Που;

Αρκετός λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν ο Τεντ Φαν Λέουβεν επιλέξει να προχωρήσει ή όχι και σε δεύτερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή (πέραν του κεντρικού αμυντικού), καθώς με την εγγραφή του Βαλέριους Σάμπαλα στον κατάλογο Β’ του δίνεται αυτή η ευχέρεια. Αν το επιδιώξει αυτό, σε ποια θέση θα θελήσει να φέρει ποδοσφαιριστή ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής; Ας δούμε πως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή:

Τερματοφύλακες:

Με Μάριο Βέγκα και Μάθιου Βαλβέρδε, να παίρνουν δύο θέσεις κοινοτικών – ξένων, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιδιώξει να φέρει ακόμη ένα τερματοφύλακα ο Ολλανδός.

Αμυντική γραμμή:

Με Τζέισον – Λοιζίδη δεξιά, και Νούχου – Λαίφη αριστερά, συν τον μπαλαντέρ Άντιτς, οι θέσεις των ακραίων αμυντικών είναι καλυμμένες. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει ο Σεράν Πόλο και ο Οικονόμου αυτή τη στιγμή, ενώ θα αποκτηθεί ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός. Στην θέση μπορούν να αγωνιστούν επίσης οι Λαίφης, Άντιτς και Μάκος. Θεωρούμε όμως πως μία πιθανότητα είναι να θελήσει να φέρει ακόμη ένα κεντρικό αμυντικό ο Ολλανδός, έτσι ώστε να μην χρειάζεται η μεταφορά ποδοσφαιριστή εκεί, που αγωνίζεται σε άλλη θέση.

Μεσαία γραμμή:

Στο κέντρο τώρα, υπάρχουν οι Μαισουράντζε και Μάκος για τη θέση του αμυντικού χαφ, οι Θεοδώρου, Μαραγκός και ο Αμπουρχάνια για πιο μπροστά, και οι Γκαρσία, Ανδρέου ως οι επιτελικοί μέσοι. Χρόνο στη μεσαία γραμμή πήρε επίσης ο Λαίφης. Με δεδομένο τα τελευταία χρόνια, όπου τα αμυντικά μας χαφ έχασαν πολλά παιγνίδια λόγω καρτών, ο Τεντ Φαν Λέουβεν ίσως επιδιώξει να φέρει ακόμη ένα αμυντικό χαφ στην ομάδα για να ενισχύσει τη νευραλγική αυτή θέση. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπορεί να δούμε την ομάδα να αγωνιστεί με δύο αμυντικά χαφ στην αρχική εντεκάδα, αλλά και το ενδεχόμενο ο Μάκος να χρειαστεί να πάρει χρόνο στο κέντρο της άμυνας, η ανάγκη να υπάρχει ακόμη ένα αμυντικό χαφ στο ρόστερ είναι μεγαλύτερη.

Επιθετική γραμμή:

Όσον αφορά την επιθετική γραμμή, στο κέντρο της επίθεσης υπάρχουν οι Σάμπαλα και Ιακοβένκο. Και οι δύο νεαροί σε ηλικία, 19 και 20 αντίστοιχα, υπολείπονται σε εμπειρία, ιδιαίτερα ο Ουκρανός. Για τα επιθετικά άκρα υπάρχουν οι Εντέ, Αβραάμ, Κάλβο και Μακρής, με τον τελευταίο να μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης. Αν θα έκανε μεταγραφή στην επιθετική γραμμή ο Τεντ Φαβ Λέουβεν, θεωρούμε θα ήταν για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται και σαν επιθετικός κορυφής αλλά και σαν ακραίος (δεξιά). Να μην ξεχνάμε όμως ότι στην κορυφή μπορεί να αγωνιστεί και ο Γκονζάλο Γκαρσία υπό περιστάσεις.

Συμπερασματικά:

Η άποψη του γράφων είναι πως η θέση για την οποία θα ήταν πιο αναγκαία η μεταγραφική ενίσχυση, θα ήταν αυτή του αμυντικού μέσου, και στη συνέχεια αυτή του κεντρικού αμυντικού, για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ