θέματα που απασχολούν τα Σωματεία μας.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Κ. Κουτσοκούμνης από τις 23 Σεπτεμβρίου 2014 ενημέρωσε επίσημα τη διοίκηση της Ανόρθωσης ότι είναι πρόθυμος για συνάντηση και συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν το Σωματείο και αναμένει από την διοίκηση της Ανόρθωσης επιστολή για τα θέματα που επιθυμούν να συζητήσουν, για να διευθετηθεί η συνάντηση.

Είναι με λύπη μας που σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε δημόσια απαντήσεις σε Σωματείο μας, κάτι που δεν συνηθίζουμε αφού θεωρούμε ότι αυτά είναι θέματα που μπορούν να συζητηθούν μεταξύ του Σωματείου και της Ομοσπονδίας και να αποφευχθούν λανθασμένες εντυπώσεις με δημόσιες συζητήσεις.

Στα ζητήματα που έθεσε δημόσια η διοίκηση της Ανόρθωσης προκαλώντας στους φίλους του Σωματείου το αίσθημα του αδικημένου σωματείου από την ομοσπονδία προς αποκατάσταση της αλήθειας τονίζουμε τα ακόλουθα.

1.Η ΚΟΠ δεν είναι υποχρεωμένη να αναλαμβάνει τις οφειλές των Σωματείων προς ποδοσφαιριστές ή προπονητές μετά από αποφάσεις της FIFA και της UEFA. Δείξαμε προθυμία και καλή διάθεση να βοηθήσουμε τα σωματεία μας με διευθετήσεις που αποδέχονται η FIFA και η UEFA. Στη περίπτωση της Ανόρθωσης βοηθήσαμε στην περίπτωση Κονσίστρε παραλαμβάνοντας τα λεφτά από την Ανόρθωση την τελευταία μέρα για να μην της αφαιρεθούν βαθμοί ενημερώνοντας σχετικά την UEFA. Η ΚΟΠ απέστειλε τα λεφτά στον παίκτη σε λογαριασμό και στοιχεία που η Ανόρθωση έδωσε στο λογιστήριο της ομοσπονδίας, όμως, ο παραλήπτης δεν τα αποδέχθηκε για λόγους που δεν γνωρίζουμε, ούτε αφορούν την ΚΟΠ και τα λεφτά επιστράφηκαν. Οι ενδιάμεσες τράπεζες απέκοψαν ένα ποσό 650 ευρώ περίπου. Είναι αυτό το ποσό που υπολείπεται από το αρχικό που κατέθεσε η Ανόρθωση. Που είναι το λάθος μας σε αυτή την περίπτωση διερωτόμαστε.

2.Στην περίπτωση Ιντζσχάκι, πάλι δείξαμε προθυμία να βοηθήσουμε την Ανόρθωση και τα λεφτά που παραλάβαμε από την Ανόρθωση κατατέθηκαν σε προσωρινό λογαριασμό χωρίς επιτόκιο μέχρι να δοθεί εντολή από το Σωματείο για πληρωμή. Στις 7 Οκτωβρίου η Ανόρθωση έστειλε επιστολή για ενημέρωση πως έκανε διευθέτηση με τον παίκτη. Στις 10 Οκτωβρίου εγκρίθηκε η συμφωνία της Ανόρθωσης με τον Ιντζσχάκι και αποφασίστηκε η επιστροφή των λεφτών στην Ανόρθωση. Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου δόθηκε εντολή στην τράπεζα να γίνει το έμβασμα στο λογαριασμό της Ανόρθωσης. Διερωτόμαστε αν αυτό, είναι άνιση μεταχείριση σε βάρος της Ανόρθωσης.

3. Δεν είχαμε πρόθεση να δώσουμε συνέχεια στις αναφορές στο όνομα του κ. Σάντη αλλά διευκρινίζουμε ότι σαν πάγια πολιτική των οικονομικών υπηρεσιών της ΚΟΠ, πρόστιμα ή άλλες οφειλές Σωματείων και μελών τους, αποκόπτονται από χορηγίες που οφείλονται προς τα Σωματεία. Αυτό έγινε και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, επειδή η Ανόρθωση δεν αποδέχεται αυτή την διευθέτηση, μετά και από συνεννόηση του Προέδρου της ΚΟΠ με τον κ. Σάντη, το συγκεκριμένο ποσό δεν θα αποκοπεί από την Ανόρθωση και θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες και διευθετήσεις.

Όλα αυτά δεν πιστεύουμε ότι ήταν σοβαρά θέματα για δημοσιοποίηση από οποιοδήποτε Σωματείο αλλά πολύ εύκολα θα μπορούσαν να διευκρινιστούν και να διευθετηθούν χωρίς δηλώσεις που δημιούργησαν λανθασμένες εντυπώσεις.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους της Ανόρθωσης και γενικά το φίλαθλο κοινό ότι η Ομοσπονδία εργάζεται για το καλό των Σωματείων και του ποδοσφαίρου και βλέπει όλα τα Σωματεία με τον ίδιο φακό χωρίς καμιά διάκριση. Η Ομοσπονδία δεν επηρεάζεται στο τρόπο λειτουργίας της και εφαρμογής των κανονισμών από τις κατά καιρούς κριτικές που μπορεί να δέχεται από Σωματεία ούτε από ενέργειες τους που πιθανόν να θίγουν την Ομοσπονδία ή μέλη του Δ.Σ της .

Η προσπάθεια μας είναι να βοηθήσουμε τα Σωματεία στο οικονομικό νοικοκύρεμα τους και οι διοικήσεις όλων των Σωματείων γνωρίζουν τις κοινές προσπάθειες προς κρατικού φορείς για να γίνουν διευθετήσεις στις οφειλές των Σωματείων. Το λιγότερο που αναμένουμε από τα Σωματεία είναι η εκτίμηση αυτής της προσπάθειας και της προθυμίας της Ομοσπονδίας να βοηθήσει τα Σωματεία και όχι με δηλώσεις να προκαλούν δυσπιστία απέναντι στην Ομοσπονδία. Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε πρόθεση ή διάθεση για συνέχιση της δημόσιας συζήτησης ελπίζοντας ότι οι θέσεις μας θα γίνουν κατανοητές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ