Η ντροπή που ήταν η απαρχή της αλλαγής…

Καταστροφή! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος το περσινό στραπάτσο της Σουηδίας. Σαν σήμερα, 25 Ιουλίου 2013, η Ανόρθωση δεχόταν την ντροπιαστικότερη ήττα της ιστορίας της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία ήταν και η απαρχή της ντροπιαστικότερης χρονιάς των τελευταίων πολλών ετών. Η ήττα με 4-0 από την Γκέφλε είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούμε από τη συνέχεια του EuropaLeague, παρά τη νίκη μας με 3-0 στο πρώτο παιγνίδι!

Εκείνο το παιγνίδι, και ότι ακολούθησε, θα πρέπει να λειτουργήσει σαν «φάρος». Σαν «φάρος» για το τι δεν πρέπει να κάνουμε ξανά για να φθάσουμε σε τέτοια κατάντια. Η περσινή χρονιά δεν ήταν… ουρανοκατέβατη. Ήρθε σαν αποτέλεσμα της εκάστοτε πολιτικής των Δ.Σ των τελευταίων ετών, από ανθρώπους χωρίς γνώση του αντικειμένου που έκαναν ότι ήθελαν στην ομάδα.

Που την χρέωσαν δεκάδες εκατομμύρια χωρίς ανταπόκριση, απλά για να ικανοποιήσουν προσωπικά βίτσια. «Χτιστάες» που θεωρούσαν πως μπορούσαν να είναι την ίδια ώρα προπονητές, σκάουτερ, και τεχνικοί διευθυντές. Άτομα που έφερναν στην ομάδα τον κάθε συνταξιούχο και του έδιναν τον ουρανό με τα άστρα, και στο τέλος τους άφηναν και απλήρωτους.

Εκείνη η ήττα λοιπόν από την Γκέφλε, ήταν όπως είπαμε η απαρχή της ντροπιαστικής περσινής χρονιάς. Ήταν η χρονιά όμως που φαίνεται να μας οδηγεί σε πιο σωστά μονοπάτια. Γιατί πιο κάτω, δεν μπορούσαμε να πάμε. Τώρα, τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν τα σωστά άτομα. Κάτι που δεν συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Το χαστούκι της Γκέφλε ήταν δυνατό, πολύ δυνατό. Και κάναμε πολλούς μήνες να το ξεπεράσουμε, σε κάποιο βαθμό… Στο χέρι μας είναι λοιπόν το νέο οικοδόμημα που χτίζεται, να του δώσουμε στέρεες βάσεις και να οδηγήσουμε ξανά την ομάδα εκεί που της αξίζει…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ