Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες!

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Ο τίτλος που επέλεξα για αυτό το άρθρο δεν είναι τυχαίος. Να πω την αλήθεια σκεφτόμουνα εδώ και μήνες να αρθρογραφήσω κάτι ανάλογο, γιατί είχα παρατηρήσει ότι δημιουργείται ένα κλίμα από εξω-Ανορθωσιάτικους παράγοντες και συγκεκριμένα από δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα τεκταινόμενα της δικής μας ομάδας. Μετά και από αυτό το άρθρο (http://www.protathlima.com/index.php?id=66129), αμέσως απώλεσα και τους τελευταίους δισταγμούς που είχα, για αυτό μπαίνω στο κυρίως θέμα.

Μετά από την παρουσίαση του τεχνικού μας διευθυντή, άρχισε να δημιουργείται ένα κλίμα δυσφορίας προς το πρόσωπο του Φαν Λιουέν, από ένα κύκλο δημοσιογράφων. Λίγο οι ειδήσεις που βγαίνουν με το σταγονόμετρο, λίγο η μυστικοπάθεια που υπάρχει επιτέλους από μια επαγγελματική ομάδα, λίγο η προϊστορία του Ολλανδού ως δημοσιογράφος ,αποτέλεσαν τον λόγο αφορμής. Ίσως και κάποιοι Ανορθωσιάτες δημοσιογράφοι να ενοχλούνται που φέτος η Ανόρθωση κινείται στο παζάρι με μετριοπάθεια, φέρνοντας παίχτες άγνωστους επί τω πλείστο και από πιο χαμηλής ποιότητας πρωταθλήματα. Αμέσως άρχισε μια πολύ πρόωρη κριτική, η οποία δεν έχει τα θεμέλια βάσης για να στηριχτεί.

Φαίνεται ότι οι αθλητικογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδας, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ανόρθωση ξεκινά μια καινούρια αρχή. Δυστυχώς οι τακτικές του τύπου “ξέρω το κάθε τι που γίνεται στα αποδυτήρια και στα γραφεία” έχει τελειώσει. Όπως είπε και ο Άγγελος Αναστασιάδης στην παρουσίασή του από τον ΠΑΟΚ “Ξέρω ότι δεν γουστάρετε που ήρθα, μέχρι τώρα ξέρατε τα πάντα, τώρα θα ξέρετε ότι θέλω εγώ να ξέρετε”.

Η λέξη κλειδί που χρησιμοποιείται και έχει ειπωθεί εδώ και πολλές εβδομάδες, τόσο από τον τεχνικό διευθυντή, όσο κι από τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας είναι το ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ. Αυτό το πλάνο καλό είναι να το κατανοήσει τόσο ο κόσμος της ομάδας μας, όσο και οι αθλητικογράφοι. Η Ανορθωση έχει οικονομικά προβλήματα, το γνωρίζουμε, το αποδεχόμαστε και αρχίζουμε από το μηδέν. Αν θέλαμε να παραμείνουμε όπως είμαστε ,μπορούσαμε να φέρναμε και εμείς παίχτες άνω των 30,χωρίς κίνητρο, απλά προς τέρψιν της επιθυμίας των φιλάθλων μας για μετεγγραφές. Δεν είναι ντροπή να λες λοιπόν ότι τους παίχτες θα τους πάρεις Αύγουστο γιατί πολύ απλά δεν διαθέτουμε τόσα χρήματα για να τους πάρω από τον Ιούλιο. Γι’αυτό φέτος θα βάλουμε τις βάσεις και το μόνο που περιμένουμε είναι το καλό ποδόσφαιρο. Για του λόγου το αληθές επισημαίνω και τα λόγια, του Τ.Δ:

“Διότι Θέλουμε να φτάσουμε από τη μία στιγμή στην άλλη τις ομάδες που έχουν δεκαπλάσιο προϋπολογισμό από τον δικό μας. Πώς μπορείς σήμερα να φτάσεις στο επίπεδο του ΑΠΟΕΛ ή άλλων ομάδων όταν εμείς έχουμε μόνο το 10% του προϋπολογισμού τους. Δεν είναι εύκολο να πείσεις τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε να έρθουν στην Κύπρο και την Ανόρθωση. Είναι τόσο απλό.”

Συμπερασματικά απευθύνομαι στον κόσμο της ομάδας και τον παρακαλώ να κλείσει τα αυτιά του, στις διάφορες δημοσιογραφικές σειρήνες που αντηχούν στα αυτιά μας. Δεν γνωρίζω εάν η κριτική που ασκούν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι κακόπιστη, αλλά το τελευταίο που θέλω είναι να παρασυρθεί ο κόσμος της ομάδας, στα αλόγιστα επιχειρήματα που καταθέτουν για την νέα Ανόρθωση, χωρίς να την έχουν δει. Εξάλλου υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει χίλια δυο κίνητρα για κριτική, αλλά δεν είδαμε τόση ευαισθησία. Εάν οι υπόλοιπες ομάδες με οικονομικά προβλήματα, όπως εμάς, δεν έχουν καταλάβει την οικονομική τους κατάσταση, δεν μας αγγίζει και δεν μας αφορά. Αυτή ελπίζουμε ότι θα είναι η Ανόρθωση των επόμενων τριών ετών, υγιής και προοδευτική. Κλείστε τα αυτιά σας λοιπόν και προστατέψετε την ομάδα μας!

Κ.Χ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ