Ανόρθωση – Οθέλλος: Η κριτική των ποδοσφαιριστών

Αντιμέτωπους με τον αξιόμαχο Οθέλλο Αθηαίνου μας έφερε η έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος που ο στόχος για νίκη και καλή εμφάνιση εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ καθώς η νίκη που ήταν και το πιο σημαντικό επιτεύχθηκε, όχι όμως και η καλή εμφάνιση που σε αυτό τον τομέα υστερήσαμε σε σχέση με προηγούμενα μας παιχνίδια κάτι που παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός της ομάδας μας. Πάμε να δούμε αναλυτικά την απόδοση των ποδοσφαιριστών μας αλλά και την κριτική σε αυτούς και σε προπονητή:

Τόμας Καμίνσκι: Σταθερότατος στις επεμβάσεις του ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας μας καθώς στις λίγες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με τον καλύτερο τρόπο κρατώντας για πρώτη φορά φέτος το μηδέν παθητικό. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπαθούσε να παίξει γρήγορα από πίσω για να βγάλει την ομάδα μπροστά σε φάση αντεπίθεσης όταν ο αντίπαλος “βρισκόταν” ψηλά στην επίθεση και προσπαθούσε να πετύχει την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο.

Μάρκους Χόλγκερσον: Βελτιωμένος και πιο συγκεντρωμένος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με προηγούμενα του παιχνίδια παρουσιάστηκε ο Σουηδός. Στις προσωπικές του μονομαχίες με τον αντίπαλο επιθετικό βγήκε κερδισμένος στις πλείστες από αυτές ενώ ήταν σίγουρος στις μεταβιβάσεις του. Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει η ανάλογη συνέχεια και βελτίωση του στα επόμενα παιχνίδια.

Σερράν Πόλο: Με το τέρμα που πέτυχε και έμελλε να ήταν και το μοναδικό, σφράγισε την καλή του εμφάνιση. Ένα τέρμα που αναμένεται να τον βοηθήσει στην συνέχεια στον τομέα ψυχολογία κάτι που έγινε και στο παιχνίδι αφού μετά το τέρμα που σημείωσε έκανε ίσως το καλύτερο του φετινό παιχνίδι.

jayson

Ιάσονας Δημητρίου
: Τον περιμέναμε πώς και πώς να γυρίσει από τον μακροχρόνιο του τραυματισμό και μας επιβεβαίωσε πως δεν κάναμε λάθος. Ήταν αυτός που έλειπε από την δεξιά μας πλευρά τα τελευταία παιχνίδια και έκανε καλό παιχνίδι. Βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την πλευρά του και αμύνθηκε όπως έπρεπε στις πλείστες φορές που δοκίμασαν οι φιλοξενούμενοι να επιτεθούν από εκείνη την πλευρά. Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός πως ήταν η πρώτη του εμφάνιση μετά από δύο μήνες κάτι που είναι λογικό να τον επηρέασε σε κάποιο βαθμό. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά στα προηγούμενα παιχνίδια από την συγκεκριμένη θέση και ευχόμαστε με την παρουσία του να βγούμε κερδισμένοι και στα επόμενα.

Ράζακ Νούχου: Αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι η συνέχεια δεν ήταν η ίδια για τον Νούχου. Έκανε τις συνηθισμένες επελάσεις του στο αντίπαλο μισό ωστόσο δεν ήταν σωστός σε αρκετές από τις μεταβιβάσεις του. Έχασε και μία – δύο φορές τον αντίπαλο μέσο-επιθετικό που επιτηρούσε αφού από την πλευρά του “δεχτήκαμε” πίεση όταν ο αντίπαλος κυνήγησε την ισοφάριση στο Β´ ημίχρονο. Μας απέδειξε πως μπορεί και καλύτερα. Στα ελαφρυντικά του προστίθεται το γεγονός ότι αγωνίστηκε με ελαφριάς μορφής ίωση.

Γρηγόρης Μάκος: Το γεγονός ότι υπέπεσε αρκετές φορές σε φάουλ αυτό αποδεικνύει την δυσκολία του να σταματήσει τους αντιπάλους ορθόδοξα αλλά και να επιβληθεί στον χώρο που επιτηρούσε. Ωστόσο κατάφερε να κλείσει σωστά τους χώρους που οδηγούσαν προς την περιοχή μας κάτι που βοήθησε και τους αμυντικούς να μην μένουν εκτεθειμένοι στα μαρκαρίσματα τους.

anorthosis-omada-panigirismoi

Χρήστος Μαραγκός: Το ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα έκανε χθες ο αρχηγός της ομάδας. Έκανε ένα ήρεμο παιχνίδι δίνοντας περισσότερη έμφαση στα αμυντικά του καθήκοντα (πιθανόν αυτές να ήταν οι εντολές από τον προπονητή του) και έχοντας πολύ λίγες επιθετικές πρωτοβουλίες, προσπάθησε να οργανώσει την ομάδα από τον χώρο του κέντρου. Αγωνίστηκε για εξήντα πέντε περίπου λεπτά σαν δεύτερος αμυντικός μέσος δίπλα από τον Μάκο.

Γκιόρκι Αμπουρχάνια: Σε κάθε ανάλυση που κάναμε για τον Γεωργιανό μέσο μέχρι σήμερα τονίσαμε το γεγονός πως ο εν λόγο ποδοσφαιριστής διακατέχεται από μπόλικο ταλέντο ωστόσο δείχνει έλλειψη σταθερότητας στα παιχνίδια του έχοντας πολλά κενά διαστήματα στην απόδοση του. Αν και επιχείρησε αρκετές φορές να γεμίσει τον χώρο της μεσαίας γραμμής που έδειχνε προβληματική εντούτοις δεν κατάφερε να πάρει πολλές πρωτοβουλίες και να διακριθεί. Επιχείρησε να περάσει μπαλιές από τον άξονα στον χώρο της μέσο-επιθετικής μας γραμμής, μάταια όμως αφού αρκετές από αυτές ήταν λανθασμένες. Είχε διάθεση και προσπάθεια όμως μέχρι εκεί.

Ανδρέας Μακρής: Αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Αν και προσπάθησε αρκετά ειδικά στις μονομαχίες που έδωσε στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να διακριθεί αλλά στον τομέα δημιουργίας ευκαιριών που ήταν και ο λόγος που επιλέχθηκε από τον προπονητή του. Επιχείρησε κάποιες φορές να βρει συμπαίκτες του στα αντίπαλα τετράγωνα είτε ακόμη και να τελειώσει ο ίδιος φάση όμως δεν τα κατάφερε. Πιστώνεται ωστόσο για την ωραία και έξυπνη κάθετη πάσα στον Αβραάμ προς τα τέλη του παιχνιδιού.

Τόνι Κάλβο: Ίσως ο μοναδικός διασωθέντας σε απόδοση στον τομέα δημιουργίας ευκαιριών. Ο μοναδικός που είχε φαντασία στο παιχνίδι του και που με τις πλαγιοκοπήσεις του δημιούργησε τα όποια ρήγματα έγιναν στην αντίπαλη περιοχή. Καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε και με την ασσίστ στο μοναδικό τέρμα που μας χάρισε την νίκη, ωστόσο κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί και να προβληματίσει δεν είναι άλλο από το θέμα καρτών. Έκανε αρκετά άσκοπα φάουλ στο παιχνίδι και δεν είχε την κατάλληλη ψυχραιμία. Δίκαια δέχθηκε την κίτρινη κάρτα και σε επτά μόλις αγωνιστικές ήδη συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα λείψει από το επόμενο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα.

calvo

Γκονζάλο Γκαρσία: Για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα και μάλιστα στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ουρουγουανός. Δεν έκανε καλό παιχνίδι και προβλημάτισε με την απόδοση και την ανετοιμότητά του. Δεν είχε σωστές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή ενώ όσες μονομαχίες επιχείρησε να διεκδικήσει δεν βγήκε κερδισμένος. Χωρίς πάθος στο παιχνίδι του και με μετρημένες καλές επινοήσεις επιβεβαίωσε ότι ακόμα είναι πολύ πίσω και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε τον Γκαρσία που θέλουμε να βλέπουμε.

Γιούρι Ιακοβένκο: Πέρασε στο παιχνίδι για ένα μισάωρο περίπου και στόχος ήταν να δώσει νέα πνοή στην επιθετική μας γραμμή και να γεμίσει τα τετράγωνα αφού η αντίπαλη περιοχή ήταν άδεια. Αν και πέτυχε τέρμα που κακός δεν μέτρησε εντούτοις στην μοναδική ευκαιρία που είχε για να “σκοτώσει” το παιχνίδι δεν τα κατάφερε.

Ιράκλι Μαισουράτζε: Για πρώτη φορά φέτος βρέθηκε εκτός αρχικής εντεκάδας και άποψη μας είναι ότι η απουσία του φάνηκε στο παιχνίδι καθώς έλειψαν τα τρεξίματα του στον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και οι γρήγορες εναλλαγές παιχνιδιού που προσπαθεί να δώσει. Στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Ανδρέας Αβραάμ: Αν και αρκετοί περίμεναν να τον δουν να ξεκινά βασικός στο παιχνίδι εντούτοις ο προπονητής του προτίμησε να τον χρησιμοποιήσει σαν αλλαγή. Για ένα δεκάλεπτο περίπου που αγωνίστηκε δεν μπορούμε να τον βαθμολογήσουμε, ωστόσο στην φάση που κατέγραψε τελική προσπάθεια θα μπορούσε να δώσει την μπάλα στον Ιακοβένκο που βρισκόταν μόνος μπροστά από το τέρμα και να τελείωνε το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ.

pausendiamesi

Αντρέ Πάους: Με θετικά αλλά και με αρνητικά παρουσιάστηκε η ομάδα μας. Κατάφερε ο προπονητής της ομάδας μας για πρώτη φορά φέτος να βελτιώσει την αμυντική μας συμπεριφορά “γι’ αυτό” άλλωστε προτίμησε να ξεκινήσει το παιχνίδι με δύο καθαρούς αμυντικούς μέσους κάτι που απέδωσε καρπούς αφού για πρώτη φορά φέτος τελειώσαμε παιχνίδι χωρίς να δεχτούμε τέρμα και ο αντίπαλος έφτιαξε μετρημένες ευκαιρίες. Ήταν ίσως η πιο σημαντική του κίνηση και τα κατάφερε καθώς δέχτηκε έντονη κριτική στα προηγούμενα παιχνίδια. Στα αρνητικά ξεχώρισε το γεγονός πως με αυτό τον τρόπο χάσαμε την ευέλικτη ανάπτυξη στο κέντρο που μας στέρησε και τις γρήγορες κινήσεις χωρίς μπάλα που βλέπαμε τα προηγούμενα παιχνίδια. Κρατώντας τον Μάκο και τον Μαραγκό στην ίδια ευθεία περιορίσαμε τις κινήσεις χωρίς μπάλα και έλειπε η φαντασία από το παιχνίδι μας. Αρνητικό επίσης σημειώνουμε και το γεγονός ότι από την στιγμή που ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες χάθηκε η συγκέντρωση, η ψυχραιμία και μας κυρίευσε το άγχος και η νευρικότητα κάτι που επισήμανε και ο ίδιος στις δηλώσεις του κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπειρίας. Ούτε μπάλα κρατήσαμε και ανανεώναμε με αυτό τον τρόπο τις επιθέσεις του αντιπάλου. Κρατάμε το γεγονός πως πήραμε την ουσία αυτή την φορά και είδαμε κάποια βελτίωση στην αμυντική μας λειτουργία. Στο θέμα διαχείρισης ο ίδιος και για τους λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει προτίμησε να αφήσει έξω και τους δύο του κεντρικούς επιθετικούς και να προτιμήσει έναν παίκτη πιο ανέτοιμο. Αυτό δεν λειτούργησε υπέρ μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ