Γκολ στα τηλεοπτικά δικαιώματα

Δεν είναι άσχημη η προσφορά της συνδρομητικής εταιρίας primetel εξ΄ όσων γνωρίζουμε, αλλά κάπου εδώ πρέπει να ζυγιστούν πολύ καλά τα δεδομένα πριν παρθούν πρόωρες και δεσμευτικές για την Ανόρθωση αποφάσεις από την διοίκηση του κ. Χρίστου Πουλλαΐδη.

Σε περίπτωση λοιπόν που οι δρόμοι της Ανόρθωσης και της LTV χωρίσουν οριστικά, τότε θα ανοίξουν διάπλατα οι δρόμοι για νέες και καλύτερες συμφωνίες με άλλες εταιρίες. Μάλιστα μέσα στο πλάνο της διοίκησης για την οικονομική εξυγίανση της Ανόρθωσης, υπολογίστηκαν τα ποσά που θα λάμβανε το σωματείο μέχρι το 2016 από την LTV.

primetel

Επομένως, τυχόν καλύτερη συμφωνία με άλλη εταιρία, θα επιφέρει τουλάχιστον επιπλέον έσοδα πέριξ του €1εκ για την επόμενη διετία μιας και οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με την LTV ήταν χαμηλές και δεν ανταποκρίνονταν στο εκτόπισμα που κουβαλά το όνομα της Ανόρθωσης.

Αυτή την στιγμή στην Κύπρο ο μεγάλος «τηλεοπτικός παίκτης» ακούει στο όνομα cytavision. Μπορεί η primetel να έχει υπό την σκέπη της δυο από τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου (Ομόνοια και Απόλλων) και ενδεχομένως να κινήθηκε ήδη για την Ανόρθωση και το Αποελ, αλλά η cytavision δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και να χάσει αυτές τις ομάδες εάν τελικά σταματήσουν την συνεργασία τους με την LTV.

cytavision
Ως εκ τούτου μπαίνουμε σε μια θετική για μας δημοπρασία αφού primetel και cytavision θα κονταροχτυπηθούν για το ποια από τις δυο θα συνάψει συμφωνία διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μιας εκ των Ανόρθωσης ή Αποελ ή και των δυο αυτών μεγάλων ομάδων.

Από την άλλη θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και η χρονική διάρκεια της όποιας συνεργασίας της «Μεγάλης Κυρίας» είτε με την cytavision είτε με την primetel. Ο λόγος είναι διότι, ήδη άρχισε η προεργασία για την κοινή πλατφόρμα που προκρίνει η ΚΟΠ με την οποία θα υπάρχει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εγγυημένα κονδύλια – συμφώνα πάντοτε με τις εξαγγελίες του πρόεδρου της ΚΟΠ, Κ.Κουτσοκούμνη – και η οποία θα έχει ισχύ απο την τριετία 2016-2019.

koutsokoumnis

Σύμφωνα πάντοτε με τα όσα ο πρόεδρος της ΚΟΠ δήλωσε, εάν δημιουργηθεί αυτή η πλατφόρμα, η Ανόρθωση θα λαμβάνει για κάθε χρόνο €1.5εκ. εγγυημένα, τόσα δηλ. όσα η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας ενώ την μερίδα του λέοντος θα έχουν ως είθισται οι ομάδες της Λευκωσίας με €1.7εκ το χρόνο. Ποσά που αγγίζουν σχεδόν τα τριπλάσια από όσα προνοούσαν οι συμφωνίες με την LTV η οποία ακόμη και έτσι αδυνατεί να καταβάλει τα συμφωνηθέντα στην Ανόρθωση.

Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις προ του δέλεαρ της άμεσης εκχώρησης σημαντικών εσόδων προς την ομάδα μας. Ο χρόνος σε αυτή την περίπτωση κυλάει με το μέρος μας και με έξυπνους χειρισμούς μπορεί η διοίκηση Πουλλαΐδη να σκοράρει την καλύτερη των προσφορών αλλά προπαντός πρέπει να διαλέξει την πιο εγγυημένη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ