Λάθος η σύγκριση

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι η «Μεγάλη Κυρία» κινήθηκε στα δικά της θέλω και αυστηρώς μέσα στις δικές της οικονομικές δυνατότητες. Ούτε «τσιμέντα έπεσαν» ούτε «κράχτες» ήρθαν μα ούτε αεροδρόμιο πήγαν οι οπαδοί της για να υποδεχθούν το μεγάλο μπαμ της μεταγραφικής περιόδου στο νησί.

Το ακριβότερο και μοναδικό συμβόλαιο της περιόδου θα αφορά (εάν τελικά υπογράψει) τον Ιταλό αμυντικό Ντένις Τονούτσι ο οποίος θα αμείβεται τόσα όσα ήταν οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα με το φοίνικα προ διετίας. Μιλάμε για μια και μοναδική περίπτωση για να καταλάβουμε το μέγεθος της αλλαγής σε ότι αφορά τον οικονομικό προγραμματισμό. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δεν αγγίζουν καν 6ψήφιο ποσό στο συμβόλαιο τους, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε αφετηρία για να προσελκύσουμε τους μεταγραφικούς στόχους.

Όλα αυτά την ώρα που στο μεταγραφικό παζάρι – αντιθέτως ανάλογα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα στην Κύπρο – οι άλλες μεγάλες ομάδες συνεχίζουν από εκεί που έμειναν. Ο προγραμματισμός αυτών αφορά το επιθυμητό σημείο και θα καλυφθεί αν όλες μπουν ομίλους και μέσα από αυτούς καταγράψουν μια αξιόλογη πορεία.

Θα ήταν λάθος αν ακολουθούσαμε και φέτος την τακτική αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι προ 6μήνου απέκοψαν το νερό στο «Παπαδόπουλος» λόγω μη διευθετημένων λογαριασμών. Εξάλλου την τακτική αυτή την υιοθετούσαμε για 6 συναπτά έτη χωρίς απολύτως κανένα αποτέλεσμα. Οι πλείστες στιγμές ήταν πίκρες δυσανάλογες με τα μπάτζετ που ξοδεύονταν.

Είναι λάθος να μπούμε στην λογική της σύγκρισης των ρόστερ με τις άλλες ομάδες, κυρίως από οικονομικής πλευράς. Φέτος η Ανόρθωση χαράσσει την δική της πορεία, τον δικό της τρόπο λειτουργίας. Και ως είθισται, θα την ακολουθήσουν αργότερα οι υπόλοιπες ομάδες όταν φτάσουν εκεί που πρώτη έφτασε. Στον πάτο.

Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι ο μεγάλος κόσμος της «Κυρίας» να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Τα πρώτα δείγματα κρίνονται θετικά. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ