Έτσι βγαίνουν τα «κουκκιά» (ανάλυση)

[dropcap size=big]Μ[/dropcap]έσα από ένα φιλικό με την Νέα Σαλαμίνα δεν μπορούν να εξαχθούν απόλυτα συμπεράσματα αλλά μπορούν να διακριθούν οι κτυπητές αδυναμίες αυτής της ομάδας. Χρονικά δεν είναι αργά αλλά πρέπει εντός δεκαημέρου να κλείσουν οι πέντε διαθέσιμες θέσεις ούτως ώστε έστω και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι μαζί.

Καλύπτονται;

Όπως αναφέραμε και στο πρόλογο, οι εναπομείναντες διαθέσιμες θέσεις βάσει των φετινών κανονισμών είναι πέντε. Από εκεί και πέρα για οποιαδήποτε άλλη προσθήκη μη γηγενούς ποδοσφαιριστή θα πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση ή και δανεισμός κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή από τους μη Κύπριους.

Το θέμα περιπλέκεται περισσότερο, από το γεγονός ότι, δυο ποδοσφαιριστές της περσινής περιόδου διατηρούν συμβόλαια και δη βαριά και για την νέα σεζόν, με τη διοίκηση Πουλλαΐδη να μην προσανατολίζεται στην μονομερή διακοπή τους, ένεκα και των πολλών υποθέσεων που η ίδια κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Ως εκ τούτου είναι ηλίου φαεινότερο ότι ενδεχομένως το πλάνο των Ολλανδών να μην υλοποιηθεί κατά απόλυτο τρόπο μιας και οι «ανάγκες» είναι περισσότερες από την «διαθεσιμότητα».

paous

Οι θέσεις

Οι θέσεις που χρειάζονται να έρθουν ποδοσφαιριστές είναι αρκετές και αυτό εξάχθηκε ένεκα των αδυναμιών από το ψεσινό φιλικό που παρακολουθήσαμε.

Με τα σημερινά δεδομένα (συμβόλαια Άντιτς και Βαλβέρδ) η θέση του τερματοφύλακα είναι υπερκαλυμμένη μιας και υπάρχουν δύο τερματοφύλακες και δύο νεαροί. Ο λόγος για τους Βέγκα, Βαλβέρδ, Τέκια και Κωνσταντίνου.

Στην άμυνα επείγει η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού πρώτης διαλογής ο οποίος θα πλαισιώσει τον Σερράν Πόλο. Στα πλάγια υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές που άνετα καλύπτουν τις 2 θέσεις. Δημητρίου, Λοϊζίδης, Νούχου, Λαΐφης και Άντιτς συνθέτουν μια καλή ομάδα ακραίων αμυντικών.

Στο κέντρο, λόγο και του περιορισμού των θέσεων, για το πρώτο εξάμηνο – μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη – υπάρχουν οι διαθέσιμες επιλογές και ενδεχομένως να μην επείγει η μεταγραφική ενίσχυση εκεί καθότι στις συγκεκριμένες θέσεις μπορούν να αγωνιστούν οι Μαϊσουράντζε, Μάκος, Μαραγκός, Θεοδώρου και Αμπουρχάνια με κάποιους εξ΄ αυτών να μπορούν αν αγωνιστούν ως αμυντικοί μέσοι ή και ως κεντρικοί μέσοι.

MAISOURATZE

Επίθεση

Προσωπική άποψη του γράφωντος είναι ότι εδώ είναι που χρειάζεται η ομάδα άμεσης, σοβαρής, ποιοτικής και ποσοτικής ενίσχυσης. Στην ομάδα σήμερα δεν βρίσκεται ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει την θέση του επιτελικού μέσου. Δεδομένου λοιπόν του γεγονότος ότι υπάρχουν οι Αβραάμ και Κάλβο που αγωνίζονται στα άκρα σε συνάρτηση με τις τέσσερεις θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες θα πρέπει να «μαγειρέψει» ο Τετ Φαν Λίουεν για να βγει αποτέλεσμα.

Στην ουσία ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να ψάξει να βρει επιτελικό μέσο που να μπορεί να αγωνίζεται με ευχέρεια τόσο στα άκρα αλλά και να δίνει λύσεις στην θέση του επιθετικού, όταν και εάν παραστεί ανάγκη. Για αυτό το λόγο ίσως, περιμένει την περίπτωση Γκαρσία να ξεκαθαρίσει, ή όπως σας ενημερώσαμε παλαιότερα, για αυτό το «πάλεψε» και για ένα σπουδαίο νεαρό ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αν έχει αίσιο τέλος η περίπτωση αυτή τότε για να συμπληρωθεί μια ικανοποιητική επιθετική γραμμή θα πρέπει να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής με δυνατότητα να αγωνίζεται και στα 2 άκρα, ένας καθαρόαιμος επιθετικός και ένας επιθετικός που να αγωνίζεται ως δεύτερος ή και ως πλάγιος επιθετικός.

Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις περιπτώσεις των Μακρή και Ανδρέου που στο φιλικό έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία κάτι που θα δώσει περισσότερες επιλογές στο τεχνικό τιμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ