Τιμούρ Κετσπάγια:«Aσχετοι καταχρεώνoυν τα σωματεία»

Όπως πάντα έτσι και αυτή την φορά, τα λόγια του Τιμούρ Κετσπάγια είναι μαχαιριά σε όλους αυτούς που διέλυσαν το Κυπριακό ποδόσφαιρο για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Αυτή την φορά ο πρώην προπονητής των επιτυχιών της Ανόρθωσης μίλησε στον Στέλιο Δημοσθένους για λογαριασμό της σελίδας www.tothemaonline.com

Διαβάστε τις δηλώσεις Κετσπάγια:

Τιμούρ, πως σχολιάζεις την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για το ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ;

«Σε αυτό το πράγμα φταίνε οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν τους κύπριους διαιτητές. Τέτοια παιχνίδια δεν διακόπτονται τόσο εύκολα. Τις εμπειρίες τις είχαμε και εμείς τότε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένα άσχημο πρωτάθλημα τελειώνει με πολύ κακό τρόπο. Όταν πήγαν οι οπαδοί δεν βοήθησαν να παιχτεί παιχνίδι. Ποιανού ήταν το φταίξιμο για να γίνουν όλα αυτά;

Θωρείς πως φταίνε οι οπαδοί, η αστυνομία, οι παράγοντες…

«Για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα που είχε 7000 κόσμο και είχε 500 αστυνομικούς και δεν μπορούσαν να επιβάλουν την τάξη τι περιμένεις; Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι. Σε 55 λεπτά δεν είχαν ούτε μια προσπάθεια οι δύο ομάδες».

Είναι δίκαια η απόφαση;

«Την απόφαση ποιος την θέλει; Δεν υπάρχει ΑΠΟΕΛιστας λογικά σκεπτόμενος να θέλει το παιχνίδι στα χαρτιά. Επειδή υπάρχει ένας ανεγκέφαλος στην κερκίδα, πρέπει να πληρώσει μια ομάδα τον κόπο της χρονιάς; Εδώ μιλάμε για ολόκληρο πρωτάθλημα. Δεν ήταν δέκα αγώνες πριν το τέλος. Όποιος κερδίζει παίρνει το πρωτάθλημα. Και με ισοπαλία η ΑΕΛ το παίρνει».

Μου είπες πριν πως δεν ήταν καλό το πρωτάθλημα. Τι δεν σου άρεσε;

«Τι δεν μου άρεσε; Δεν ήταν τίποτα. Σας άρεσε η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ, ο Απόλλωνας, η Ομόνοια; Ο Ερμής ότι και να πούμε ήταν ιδανικό το τελείωμα. Τι είδατε καλό, είδαμε ομάδες με τα οικονομικά προβλήματα, αφαιρέθηκαν βαθμοί, είναι σε χρεοκοπία κοντά στη διάλυση. Τι είχε καλό;

Το γεγονός ότι κρίνεται ο τίτλος σε ένα παιχνίδι;

«Εγώ θυμάμαι και πιο παλιά τις τελευταίες αγωνιστικές να κρίνεται το πρωτάθλημα. Πάντα είχε ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Φιλικά παιχνίδια είδαμε πολλά και πάνω και κάτω. Αυτό να σας πω την αλήθεια δεν πήγαινα. Ήταν κάποια παιχνίδια που είναι ντροπή να πηγαίνεις να τα παρακολουθείς. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι που δεν λέτε τίποτα. Εσείς οι δημοσιογράφοι δεν γράφετε τίποτα. Πολλές φορές έβλεπα αυτά τα ντροπιαστικά παιχνίδια και τα έδειχναν και επανάληψη. Και η περιγραφή που έκαναν, νόμιζες πως είναι αγώνας από Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτός ο άνθρωπος που περιγράφει, δεν πρέπει να βλέπει το ποδόσφαιρο».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γκουστάβο Μαντούκα έχει κουραστεί από αυτή την κατάσταση και θα αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ…

«Δεν είναι μόνο ο Μαντούκα. Είναι κακό για το ποδόσφαιρο της Κύπρου, είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που θα φύγουν. Αυτά τα πράγματα που γίνονται με το κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν πάει άλλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούσαμε, παίκτες να έχουν παράπονο από την Κύπρο, δυσφημίζει το ποδόσφαιρο μας και βάζουν σε σκέψεις ανθρώπους που ίσως να ήθελαν να έρθουν.

Μπορεί αυτό να είναι καλό για τους κύπριους ποδοσφαιριστές αλλά το επίπεδο του ποδοσφαίρου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Πραγματικά σας λέω, είδα κάτι παίκτες που έπαιζαν που δεν έπρεπε να περάσουν ούτε και έξω από το προπονητικό κέντρο».

Υπάρχει ο τρόπος να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός;

«Αυτά που έπρεπε να γίνουν πριν 10 -15 χρόνια πριν. Αν είχαν πάρει σοβαρά τα μέτρα . Έλα πάμε να φάμε σούβλα και ξέρω εγώ… Αυτές οι σούβλες μας βρήκαν τώρα. Είναι δύσκολο να γυρίσουμε στα σωστά. Χρειάζεται πολλά εκατομμύρια, εμείς δεν έχουμε τώρα εκατομμύρια. Ομάδες μεγάλες ταλαιπωρούνται. Να φέρουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που δημιούργησαν τα προβλήματα. Δεν γίνεται να έρχεται κάθε άσχετος να καταχρεώνει τα σωματεία».

Αυτό θα επηρεάσει την Ευρωπαϊκή προσπάθεια των ομάδων μας; Πάνε πέντε ομάδες…

«Βγάλαμε πέντε ομάδες στην χειρότερη χρονιά, Εκεί πραγματικά που είχαν οι ομάδες δυνατότητες δεν βγάζαμε πέντε. Είναι ειρωνεία της τύχης.

Είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που γίνεται στην Εθνική Γεωργίας;

«Προσπαθούμε, αυτή θα είναι η τελευταία μου διοργάνωση και μακάρι να πετύχουμε αυτά που θέλουμε».

Μια πρόβλεψη για το ποιος θα κατακτήσει το Μουντιάλ;

«Είμαι μεταξύ Ισπανίας και Βραζιλίας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ