Σεμνός, ταπεινός και δουλευταράς: Ο καλύτερος νέος μιλά στο Anorthosis24

Στην πρώτη του ουσιαστικά χρονιά με τον Φοίνικα στο στήθος, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του διάκριση, αφού βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Ο λόγος για τον νεαρό επιθετικό της μεγάλης Κυρίας, Ανδρέα Μακρή η βράβευσή του οποίου έγινε ψες στα πλαίσια της ετήσιας γιορτής βραβεύσεων της ΚΟΠ.

Μόλις 18 ετών, ο Ανδρέας έχει όλο το μέλλον μπροστά του να εξελιχθεί σε ένα από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές και να έχει τεράστια συνεισφορά στην Ανόρθωση, Πέρσι, στο «αγροτικό» του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, και φέτος έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην επίθεση της Μεγάλης Κυρίας, είτε ως βασικός είτε ως ερχόμενος από τον πάγκο. Άλλωστε, η νέα Ανόρθωση που χτίζεται θα βασιστεί και στους νεαρούς που βρίσκονται στο ρόστερ, με τον Παφίτη επιθετικό να είναι ένας εξ’ αυτών.

Το Anorthosis24.net επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή μετά και την βράβευσή του, ο οποίος μίλησε για την ανέλιξη που είχε, για το πως βλέπει το μέλλον του, αλλά και την νέα Ανόρθωση που χτίζει ο Αντρέ Πάους. Αναλυτικά:

Ανδρέα συγχαρητήρια για την βράβευσή σου ως καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της χρονιάς που μας πέρασε

Ευχαριστώ πολύ.

Προσωπικά περίμενες την ανέλιξη που είχες πέρσι;

Όταν υπέγραψα στην Ανόρθωση ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο να παίξω στην αρχή. Πίστευα ότι μετά από μια δυο χρονιές θα ήμουν έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις λόγω και του στρατού. Όμως με σκληρή δουλεία, υπομονή και επιμονή και φυσικά τύχη – γιατί στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη – πήρα την ευκαιρία μου. Και ξέροντας πολύ καλά επίσης ότι οι ευκαιρίες δεν δίνονται συχνά , όταν σου την δώσουν πρέπει να την αρπάξεις από τα μαλλιά.

Περίμενες να αγωνιστείς σε τόσα πολλά παιχνίδια;

Προσωπικά δεν περίμενα να αγωνιστώ σε τόσα πολλά παιχνίδια την περσινή χρονιά, να κληθώ από τον κύριο Πάμπο Χριστοδούλου στην εθνική ανδρών και να με τιμήσουν σαν καλύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος. Όλα αυτά έμοιαζαν σαν ένα όνειρο. Όλα εξαρτώνται από το πόσο το θες και πόσο προσπαθείς.

Ποιος προπονητής σε βοήθησε περισσότερο;

Δεν ξεχνώ όσους με βοήθησαν την περσινή χρονιά. Τους προπονητές, τον κύριο Άρσεν Μιχαήλοβιτς, ειδικά τον κύριο Ζόρζε Κόστα και έπειτα τον κύριο Κωστένογλου αλλά επίσης και τον κύριο Σταυρινό στην εθνική U19 που από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν μπορώ να μην είμαι ευγνώμων στον κύριο Πάμπο Χριστοδούλου για την κλήση στην εθνική ανδρών.

makris

Ποια η επόμενη μέρα για τον Ανδρέα Μακρή;

Έχω πολλά ακόμα να μάθω, να βελτιώσω. Ακόμα είμαι στην αρχή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και κάθε μέρα πρέπει να δουλεύω ακόμη πιο πολύ. Είναι πολύ σημαντική για μένα αυτή η τιμητική διάκριση, αλλά δεν πρέπει να καθησυχάζομαι και ξέρω ότι με περιμένει πολλή δουλειά ακόμα. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Στο ποδόσφαιρο αγωνίζονται έντεκα. Είναι ομαδικό άθλημα και χάριν σε αυτούς διακρίθηκα.

Τι περιμένεις από τον εαυτό σου φέτος;

Περιμένω από τον εαυτό μου να είμαι ακόμα πιο δυνατός και πιο έτοιμος την φετινή χρονιά. Κάθε μέρα πρέπει να είμαι καλύτερος. Με περιμένει πολλή δουλειά και το ξέρω.

makris ethniki

Πως βλέπεις την ομάδα φέτος; Ποια στοιχεία πρόσθεσε ο κύριος Πάους;

Η ομάδα κάθε μέρα γίνεται και καλύτερη. Οι παίχτες μαθαίνουν ο ένας τον άλλον και σιγά σιγά αφομοιώνουν τα θέλω του προπονητή. Ο κ. Πάους πρόσθεσε ένα σημαντικό στοιχείο, να έχουμε εμείς τον κύριο λόγω στο παιχνίδι, κάτω η μπάλα, στρωτό και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ανδρέα, ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από τις αποτυχίες τα τελευταία χρόνια αλλά πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα γιατί τους χρειαζόμαστε. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται όσο τίποτε άλλο τον κόσμο στο γήπεδο. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίχτης και ειλικρινά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους ποδοσφαιριστές. Προσωπικά όταν το γήπεδο είναι γεμάτο και ακούω τον κόσμο να φωνάζει υπέρ της ομάδας με κάνει να νοιώθω πιο δυνατός και να δίνω το 200% των δυνάμεών μου. Οι παίκτες χρειάζονται τον κόσμο όπως και ο κόσμος το καλό της ομάδας μας.

Ανδρέα σε ευχαριστούμε πολύ

Και εγώ ευχαριστώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ