Απο ένα ημίχρονο με νικητή το Αποελ

Λίγο πολύ αναμενόμενη η εντεκάδα που θα παρέτασσε ο τεχνικός της «Κυρίας» Αντρέ Πάους αφού οι πολλές απουσίες – Καμίνσκι, Χόλκερσον, Δημητρίου, Οικονόμου, Εντέ, Σαμπάλα – δεν του άφηναν και πολλές επιλογές.

Έτσι παρέταξε τους Βέγκα, Πόλο, Μάκομ Άντιτς, Νούχου αρχικά για να μετατωπίσει τον Μάκο στο χώρο του κέντρο και να τον αλλάξει με τον Λαϊφη πριν καν συμπληρωθεί το 10λεπτο της συνάντησης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές παρέμειναν οι ίδιοι με τους Μαϊσουράτζε, Αμπουρχάνια να συμπληρώνουν την γτραμμή στο χώρο του κέντρου. Η επιθετική γραμμή αποτελείτο από τους Μακρή, Κάλβο και Ιακοβένκο.

Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες με την ομάδα μας να πληρώνει την αστοχία ή και αδυναμία της να προηγηθεί στο σκορ και τότε η έκβαση του αγώνα θα ήταν πολύ διαφορετική.

Α ημίχρονο
Πολύ καλύτερη η «Μεγάλη Κυρία» στην συντριπτική διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης με απλοϊκό όμορφο ποδόσφαιρο δημιούργησαν αρκετά ρήγματα προς την εστία του Χιώτη με αποτέλεσμα η λήξη του ημιχρόνου να καταγράψει για την ομάδα μας 4 πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μακρή και Ιακοβένγκο, 4 κόρνερ, 59% κατοχή έναντι 41 του Αποελ και το μόνο που έλειπε από την όλη εμφάνιση ήταν το γκολ.

Β ημίχρονο
Άγρια ομορφιά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δυο εστίες και το Αποελ να εμφανίζεται κάπως καλύτερο σε σχέση με το κακό του πρόσωπο στο πρώτο μέρος. Το Αποελ αφότου έριξε στον αγώνα τους Μαντούκα και Εφραίμ έγινε πιο επιθετικό, πίεσε για ένα εικοσάλεπτο και στο 65΄κατάφερε να σκοράρει με γκολ του Μαντούκα. Στη συνέχεια η πίεση συνεχίστηκε και σε μια αντεπίθεση – σε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ – ο Μαντούκα κέρδισε πέναλτι από το Λαϊφη ο οποίος δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μαντούκα με τον Βέγκα να αποκρούει εντυπωσιακά αλλά στην επαναφορά η άμυνα κοιμήθηκε και ο Αλωνέφτης προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.
Παρά το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα του αντιπάλου, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης προσπάθησαν να επιτεθούν αλλά οι όποιες ενέργειες δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα αφού όσο και να το ήθελε η Ανόρθωση, δεν μπορούσε

Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες με την ομάδα μας να πληρώνει την αστοχία ή και την αδυναμία της να προηγηθεί στο σκορ και τότε η έκβαση του αγώνα θα ήταν πολύ διαφορετική. Όμως είναι πολλά τα θετικά από μια τέτοια εμφάνιση, κυρίως στο γεγονός ότι η νέα ομάδα που κτίζεται είναι αυτή που είδαμε με Ομόνοια, ΑΕΚ και Αποελ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ