Ανακαλύψαμε τον οπαδό της Ανόρθωσης στην Βραζιλία. Συνέντευξη με τον Νικόλα Σάββα

Νικόλα καλησπέρα από την Κύπρο.
Καλησπέρα από την Βραζιλία.

Από πού κατάγεσαι;
Από την Αμμόχωστο και μένω στην Λάρνακα.

Πως περνάς στην χώρα του «καφέ»;
Χαλαρά, με ρυθμούς της «Σάμπα», είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέρος, εξοτικό. Προσπαθώ να δω ότι μπορώ και η Βραζιλία είναι ένα όνειρο ζωής, ποδόσφαιρο και καρναβάλι.

Μένεις κοντά στην περιοχή ή πήγες από την Κύπρο για να δεις το Παγκόσμιο;
Είμαι φοιτητής στην Αγγλία. Ήταν το όνειρο του πατέρα μου να έρθουμε στην Βραζιλία για το μουντιάλ και έτσι το σχεδιάσαμε από παλιά μέχρι που ήρθε ο καιρός !

photo.php

Η εικόνα σου κανει τον γύρο του κόσμου, τρία δευτερόλεπτα πλάνο και έκανες όλη την υφήλιο να συζητά για την Ανόρθωση, για την Κύπρο. Πως εσύ ένοιωσες όταν ειδές πως βγήκες “αέρα”;
Εκείνη την ώρα ένοιωσα περήφανος ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΗΣ. Κράταγα το κασκόλ καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Δέχθηκες βροχή μηνυμάτων από φίλους;
Έλαβα χθες κάποια μηνύματα κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά δεν είχα αντιληφτεί την κατάσταση μέχρι που ξύπνησα σήμερα το πρωί και είδα τι παίζει και σε άλλες ιστοσελίδες και σε όλους τους φίλους αλλά και αγνώστους να με βομβαρδίζουν με μηνύματα και να με συγχαίρουν για τον λόγο ότι έκανα περίφανη την Ανόρθωση στον αγώνα Ιαπωνία Vs Ελλάδα ντυμένος στα γαλανόλευκα.

Πως αντέδρασαν οι έλληνες φίλαθλοι όταν κρατούσες κασκόλ κυπριακής ομάδας; Τι σου είπαν;
Οι περισσότεροι ήξεραν για την Ανόρθωση λόγω του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, και κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ Αθηνών έλεγαν… Κετσπάγια.

Τι σε έκανε να κρατήσεις με τόση περηφάνια το κασκόλ της Ανόρθωσης;
Πρώτα από όλα η περηφάνια αλλά και η αγάπη μου για την Ανόρθωση και την Αμμόχωστο. Αυτό το κασκόλ είναι το μοναδικό που μου αγόρασε ο παρέρας μου όταν ήμουν 4 χρονών όταν με έπαιρνε συνέχεια στα γήπεδα χωρίς να καταλαμβαίνω τι είναι η Ανόρθωση και με ταλαιπωρούσε. Από τότε μου έγινε Πάθος, Αγάπη και Πείσμα η Επιστροφή.

10494865_1515214218698096_4309617939526597131_n

Τι μήνυμα στέλλεις με την παρουσία σου στην κερκίδα της Ελλάδας;
Ότι η Κύπρος μας είναι στο πλευρό της Ελλάδας και ότι στις φλέβες μας κυλάει το ελληνικό αίμα.

Η ομάδας μας κάνει μια νέα αρχή. Ήδη παρατηρούμε μια διαφορετική στάση στον προγραμματισμό. Ποιο μήνυμα στέλλεις στους συμμαχητές σου και τι εύχεσαι για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο;
Είναι μια νέα εποχή που αρχίζει για την Ανόρθωση και όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στην ομάδα για να την ανεβάσουμε ξανά στον θρόνο και στο μεγαλείο της. Εκεί που της αξίζει.
Η Ανόρθωση δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά είναι το σύνθημα της επιστροφής. Ανόρθωση και Αμμόχωστος είναι ταυτόσημες λέξεις.

Φίλε Νικόλα ευχαριστούμε για τον χρόνο που παρέθεσες στο anorthosis24.net

Καλή συνέχεια στην Βραζιλία και ευχόμαστε το ταξίδι σου να συνεχιστεί βλέποντας την Ελλάδα στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.
Ευχαριστώ να είστε καλά. Τώρα είναι ώρα για μια Brahma (βραζιλιάνικη μπύρα) Γέλια… Kαι πάλι καλημέρα από την Βραζιλία. Επαναλαμβάνω. Η Ανόρθωση είναι το λάβαρο της επιστροφής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ