Ποιος είναι ο Ραζάκ Νούχου

Ο Ραζάκ Νούχου αποτελεί το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της φετινής περιόδου και τον πρώτο Γκανέζο ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ανόρθωσης. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 14 Μαϊου 1991 και προέρχεται από την Γκανέζικη ακαδημία «Right to Dream» όπου και τον εντόπισαν οι ανιχνευτές της Mάντσεστερ Σίτι, στην οποία εντάχθηκε το 2011. Αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας ουσιαστικά αποτελεί εισήγηση του Σίμου Ταραπουλούζη από την συνύπαρξη των δύο στον Απόλλωνα το περασμένο εξάμηνο.

Ο Γκανέζος αμυντικός δεν έμεινε πολύ στην Αγγλία αφού άμεσα υπέγραψε τριετή δανεισμό με την Strømsgodset η οποία το 2011 μετρούσε μόλις 4 χρόνια ζωής στην πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας. Την παρθενική του χρονιά ο Νούχου μετρά 11 εμφανίσεις εκ των οποίων οι 6 στην βασική εντεκάδα, ενώ αναμφίβολα η πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του ήταν η διετία 2012-2013 όπου και φόρεσε την φανέλα της Νορβηγικής ομάδας 25 φορές εκ των οποίων 23 ως βασικός, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Την τρίτη και τελευταία του χρονιά στη βόρεια Ευρώπη ευτύχησε να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατακτώντας το πρωτάθλημα Νορβηγίας αν και ο χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε σε μόλις 6 εμφανίσεις.

Με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου στην Νορβηγία τον Νοέμβριο του 2013, μεταπήδησε στην Κύπρο και στον Απόλλωνα και πάλι με μορφή δανεισμού όπου και μέτρησε 6 εμφανίσεις το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2014. Σε δύο αγώνες μάλιστα πήρε φανέλα βασικού απέναντι σε ΑΕΚ και Σαλαμίνα, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα δύο φορές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ