Έτσι θα αποδράσει από το δάσος…

Τη περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος και κάτοχο της ασπίδας θα κληθεί να αντιμετωπίσει απόψε η Ανόρθωση. Ένα παιχνίδι που φαίνεται και είναι δύσκολο. Θα πρέπει η Ανόρθωση να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο και να κερδίσει την ομάδα του Ερμή, που καίγεται για νίκη μετά τις δύο σερί ήττες με Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ.

Η «Μεγάλη Κυρία», μέχρι τώρα έδειξε αρετές με την μπάλα στα πόδια, οι ποδοσφαιριστές της ακολουθούν, κατά γράμμα τις εντολές του Αντρέ Πάους, επιδιώκουν την κατοχή της μπάλας και με στρωτό παιχνίδι να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ως εκ τούτου το πρώτο κλειδί για να φύγει με το διπλό η Ανόρθωση, είναι να καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της και να κρατήσει την μπάλα.

Ακολούθως θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν γρήγορες επιστροφές
μιας και οι μνήμες από τις ταχύτατες και αποτελεσματικές αντεπιθέσεις του Ιμπραϊμι, είναι ακόμη νωπές. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί τρόπος να εξουδετερωθεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής και όχι μόνο, καθώς δεν πρέπει να βρεθεί σε ασταθής κατάσταση η άμυνα μας, για αυτό οι ακραίοι αμυντικοί θα πρέπει να έχουν και το νου τους στα μετόπισθεν ή να υπάρχει άριστη αλληλοκάλυψη με την τριάδα του κέντρου.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στις στημένες φάσεις. Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, δεν πρέπει να χάσουν λεπτό την αυτοσυγκέντρωση τους αφού θυμίζουμε πως στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ μια λάθος απομάκρυνση και μια ετεροχρονισμένη αντίδραση ήταν αρκετά για να σημείωση τέρμα η ομάδα της Λάρνακας.

Τέλος στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι, η απόδοση του Αμπουρτζάνια θα κρίνει πολλά. Ο Γεωργιανός με τις κάθετες επινοήσεις του είναι ένας ποδοσφαιριστής, που μπορεί να σου δημιουργήσει φάση από εκεί που δεν το περιμένεις. Αν συνεχίσει στα ίδια στάνταρ απόδοσης τότε το έργο των υπολοίπων θα είναι πολύ πιο εύκολο καθώς η «Μεγάλη Κυρία» θα δημιουργήσει αρκετές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για γκολ. Φυσικά οι ευκαιρίες θα δημιουργηθούν, θα πρέπει όμως η Ανόρθωση να τις εκμεταλλευτεί, να αυξήσει το ποσοστό αποτελεσματικότητας της και να τις μετουσιώνει σε γκολ, πολύ πιο εύκολα από ότι μας έδειξε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ