Mειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας

Πλέον αποτελεί ειλημμένη απόφαση και αυτό που απομένει είναι να το δούμε και στην πράξη. Διοίκηση και Τεχνικός Διευθυντής αποφάσισαν από κοινού την μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ποδοσφαιριστών που θα απαρτίσουν το ρόστερ της νέας Ανόρθωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο Τεντ Φαν Λουεβέν θα αναζητήσει να φέρει στην «Μεγάλη Κυρία» ποδοσφαιριστές μεταξύ ηλικιών 22-26. Αυτό δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι το ρόστερ θα απαρτίζεται μόνο από ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας ή θα στερούνται εμπειρίας, αλλά η μάζα τους θα κυμαίνεται στις ηλικίες που προαναφέραμε.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το Κυπριακό πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε ως το «γηραιότερο» στην Ευρώπη μιας και ο μέσος όρος των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονταν στις ομάδες ήταν τα 28,29 χρόνια. Σ΄αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και η Ανόρθωση αφού κατά καιρούς συνταξιοδότησε αρκετούς ποδοσφαιριστές όπως για παράδειγμα οι Βίκτωρ Αγκάλι(31), Νάτσο Γκαρσία(30), Στάνισλαβ Ανγκέλοφ(33), Ίγκορ Τόμασιτς(35), Τζόρτζ Γκάλαμαζ(32) και Σάβο Παβίσεβιτς(33) με τους πλείστους από αυτούς να έχουν τελευταίο σταθμό της ποδοσφαιρικής τους καριέρας την ομάδα μας.
pavisevic-galamaz

Στο παρών στάδιο δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας τον αριθμό του μέσου όρου ηλικίας των ποδοσφαιριστών που θα βρίσκονται στο ρόστερ την επόμενη χρονιά. Σίγουρα και κάποιοι απο τους νεοφερμένους θα είναι κοντά στα 28 χρόνια για να προσδώσουν μια έξτρα ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα την ώρα που παλαιότερα η ηλικία 28 για κάποιον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης θεωρείτο μικρή και δεν υπολογιζόταν στους παίκτες πρώτης διαλογής.

Η μείωση του μέσου όρου ηλικίας δεν προεξοφλεί από μόνη της ότι η «Κυρία» θα κάνει περίπατο τους αγώνες. Οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα είναι μεταξύ των ηλικιών 22-26 θα πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές που θα έχουν κίνητρα, όρεξη για ποδόσφαιρο και εκτίμηση για την ομάδα που τους παρέχει συμβόλαιο σε άρτιες γηπεδικές εγκαταστάσεις και ιδανικές καιρικές συνθήκες. Αν όλα αυτά συνοδευτούν και με καλής ποιότητας ποδοσφαιριστές τότε ναι θα κτιστεί κάτι καλό την νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ