Aνάλυση του Ανόρθωσις – Α.Ε.Κ

Ξεπερνώντας την κατάντια και τη δυσωδία του Κυπριακού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Ανόρθωση πραγματοποίησε μια εξαιρετική παρουσία στο «ΠΑΠ», κατακτώντας τους τρεις βαθμούς της νίκης, απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα.

Θα έλεγα πως η Ανόρθωση χθες κατέθεσε δείγματα πορείας πρωταθλητισμού, θυμίζοντας αρκετά τις εμφανίσεις της προ ετών. Τούτο μάλιστα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι έχουμε τον μικρότερο προϋπολογισμό από τις ομάδες γύρω μας.

Ο αγώνας είχε από την αρχή συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δομικά στοιχεία, που επέτρεπαν στον θεατή να αντιληφθεί τις προοπτικές εξέλιξης του αγώνα. Μια νωθρότητα της ΑΕΚ που επέτρεπε στην Ανόρθωση να ακολουθήσει με ευκολία το πλάνο της. Σχετικά με την εντεκάδα που παρέταξε ο Παους, δεν υπήρχε κάτι το παράξενο. Λογικό και αναμενόμενο το ντεμπούτο του Καμίνσκι, αλλά και η παρουσία του Αντιτς στο αρχικό σχήμα.

Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση, με άνεση και στυλ, έχοντας συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης και μηδενικά προβλήματα συνοχής και συγκέντρωσης, κατάφερε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και χωρίς σχεδόν να κινδυνεύσει καθόλου έφτασε στο γκόλ με τον Ιακοβένκο. Από την άλλη, η ΑΕΚ ουδέποτε έπεισε και τον πιο θερμό οπαδό της, πως μπορούσε πράγματι να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι. Στηριζόμενη εξ αρχής σε εξάρσεις, ύπουλες αντεπιθέσεις και βαθιές μπαλιές, το μόνο που κατάφερε ήταν να «βγάλει» μια επίθεση με τον Παύλου, προς στο τέλος του ημιχρόνου και τον Κολαούτι να σκοράρει. Πέρα από εκείνη τη στιγμή, ένα ξεκάθαρο μηδενικό για την ΑΕΚ, η οποία πνίγηκε κυριολεκτικά κόντρα σε μια εξαιρετικά οργανωμένη Ανόρθωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα κράτησε ψηλούς ρυθμούς απόδοσης χάνοντας μάλιστα 4-5 κλασσικές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και έμπαζε σχεδόν από παντού, αλλά δυστυχώς για την ομάδα μας δεν ήρθε το γκολ νωρίτερα. Λαίφης, Μακρής, Μαισουράτζε και Ιακοβένκο, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να δώσουν μια νίκη τεραστίων διαστάσεων. Ο Καλβο όμως, σαν απομηχανής Θεός, στο 90+2 λύτρωσε την ομάδα μας δίνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Εξαιρετική οι παρουσία των χαφ της ομάδας, καθώς και πολύ καλή αντίστοιχή των αμυντικών, έδωσε το αποτέλεσμα στην ομάδα μας, παρά τα αρκετά λάθη που έγιναν σε φαινομενικά εύκολες πάσες. Η τριάδα αυτή των χαφ έχει πλέον ρολάρει, βγάζοντας εξαιρετικά αποτελέσματα κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης της ομάδας, ο οποίος έχει δουλευτεί πολύ από την αρχή της χρονιάς, κυρίως στο επίπεδο της ταχύτητας με την οποία βγαίνει η Ανόρθωση στην επίθεση.

Σε γενικές γραμμές όλοι γνωρίζουμε πως η Ανόρθωση έδειξε και απέδειξε πως όταν είναι «φρέσκια και καθαρή», ανήκει ξεκάθαρα στην πρώτη δυάδα των καλύτερων ομάδων, με διαφορά θεωρώ από τους λοιπούς. Το παιχνίδι της ήταν μεστό και ουσιαστικό, δείχνοντας την ποιότητα συγκεκριμένων παικτών της ομάδας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους ήταν πάρων στο γήπεδο.

Κλείσε μέσα σου την Ανόρθωση, και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο!

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ