Ποιος είναι ο Γκιόργκι Αμπουρχάνια

Ο Γκιόργκι Αμπουρχανιά αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού με την περίπτωσή του να παρουσιάζει αρκετά κοινά με αυτήν του Ιράκλι Μαϊσουράτζε. Ο 19χρονος μέσος θα αποτελέσει τον ενδέκατο Γεωργιανό που θα φορέσει τα κυανόλευκα της Αμμοχώστου και τον νεαρότερο σε ηλικία, αποτελόντας έτσι και μια μορφή επένδυσης. Συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1995 ενώ αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Μεταλούργι Ρουστάβι καταγράφοντας τις παρθενικές του συμμετοχές την διετία 2010-2011, όντας συμποδοσφαιριστής και με τον Μαϊσουράτζε. Την αμέσως επόμενη χρονιά δεν παίρνει καθόλου αγωνιστικά λεπτά, παρ’ όλα αυτά την διετία 2012-2013 μετακομίζει στην Ντίλα Γκόρι, με τα χρώματα της οποίας παίρνει μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών στα τέλη του πρωταθλήματος. Την αμέσως επόμενη χρονιά λογίζεται στις βασικές επιλογές στην αρχή της χρονιάς, γεγονός που κινεί το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Τυφλίδας με την οποία τερματίζει στην πέμπτη θέση της δεύτερης κατηγορίας της Γεωργίας.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μετρά δύο συμμετοχές στο Europa League με τα χρώματα της Μεταλόυργι Ρουστάβι στις διπλές αναμετρήσεις με Μπάναντς Αρμενίας και Ρεν Γαλλίας το καλοκαίρι του 2011 και δύο με τα χρώματα της Ντίλα Γκόρι απέναντι σε ΑΑΒ Νορβηγίας και Χάιντουκ Κροατίας το καλοκαίρι του 2013.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, αποτελεί μέρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γεωργίας κάτω των 19 χρόνων μετρώντας οκτώ συμμετοχές και δύο γκολ απέναντι σε Μολβαδία και Ολλανδία. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο αγωνίστηκε απέναντι στην αντίστοιχη της Κύπρου στα πλαίσια του Elite round της ΟΥΕΦΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ