ΑΠΟΕΛ 8 – 1 Ανόρθωσις: Ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο

Η παρουσία του Τετ Φαν Λέουβεν στις κερκίδες δεν ήταν ευεργετική αυτή την φορά με την Ανόρθωση να γνωρίζει βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε πολύ νωρίς. Όταν στα πρώτα 15 λεπτά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δύο γκολ και αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε με παίκτη λιγότερο σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, τότε δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά ωστόσο η έκταση του σκορ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο. Στην χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς, ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής είχε την ευκαιρία να δει μια πιο… ρεαλιστική εικόνα του ρόστερ. Ο Ψευδιώτης και οι βοηθοί του δεν έμειναν άπραγοι με το 1-0 να συνοδεύεται από φάουλ του Ντε Βιντσέτι που δεν δώθηκε και το πέμπτο γκολ να προέρχεται από θέση οφσάιντ.

Εντεκάδα

Ο Τέκια διατηρήθηκε για άλλη μια αγωνιστική κάτω από τα δοκάρια με τον Λοϊζίδη να παρουσιάζεται ετοιμοπόλεμος μετά το μεσοβδόμαδο τραυματισμό του και να αποτελεί με τον Λαϊφη το δίδυμο στα άκρα της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνας παατάχθηκε ο Οικονόμου με τον Άντιτς ενώ στη μεσαία γραμμή διατηρήθηκαν οι Μάκος και Γκριγκαλασβίλι με τον Θεοδώρου να προτιμάται αντί του Οχαγίον. Την επιθετική τριπλέτα συμπλήρωσαν οι Κάλβο, Μπεσέρα και Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι μιας και η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό από κομπίνα σε στημένη φάση των γηπεδούχων. Ο Χαραλαμπίδης μοίρασε δεξία στον αμαρκάριστο Σέρτζιο με τον Κάλβο να κάνει μια προσπάθεια να κινηθεί στο μέρος του και τον Ντε Βιτσέτι να τον παρεμποδίζει αντικανονικά, ωστόσο ούτε λόγος τόσο από τον διαιτητή, όσο και από τους σχολιαστές της LTV. Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στο 15ο λεπτό όταν μετά από συνεχόμενα αμυντικά λάθη τον Οικονόμου και Άντιτς, με τον πρώτο να παραχωρεί πέναλτι και να αφήνει την ομάδα μας με 10 παίκτες από πολύ νωρίς. Στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 2-0 την ίδια ώρα που ο Κωστένογλου έριξε στο παιχνίδι τον Ζόρζε αποσύροντας τον φανερά απογοητευμένο Κάλβο, με το 3-0 να έρχεται μόλις πέντε λεπτά αργότερα και πάλι από συνεχόμενα λάθη των κεντρικών αμυντικών. Στο 31ο λεπτό ο Ψευδιώτης είδε πέναλτι στην μονομαχία Τέκια-Ντε Βιτσέντι από αυτές που βλέπουμε πάμπολες στα γήπεδα με το 4-0 να είναι γεγονός ενώ στο 39ο λεπτό ο Αντωνιάδης από εμφανή θέση οφσάιντ τροφοδότησε τον Κακά για το 5-0 ωστόσο και πάλι ούτε λόγος για παράβαση.

Δεύτερο ημίχρονο

Μια από τα ίδια και στην επανάληψη με την φάση του 6-0 να είναι χαρακτηριστική της έλλειψης ψυχικών αποθεμάτων με ένα μπολούκι ποδοσφαιριστών να μαρκάρουν ο ένας τον άλλον και τον Αμορίν να μένει ξεμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής. Στο 53ο λεπτό ο Κωστένογλου απέσυρε τον Γκριγκαλασβίλι, μοναδικό μεσοεπιθετικό που μπορούσε να κρατήσει μπάλα διατηρώντας εκ νέου τον Μπεσέρα στο παιχνίδι για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μακρή. Στο 64ο λεπτό ο Τέκια μάζεψε τη μπάλα από τα δίκτυά του για έβδομη φορά σηματοδοτώντας την πιο βαριά ήττα στην ιστορία από τον συγκεκριμένο αντίπαλο με τους ποδοσφαιριστές μας να μην μπορούν να ανταλλάξουν πάνω από δύο πάσες και να είναι μόνιμα κλεισμένοι στο μισό γήπεδο. Στο 69ο λεπτό ο Οχαγιόν πήρε τη θέση του Κολαούτι με τον Σέρτζιο να κάνει το 8-0 στο 80ο λεπτό και τον Μοραϊς να κάνει ότι δεν έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας για το 8-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ