ΜΟΝΟ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Στις τέσσερεις μέχρι τώρα διπλές αναμετρήσεις Κυπριακών ομάδων με Τούρκικες, μόνο η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει ένα αγώνα και συνάμα πρόκριση ενάντια τους.

Μετά από το δικό μας έπος απέναντι στην Τραπζονσπόρ, αυτή και ακόμη μια τούρκικη ομάδα κατηφόρισαν για να αντιμετωπίσουν ομάδες από την μαρτυρική εξαιτίας αυτών Κύπρο.

Συγκεκριμένα για την περίοδο 2006-2007 το Αποελ αντιμετώπισε την Τραπζονσπόρ από την οποία αποκλείστηκε φέρνοντας ισοπαλία στο ΓΣΠ 1-1 και ήττα στο Avni Aker με 1-0.

Η μοίρα ξανάφερε την ομάδα από την Ελληνική Τραπεζούντα ξανά στην Κύπρο, αυτή την φορά για τα πλαίσια των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2013-2014 όπου αντιμετώπισε τον Απόλλωνα. Η ομάδα από την Λεμεσό έχασε και στους 2 αγώνες με 1-2 και 2-4.

Μεσολάβησαν φυσικά οι αναμετρήσεις της ΑΕΛ με την Φενέρμπαξε στους ομίλους του Γιούροπα Λιγκ της περιόδου 2012-2013 όπου ηττήθηκαν εντός και εκτός με 0-1 και 0-2 αντίστοιχα.

Μόνο η Ανόρθωση ξεσπίτωσε τόσες χιλιάδες κόσμου έξω από τα σπίτια τους για να πανηγυρίσουν νίκη – και τί νίκη πρόκριση – απέναντι στους Τούρκους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ