Αφαιρέσεις βαθμών!

Τεράστιες αλλαγές φέτος στους πειθαρχικούς κανόνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όπου πλέον οι ομάδες θα τιμωρούνται και με αφαιρέσεις βαθμών. Συγκεκριμένα:

– Σε περίπτωση συσσώρευσης τριών καταδικών εναντίον σωματείου με βάση τα πιο κάτω, για κάθε επόμενη καταδίκη θα επιβάλλεται η ποινή για διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών πλέον πρόστιμο:

1. Για πυροδότηση βεγγαλικών κροτίδων και οποιασδήποτε άλλης μορφής πυροτεχνημάτων επιβάλλεται ποινή προστίμου κατ’ ελάχιστο όριο 1,200 ευρώ.

2. Για ρίξιμο επικίνδυνων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο ή στην αντίπαλη κερκίδα, για κάθε παραπομπή θα επιβάλλεται άμεσα η ποινή διεξαγωγής αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, πλέον πρόστιμο.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο σε όσους προβλέπει η Προκήρυξη και για συνταξιούχους πέραν των 65 ετών και για παιδιά μέχρι 12 ετών, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους.

– Σε περίπτωση συσσώρευσης τριών καταδικών εναντίον Σωματείου με βάση το εδάφιο (δ) ανωτέρω σε κάθε επόμενη καταδίκη του η ελάχιστη ποινή που θα επιβάλλεται θα είναι η διεξαγωγή ενός αγώνα με κλείσιμο της κερκίδας των οργανωμένων οπαδών της ομάδος τους ή το μέρος της κερκίδας που φιλοξενά τους οργανωμένους οπαδούς και η επιβολή ποινής προστίμου.

– Σε περίπτωση συσσώρευσης έξι καταδικών εναντίον σωματείου με βάση τα πιο κάτω, σε κάθε επόμενη καταδίκη του η ελάχιστη ποινή που θα επιβάλλεται θα είναι η διεξαγωγή ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και η επιβολή ποινής προστίμου.

(δ) Για μεταφορά και / ή κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων εντός του σταδίου επιβάλλεται ποινή προστίμου κατ’ ελάχιστο όριο 1,200 ευρώ.

Στο στάδιο θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους προβλέπει η Προκήρυξη, για συνταξιούχους πέραν των 65 ετών και για παιδιά μέχρι 12 ετών συνοδευόμενα από τις μητέρες τους.

– Για πυροδότηση μολότοφ ή άλλων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδων μεγάλης ισχύος, φωτοβολίδων με πιστόλι, είτε πριν την έναρξη, είτε κατά την διάρκεια, είτε μετά την λήξη του αγώνα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού της έδρας για τουλάχιστον μία αγωνιστική πλέον πρόστιμο.

– Σε περίπτωση που οποιαδήποτε μερίδα οπαδών, οποιασδήποτε ομάδας και/ή οποιοδήποτε μέλος ή μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και/ή οποιοσδήποτε υπάλληλος σωματείου χειροδικήσει ή ασκήσει βία κατά διαιτητών εντός σταδίου και σαν αποτέλεσμα, τραυματίσει διαιτητή, τότε το Σωματείο που το εν λόγω άτομο ή άτομα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν παραπέμπεται στην Δικαστική Επιτροπή, για τιμωρία.

Η τιμωρία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αφαίρεση τριών (3) βαθμών την πρώτη φορά, πλέον πρόστιμο και οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη των πιο πάνω τιμωρία, αποφασίσει η Δικαστική Επιτροπή. Για κάθε επόμενη φορά η Δικαστική Επιτροπή θα αφαιρεί περισσότερους από τρεις (3) βαθμούς. Η ποινή αυτή θα ισχύει και σε περίπτωση που τα γεγονότα έγιναν σε φιλικό αγώνα. Αν ο φιλικός αγώνας διεξαχθεί εντός της περιόδου που διεξάγεται το Πρωτάθλημα, η αφαίρεση βαθμών θα γίνεται από αυτό το Πρωτάθλημα. Αν το φιλικό διεξαχθεί μετά την λήξη του Πρωταθλήματος και πριν την έναρξη του νέου, η αφαίρεση βαθμών θα γίνεται από το νέο Πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ