Δύο χρόνια Τόνι Κάλβο

Από τη στιγμή που δεν διατηρούσε συμβόλαιο για την νέα χρονιά, ο Τόνι Κάλβο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού, με τον Ισπανό ακραίο επιθετικό να έχει μοιράσει χαρές και λύπες κατά την διετή του παρουσία στην Ανόρθωση.

Ο Ισπανός πραγματοποίησε ονειρικό ντεπούτο μιας και ευτύχησε να σκοράρει στον πρώτο του αγώνα με το φοίνικα στο στήθος, και πιο συγκεκριμένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Λεβάντια Ταλίν. Μάλιστα εξελίχθηκε σε δήμιος των Εσθονών πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ αυτή την φορά στην Κύπρο, ανοίγοντας το σκορ στην εντός έδρας επικράτηση με 3-0. Ο πρώτος (από τους πολλούς) τραυματισμούς ήρθε στον επαναληπτικό με την Ντίλα Γκόρι, όπου η μετατόπιση του Σπατάτσιο στο δεξί άκρο ήταν επιοικώς καταστροφική, με την εξέλιξη του αγώνα να είναι γνωστή.

Εντυπωσιακό ντεπούτο και στις εγχώριες διοργανώσεις με τον Κάλβο να μας συστήνει τις δημιουργικές του ικανότητες μοιράζοντας δύο ασσιστ και σκοράροντας ένα γκολ στο επιβλητικό 5-1 επί της Α. Ε. Πάφου.

Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια αφού μετά από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες στην βασική εντεκάδα των αγώνων που ακολούθησαν, ολοκληρώνοντας μόνο τους μισούς. Στις αρχές Οκτωβρίου δείχνει τα πρώτα σημεία της ψυχολογικής του αστάθειας μιας και για λόγους που αγνοούνται ακόμα και σήμερα, βρέθηκε εκτός ομάδας και προ του φάσματος να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Επιστρέφει στα τέλη Νοεμβρίου πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, με το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των Ανορθωσιατών.

Συνέχισε να παραμένει στις βασικές επιλογές του Ρόνι Λεβί, όπως επίσης και σταθερά στην τριάδα των αλλαγών μιας και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πέντε φορές συμπλήρωσε 90λεπτο. Το γκολ απέναντι στην Αγία Νάπα στις 27 Φεβρουαρίου 2013 ήταν το τελευταίο γεγονός άξιο αναφοράς στην πορεία του Ισπανού μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μιας και ακολούθησε την υπόλοιπη ομάδα στην ελεύθερη πτώση του τριμήνου Μαρτίου-Μαϊου.

Οι σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι του 2013 δεν αφήνουν ανεπηρέαστο τον Ισπανό ο οποίος αποχωρεί με το πέρας της χρονιάς και… επαναπροσλαμβάνεται περί τα τέλη Αυγούστου υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο. Όντας παίκτης ψυχολογίας και ομάδας πραγματοποιεί πολύ καλό ξεκίνημα βρίσκοντας για πρώτη φορά δίκτυα στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής απέναντι στην Αλκή, ωστόσο το παιχνίδι στο οποίο έβγαλε μάτια ήταν αυτό με τα Κούκλια στην Πάφο. Στον εν λόγω αγώνα ο Κάλβο μοιράζει τρεις ασιστ και σημαδεύει τα αντίπαλα δίκτυα μια φορά από το σημείο του πέναλτι, στον καλύτερο του αναμφίβολα αγώνα με τα κυανόλευκα.

Ομοίως με την προηγούμενη χρονιά, συμπαρασύρεται από τη γενικότερη αγωνιστική καθίζηση με τους τραυματισμούς και την αστάθεια στην απόδοση να είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ενώ αποδεικνύεται και καρτάκιας μιας και αντικρίζει την κίτρινη κάρτα 8 φορές.

Σε σύνολο 53 αγώνων σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, ο Τόνι Κάλβο μετρά 8 γκολ, πάμπολλες ασίστ και 10 κίτρινες κάρτες, αποδεικνύοντας ότι είναι ποδοσφαιριστής του ύψους και του βάθους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη μέρα του μπορεί να στείλει αδιάβαστο οποιονδήποτε αντίπαλο και να σημαδέψει με ακρίβεια τους συμποδσφαιριστές του στην αντίπαλη περιοχή, εντούτοις η αστάθεια στην απόδοσή του τον καθιστά αναξιόπιστο. Ευελπιστούμε ότι φέτος με την κατάλληλη προετοιμασία που θα τον κρατήσει μακριά από τραυματισμούς, θα μπορέσει να ξεδιπλώσει τις αρετές μου με περισσότερη συνέπεια και σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ