Να γίνουν σωστές επιλογές, το μπάτζετ δεν παίζει ρόλο

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης δείχνει σίγουρος πως και με μικρότερο μπάτζετ, μπορεί να διατηρήσει η Ανόρθωση την ανταγωνιστικότητα της. Λογικό, αν οι επιλογές που θα γίνουν είναι οι σωστές.

Στο ποδόσφαιρο, το μπάτζετ δεν παίζει ρόλο σε ομάδες όπως η Ανόρθωση, αρκεί όμως να υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα στοιχεία.

Πρώτον, να δέσει ο προπονητής και να καταφέρει να ζητήσει από τους παίκτες του, ένα αγωνιστικό πλάνο που μπορούνε να το φέρουν εις πέρας.

Δεύτερον, να γίνουν επιλογές ακριβείας και όχι τύπου Κονσίστρε – Σειρού –Μάντζιου- Σιουσάν κτλ, δηλαδή παικτών που κόστισαν πολύ σεβαστά ποσά αλλά δεν προσέφεραν τίποτα για διάφορους λόγους.

Πέρα από αυτά τα δύο, θα πρέπει να συμβούν και άλλα πολλά. Να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας, να γίνει έξυπνη διαχείριση του ρόστερ και βέβαια η τύχη η οποία σε μεγάλο βαθμό έρχεται μέσα από τη θετική αύρα του κοινού.

Σοβαρή παράμετρος είναι και το γήπεδο, γιατί θεωρώ πως πολλές από τις γκέλες που κάναμε οφείλονται και σε αυτό το στοιχείο. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο «ΠΑΠ» και να το κάνει ξανά φόβητρο για τους αντίπαλους. Εξάλλου, Ανόρθωση ποιοι είναι; Εμείς, οι προγονοί, αλλά και οι απόγονοι μας.

Μπορεί η Ανόρθωση μέσα από αυτή τη διαδικασία να παρουσιαστεί καλύτερη; Ιδού το ερώτημα. Με λίγη τύχη ναι. Και το εξηγώ.

Η παρουσία Λίουβεν θα φέρει – ελπίζουμε – μία μεγαλύτερη σταθερότητα στη λειτουργία της ομάδας. Ο Ολλανδός καλείται να στήσει μια ομάδα από την αρχή, με χαμηλό κόστος, και υπό την σκιά της αμφισβήτησης του κόσμου. Μαζί με τον Πάους έχουν την απόλυτη ευθύνη της ομάδας και το γήπεδο θα είναι ο καθρέφτης της δουλειάς τους.

Τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα, και η ισορροπία σε μια τέτοια διαδικασία είναι πολύ δύσκολη. Θέλει λεπτούς χειρισμούς, καλό τάιμινγκ και πολλά άλλα.

Fire Phoenix

ΥΓ:  Κύριοι του ΑΠΟΕΛ, Έλληνας δεν είναι αυτός που κρατά Ελληνική σημαία, αλλά αυτός που σέβεται τα Ελληνικά ιδεώδη, και θυσιάζει προσωπικά συμφέροντα στον βωμό της πατρίδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ