Ποιος είναι ο Τόμας Καμίνσκι

Με κουαρτέτο τερματοφυλάκων ενδέχεται να πορευτεί τη φετινή χρονιά η Ανόρθωση μιας και την υστάτη αποκτήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο, ο Βέλγος Τόμας Καμίνσκι. Ο γεννηθής στις 23 Οκτωβρίου 1992 τερματοφύλακας έχει ήδη οκτώ επαγγελματικές χρονιές στο ενεργητικό του, ενώ η ομάδα μας θα αποτελέσει την πρώτη του εμπειρία εκτός Βελγίου.

Τα πρώτα βήματα

Η καριέρα του Καμίνσκι ξεκίνησε από την Βεγλική Beerschot, με την οποία πήρε κάποιες «αναγνωριστικές» συμμετοχές την τριετία 2008-2010, οι οποίες δεν έφτασαν σε διψήφιο αριθμό. Την αμέσως επόμενη χρονιά η καριέρα του απογειώνεται αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του, μετρώντας 30 εμφανίσεις. Κάπως έτσι κινεί το ενδιαφέρον της Anderlecht η οποία τον αποκτά τον Αύγουστου του 2011, δίνοντάς τον άμεσα δανεικό στην OH Leuven για να πάρει περισσότερες εμπειρίες. Κατά την διετία 2011-2012, παίρνει φανέλα βασικού 25 φορές, βοηθώντας την ομάδα του να αποφύγει τη διαβάθμιση.

Επιστροφή στην Anderlecht

Η τριετία 2012-2014 τον βρίσκει να επιστρέφει από το δανεισμό του και να μετρά περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, πανηγυρίζοντας όμως τους πρώτους τίτλους της καριέρας του όντας πρωταθλητής Βελγίου δύο φορές, ενώ παράλληλα κέρδισε και το εγχώριο super cup. Είναι γνωστός στο Ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον αγώνα μεταξύ Anderlecht και Ολυμπιακού τον περασμένο Οκτώβρη, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει εκτός έδρας με 0-3. Την περίοδο που διανύουμε, πρόλαβε να φορέσει φανέλα βασικού στα δύο πρώτα παιχνίδια της Anderlecht για την Jupiler League και πιο συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

Από μικρός με το εθνόσημο

Έχει πάρει «σβάρνα» όλα τα κλιμάκια των μικρών ομάδων της Εθνικής Βελγίου, αρχίζοντας να φορά το εθνόσημο σε ηλικία μόλις 15 χρόνων. Συγκεκριμένα αριθμεί 33 συμμετοχές με τις εθνικές των U15, U16, U17, U19 και U21, ενώ βρέθηκε στο προθάλαμο του παγκοσμίου κυπέλλου του περασμένου καλοκαιριού, χάνοντας την μάχη για την θέση του τρίτου τερματοφύλακα από τον 28χρονο Sammy Bossut της Zulte Waregem, πίσω βέβαια από τους Thibaut Courtois της Chelsea και Simon Mignolet της Λίβερπουλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ