Τιμούρ: «Να έρθουν στην Κύπρο Γεωργιανοί»

Αυτά που δυσκολεύονται να πουν πολλοί, τα είπε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το επίτιμο μέλος του ΠΑ.Σ.Π. Τιμούρ Κετσπάγια. Ο παλαίμαχος άσος που θα «μιλήσει» και στο γήπεδο στο ΠΑΣΠ – ΟΠΑΠ Beach Soccer την ερχόμενη Κυριακή (15/06), τοποθετήθηκε μπροστά στην κάμερα του γραφείου Τύπου του Συνδέσμου για θέματα που αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν δίστασε να πει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους.

Αποκάλυψε ότι σταμάτησε να βλέπει παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος διότι δεν ήταν φυσιολογικά τα αποτελέσματα σ΄ αυτά, μίλησε για κατ΄ επανάληψη ύποπτους αγώνες, αλλά και αδυναμία της ΚΟΠ να δράσει.

Κτύπησε καμπανάκι για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου, ενώ δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Ανόρθωση έχασε τον Γκριγκαλασβίλι. Ταυτόχρονα, βάσει των λεγομένων του, φαίνεται να θεωρεί τυχερή την Ομόνοια για τους Γεωργιανούς που πήρε…

Παραθέτουμε τις δηλώσεις που έκανε μπροστά στην κάμερα του γραφείου Τύπου του ΠΑ.Σ.Π.:

«Βλέπαμε το ίδιο έργο σε επανάληψη»
«Να σου πω την αλήθεια είχα σταματήσει να πηγαίνω στα παιχνίδια, βλέποντας τι γινόταν σε ορισμένα απ΄ αυτά που πήγαινα. Αυτό το ποδόσφαιρο δεν αξίζει να το βλέπεις ούτε από το γήπεδο, αλλά ούτε από την τηλεόραση στο σπίτι. Διότι ήταν «παιχνίδια», δυστυχώς, και είχαν έρθει πολλά παράπονα από την ΟΥΕΦΑ και κόκκινοι φάκελοι. Σίγουρα είναι πολύ κακό και ως ένας από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που ήμουν εδώ και είχα την ευκαιρία να δω παιχνίδια, προτιμούσα να βλέπω αγώνες άλλων πρωταθλημάτων, παρά να βλέπω αυτή την κοροϊδία που γινότανε. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι δεν μας έφτανε που τα βλέπαμε live αυτά που γίνονταν, αλλά τα βλέπαμε και σε επανάληψη στις επόμενες μέρες».

«Για να μην δίνει η ΚΟΠ στη δημοσιότητα τους φακέλους σημαίνει ότι δεν θέλει να λύσει αυτά τα προβλήματα. Ή δεν μπορεί, ή δεν έχει τη δύναμη να το λύση το θέμα».

«Έχει πέσει το επίπεδο του ποδοσφαίρου»
«Ο κόσμος έξω από την Κύπρο βλέπει τις κυπριακές ομάδες που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν έχουν γνώση του τι γίνεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Λίγο πολύ ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος που έβλεπε τις κυπριακές ομάδες να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ΑΠΟΕΛ, την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα, την ΑΕΛ, την ΑΕΚ, που έπαιζαν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια… Αλλά δυστυχώς βλέποντας τα πράγματα όπως πάνε στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μπορεί σε λίγο να μην έχουμε καμία ομάδα να παίζει σε αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο έχει πέσει πάρα πολύ. Με αυτές τις ομάδες, όπως είδαμε και φέτος, δεν πιστεύω ότι έχει καμία τύχη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα».

«Απώλεια για την Ανόρθωση, πολύ καλή μεταγραφή για Ομόνοια»
«Δεν ξέρω τι έγινε και έφυγε από την Ανόρθωση. Φαίνεται δεν έγινε πρόταση ανανέωσης. Σίγουρα είναι παράδοξο (σ.σ. μετά από ερώτησή μας). Όταν ένας παίκτης φεύγει από μια μεγάλη ομάδα και πάει σε άλλη μεγάλη ομάδα σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν τον εκτίμησαν όσο έπρεπε. Έτσι όπως είναι η Ανόρθωση τώρα, που ψάχνει να φέρει στην ομάδα πάνω από 15 παίκτες και να αφήσεις τέτοιον παίκτη και για μένα είναι παράξενο. Εντάξει, ο παίκτης βρήκε τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα, έφυγε από μια μεγάλη ομάδα, πήγε σε μια άλλη μεγάλη και πιστεύω ότι πράγματι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει παίξει στη Ρωσία, πολλά παιχνίδια στη Γεωργία, έχει πάρει πρωταθλήματα. Πιστεύω θα είναι απώλεια για την Ανόρθωση που έφυγε τέτοιος παίκτης, αλλά θα έλεγα είναι πολύ καλή προσθήκη για την Ομόνοια. Στην Εθνική Γεωργίας δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια, αλλά ήταν κοντά στην Εθνική ομάδα και τον καλέσαμε πολλές φορές.

«Χαίρομαι για τον Κακουμπάβα»
«Δεν είναι μόνο ο Κακουμπάβα. Όπως έχω ακούσει έχουν έρθει κι άλλοι καλοί ποδοσφαιριστές από τη Γεωργία. Ο Κακουμπάβα είναι παίκτης που τον υπολογίζω κι εγώ στην Εθνική. Είναι 23 χρονών παιδί και χαίρομαι που ήρθε σε μια ομάδα κυπριακή. Είμαι σίγουρος ότι με την προετοιμασία που θα κάνει και τα παιχνίδια που θα παίξει, θα είναι ακόμα καλύτερος για την Εθνική ομάδα».

«Να έρθουν στην Κύπρο Γεωργιανοί»
«Υπάρχει υλικό στη Γεωργία. Ειδικά τώρα με αυτά τα οικονομικά προβλήματα, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν καλούς και φτηνούς παίκτες από τη Γεωργία, διότι κι αυτοί ψάχνουν να βγουν από τη χώρα τους, διότι το πρωτάθλημα εκεί δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο που θα θέλαμε όλοι κι εγώ που είμαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας. Ελπίζω ότι όσο πιο πολλοί παίκτες φύγουν για το εξωτερικό και πάνε σε ακόμα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, θα είναι ακόμα καλύτερα και για την Εθνική ομάδα. Και γιατί όχι να έρθουν στην Κύπρο και να παίξουν ποδόσφαιρο».

Πηγή: pasp.org.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ