Μικρές «Κυρίες» με λαμπρό μέλλον

Ανακοίνωση που αναφέρει τις επιτυχίες των τμημάτων υποδομής της γυναικείας πετόσφαιρας, εξέδωσε η Ανόρθωση. Συγχαρητήρια στις παγκορασίδες που κατέκτησαν αήττητες, χάνονας μόλις δυο σετ σε όλο το πρωτάθλημα (!), τον τίτλο!

ΑΗΤΤΗΤΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής του βόλεϊ γυναικών της Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Οι Παγκορασίδες της Ανόρθωσης, Κλιμακίου Λευκωσίας, αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Κύπρου μετά από μία επίμονη προσπάθεια που διήρκεσε πάνω από οκτώ μήνες. Είναι ενδεικτικό το γεγονός οι πετοσφαιρίστριες της «Κυρίας» ηλικίας κάτω από 15 χρόνων, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους αήττητες, με μοναδικές απώλειες δύο σετ (έναν στην κανονική περίοδο με αντίπαλο τον Πανιδαλιακό κι ένα στον τελικό με αντίπαλο την ΑΕΛ). Επανήλθαν στην κορυφή της κατηγορίας μετά από έξι χρόνια, αφού η τελευταία φορά που οι Παγκορασίδες της Ανόρθωσης τερμάτισαν στην πρώτη θέση ήταν την περίοδο 2007-08.

Σε όλη τη διαδρομή της τρέχουσας περιόδου, το συγκρότημα της Μάρως Νικολάου είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του. Στην τελική φάση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος προκρίθηκε στην τετράδα με διπλή νίκη (2-0) επί της «αδελφής» ομάδας του ΝΟΑ / Ανόρθωσης, ενώ ακολούθως απέκλεισε μέσα στη Λεμεσό τον επί πέντε χρόνια πρωταθλητή της κατηγορίας, Απόλλωνα με 2-0 σετ (26-24, 25-21).

Στον μεγάλο τελικό που επίσης έγινε στη Λεμεσό, με αντίπαλο την ΑΕΛ, οι νεαρές πετοσφαιρίστριες της Ανόρθωσης επέδειξαν απίστευτες ψυχικές δυνάμεις και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Στο πρώτο σετ ανέτρεψαν διαφορά 8 πόντων (18-10, 19-11) και κατάφεραν να πάρουν το σετ με 26-24. Έχασαν το δεύτερο με 21-25 ενώ στο τάι μπρέικ – πάρα το δυνατό ξεκίνημα της ΑΕΛ (προηγήθηκε με 8-4, 11-7 και 12-9) – με τεράστια ψυχραιμία και μαχητικότητα επεβλήθησαν με 17-15 και πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους.

Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι οι μικρές «Κυρίες» έχουν λαμπρό μέλλον, αφού ως πολύ καλή χαρακτηρίζεται η παρουσία και των υπόλοιπων αγωνιστικών τμημάτων της Ανόρθωσης. Οι Νεάνιδες τερμάτισαν στην 3η θέση και οι Κορασίδες στην 5η θέση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος 2013-14. 

Την ομάδα Παγκορασίδων της Ανόρθωσης, με προπονήτρια τη Μάρω Νικολάου, αποτελούν οι Γεωργία Χατζηχαραλάμπους, Ελένη Κολοκοτρώνη, Βασιλεία Κωνσταντίνου, Τζορτζίνα Γκορντούν, Νατάσα Γιασουμή, Ελένη Κακουρή, Δημητριάνα Λαμπασκή, Κατερίνα Γιασουμή, Γεωργία Κωνσταντίνου, Μαριτίνη Κληρίδου, Γεωργία Σταυρινίδου, Μαρίνα Κολοκοτρώνη, Άντρεα Κυριάκου, Σταυρινή Γιαλλούρη, Μαριλένα Σιώκου, Θάλεια Χριστοπούλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ