Ανόρθωσις 2 – 2 Απόλλωνας: Επίλογος με ισοπαλία

Ο αγώνας που περιμέναμε εδώ και καιρό έφτασε με την εφιαλτική περιόδο 2013-2014 να κλείνει με γλυκόπικρη γεύση υπό το βλέμμα του Άντρε Πάους. Το ανύπαρκτο πέναλτι στο 15ο λεπτό το οποίο ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, ξύπνισε άσχημες αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν ωστόσο ο Γκριγκαλασβίλι είχε αντίθετη άποψη, πιστοποιώντας την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση με δύο γκολ. Οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές έστειλαν θετικά μηνύματα και ενδεχομένως αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε τόσο από την αποψινή αναμέτρηση, όσο και από την ποδοσφαιρική χρονιά που τελείωσε.

Εντεκάδα

Ο Νίκος Κωστένογλου χρησιμοποίησε ό,τι καλύτερο είχε στην διάθεσή του υπό τις περιστάσεις, δίνοντας φανέλα βασικού στον Βαλβέρδ, αλλά και τους Ζόρζε-Άντιτς στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα της αμυντικής γραμμής κινήθηκαν οι Λοϊζίδης και Λαϊφης, ενώ την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Οχαγιόν, Θεοδώρου και Γκριγκαλασβίλι. Την δε επιθετική τριάδα συμπλήρωσαν οι Κάλβο, Μακρής και Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Με τη συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα ο Κάλβο έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων με τον Μερκή όντας τελευταίος ποδοσφαιριστής να κάνει τη προβολή παίζοντας και μπάλα και αντίπαλο ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Διπλή ευκαιρία στο 11ο λεπτό όταν μετά από ωραία συνδυασμό Λοϊζίδη και Γκριγκαλασβίλι η μπάλα έφτασε στον Μακρή που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Κολαούτι που από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάλε. Στο 15ο λεπτό ο Γκιέ έπεσε στο έδαφος μετά από επαφή με το πόδι του Ζόρζε που ήταν ήδη προσγειωμένο στο έδαφος με αποτέλεσμα ο Χρίστος Ηλία αφού έβγαλε και έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα δύο-τρείς φορές, να υποδείξει τη παράβαση που μετουσίωσε σε 0-1 ο Μεριέμ.

Το γκολ επηρέασε σημαντικά την ήδη πεσμένη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μας με τον Ανδρέα Μακρή να είναι μακράν ο πλέον δραστήριος και δράστης των όποιων προϋποθέσεων ευκαιρίων δημιουργήθηκαν. Όλα αυτά μέχρι το 32ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι και τον Γκριγκαλασβίλι που με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 1-1. Ο Γεωργιανός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αντεπίθεσης γεγονός που επισφραγίστηκε στις καθυστερήσεις, οπόταν και χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ γράφοντας το 2-1, με το οποίο οδηγηθήκαμε στα αποδυτήρια.

Δεύτερο ημίχρονο

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Γκαρσία να παίρνει τη θέση του αρνητικού Κολαούτι στην κορυφή της επίθεσης. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 49ο λεπτό όταν ο Γκαρσία μοίρασε παιχνίδι αριστερά στον Κάλβο ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σημαδέψει κάποιον από τους τρείς συμποδοσφαιριστές του που είχαν ήδη πάρει θέση στη μεγάλη περιοχή. Στο 61ο λεπτό ο Οχαγιόν επιχείρησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ χωρίς να πετύχει το ζητούμενο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ωραία εκδηλωμένη αντεπίθεση έμεινε ημιτελής χάρης στην ασυνενοησία Οχαγιόν-Γκριγκαλασβίλι.

Στο 68ο λεπτό είχαμε την πρώτη αλλαγή με τον Ανδρέου να αντικαθιστά τον Οχαγιόν, με τον τελευταίο να δείχνει το σημείο της καρδιάς και να αποθεώνεται από τον λιγοστό έστω κόσμο, σε μια ενέργεια ενδεικτική ίσως του ενδεχομένου αποχώρησής του. Με την πάροδο του χρόνου ο Απόλλωνας κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα μας να δείχνει ότι έχει προτεραίοτητα τη διασφάλιση στα μετόπισθεν, ψάχνοντας το τρίτο γκολ στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Ανδρέας Μακρής ελίχθηκε από δεξιά στο 81ο λεπτό ωστόσο προτίμησε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση αντεπιτυχώς, αντί να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Κάλβο. Ομοίως και στο 87ο λεπτό όταν ο Μακρής κέρδισε τη μονομαχία στην μεσαία γραμμή ωστόσο ο Γκριγκαλασβίλι που ήταν τελικός αποδέκτης, προδώθηκε από την κακή υποδοχή της μπάλας.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κυρίως από στημένα με την ομάδα μας να μην δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το 90ο λεπτό όταν αδράνεια Λαϊφη και Βαλβέρδ έδωσαν δικαίωμα στον Χάμπερ να ισοφαρίσει. Κάλβο και Ζόρζε τελείωσαν τον αγώνα με προβλήματα τραυματισμού με τον Νίκο Κωστένογλου να πραγματοποιεί μόνο μια αλλαγή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ