Προβάδισμα στην προϊστορία

Η προϊστορία στις αναμετρήσεις Ερμή και Ανόρθωσης μπορεί να είναι σύντομη, περιλαμβάνει όμως τα πάντα. Η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Ερμή έξι φορές. Στις τρείς αναμετρήσεις πήρε την νίκη, δυο έληξαν ισόπαλα με 0-0 ενώ μια φορά κέρδισε ο Ερμής.

Για πρώτη φορά αντίπαλοι βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2001-02. Από τη μια ο νεοφώτιστος Ερμής Αραδίππου και από την άλλη η ανανεωμένη Ανόρθωση υπό τις οδηγίες του Γιάννους Βούιτσικ. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και στο γήπεδο, με την ομάδα μας να κερδίζει την ομάδα της Αραδίππου με 8-1.

Ξανά αντιμέτωποι με την ομάδα της Αραδίππου, οκτώ χρόνια αργότερα, πάλι σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Η ομάδα μας με νέο προπονητή τον Σλάβο Μούσλιν, ο οποίος είχε αντικασταστήσει τον Ερνστ Μίντετορπ, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ερμή και έτσι η αναμέτρηση στο Δασάκι της Άχνας έληξε ισόπαλη και δίχως τέρματα.

ermisreport

Την επόμενη περίοδο η τύχη έφερε την ομάδα μας να αντιμετωπίζει τον Ερμή 2 μέρες πριν την ολοκλήρωση των 100 χρόνων ζωής της. Σε ένα ματς στο οποίο δεν ξέχασε κανένας την σφαγή από τον Μάριο Παναγή, η ομάδα μας αν και προηγήθηκε γνώρισε την ήττα με 2-1. Το παιχνίδι βέβαια διεκόπη πριν τη λήξη του.

Την περίοδο 2011-12 με τον αποδυναμωμένο Ερμή να στέκεται αξιόλογα αλλά να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από την Ανόρθωση του Ρόνυ Λέβι.

Δεύτερη φορά το σημείο Χ έκατσε την περίοδο 2013-2014 στο άγονο 0-0. Η «Κυρία» παραλίγο να φύγει με το τρίποντο όταν ο νεαρός Μακρής – στα πρώτα του βήματα – σημάδεψε το δοκάρι από ευνοϊκή θέση.

Τέλος στην ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, οι 2 ομάδες συναντήθηκαν ξανά στη φάση των ομίλων, σε ένα αδιάφορο ματς η Ανόρθωση κέρδισε με 0-2 καταγράφοντας την μια και μοναδική της νίκη σε αγώνα της β φάσης του περσινού πρωταθλήματος.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ