Σωστός αλλά μη έγκαιρος προγραμματισμός

Από τις 14 Απριλίου κάναμε λόγο για την αναγκαιότητα του έγκαιρου και σωστού προγραμματισμού ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Σήμερα, 3μιση μήνες μετά παρατηρούμε ότι βάσει των διαφόρων παραγόντων και δεδομένων – κυρίως του οικονομικού – έχουμε ένα σωστό προγραμματισμό από πλευράς επιλογής ποδοσφαιριστών σε σχέση και με τα λεφτά που θα αμείβονται αλλά δυστυχώς δεν έχουμε την έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

Από την άλλη ο Τετ Φαν Λίουεν φρόντισε να μας προϊδεάσει ότι θα περιμένει κάποιες καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που σύμφωνα με την γνώμη και την πείρα του αυτοί είναι διαθέσιμοι κατά την περίοδο του τελευταίου μήνα της μεταγραφικής περιόδου όταν και θα μείνουν στα «αζήτητα» από κάποιες άλλες ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς από την Ανόρθωση.

Το γεγονός αυτό είναι όπως το νόμισμα με τις δυο όψεις. Από την μια έχουμε την δυνατότητα επιλογής ποδοσφαιριστών καλύτερης ποιότητας και από την άλλη το δεδομένο ότι πλέον δεν θα ενταχθούν έγκαιρα στην προετοιμασία ούτως ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα με την υπόλοιπη ομάδα.

Τώρα το τι μέλλει γενέσθαι και αν γίνει η κατάλληλη προετοιμασία των νεοφερμένων ποδοσφαιριστών θα το δείξει η συνέχεια. Για την ώρα κρατούμε την ελπίδα ότι με γνώμονα το πρώτο μισό δείγμα των Ολλανδών η συνέχεια θα είναι ανάλογη των απαιτήσεων μιας ομάδας του επιπέδου και των παραμέτρων της Ανόρθωσης.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο εφικτός φετινός στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας με μέλλον, με αξία μεταπώλησης και προπάντων με παράλληλη μείωση του χρέους που για μια χρόνια τώρα ταλαιπωρεί την Ανόρθωση. Αν μη τι άλλο όσο κι αν ξενίζει ο προγραμματισμός κυλά αργά αλλά σωστά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ