«Ύποπτο» το ενδιαφέρον του κινέζου επενδυτή

Ακούστηκε  τις προάλλες  για ενδιαφέρον από Κινέζο επενδυτή, αγνώστων στοιχείων και ταυτότητας με μοναδική σύσταση τον Σάββα Κάκο! Ενδιαφέρον το οποίο γεννά υποψίες και κατά την άποψη μου μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην Ανόρθωση.

Στην αρχή δεν το κρύβω χαμογέλασα ειρωνικά  και τον λόγο θα σας τον αποκαλύψω. Το Σάββατο το βράδυ μετά την ήττα με τον Άρη , σε πριβέ δωμάτιο γνωστής κάβα στην  Λάρνακα, ήταν ο φερόμενος ως υποψήφιος επενδυτής και ο πρώην πρόεδρος –μαζί με παρέα- και έπιναν τα κρασάκια τους.  Κι όσο περνούσε  η ώρα το κέφι ανέβαινε λες και είχανε γιορτή. Το τι πιθανώς να γιόρταζαν δεν το γνωρίζω ούτε θέλω να μάθω.  Όταν δε επιβεβαίωσα την φάτσα του Κινέζου από την τηλεόραση απλά  είπα πως άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Δεν θα σας κουράσω άλλο με πληροφορίες που ενδεχομένως να σας είναι άχρηστες, αλλά θα προσπαθήσω να αναλύσω πιο κάτω γιατί η Ανόρθωσις και η νεοσυσταθείσα εταιρία πρέπει να μείνει μακρυά από τον Κινέζο επενδυτή που μας σύστησε ο Κάκος.

Ο Πουλλαίδης και η ρετσινιά που κουβαλά και τον εκνευρίζει

Ο πρόεδρος στην μέχρι τώρα πορεία του στην Ανόρθωση, λάνσαρε εικόνα ήρεμου και πράου ανθρώπου ωστόσο η ηρεμία αυτή χάνεται όταν τον αποκαλέσεις πως είναι η βιτρίνα του Κάκου. Εκνευρίζεται και με το δίκιο του άνθρωπος. Τον εκνευρισμό του τον είδαμε ιδίοις όμμασι σε αρκετές συνελεύσεις όταν ορισμένα μέλη τον ρώτησαν ή και κατηγόρησαν για την σχέση που έχει με τον Κάκο. Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό καθώς θέλουμε να αναμείξουμε ακόμη ένα άνθρωπο που θα έχει σχέση με τον Σάββα Κάκο.

Ας μην κρυβόμαστε ο  Κάκος είναι persona non grata για πάρα πολύ κόσμο, έτσι με ενδεχόμενη ανάμειξη του Κινέζου στην εταιρία, η προκατάληψη όχι μόνο δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξηθεί. Διότι ο κόσμος  και όχι άδικα, θα πιστεύει ακράδαντα πως ο φερόμενος επενδυτής θα αποτελεί την βιτρίνα του Κάκου και ως εκ τούτου ο πρώην πρόεδρος θα συνεχίσει να ασκεί επιρροή. Ας μην ξεχνάμε είναι φίλοι και συνεργάτες.

Επενδυτής δίχως στοιχεία και ταυτότητα μόνο εθνικότητα

Εύλογες απορίες  από μόνο του, δημιουργεί  το γεγονός πως βρέθηκε εδώ ένας επενδυτής από την Κίνα και έδειξε ενδιαφέρον και μάλιστα θερμό για την εταιρία της Ανόρθωσης. Τι έχει να κερδίσει από την Ανόρθωση; Φήμη που θα φτάσει στην Κίνα ή γεννήθηκε Ανορθωσιάτης από κούνια; Προσυπογράφω κανένα από τα δύο.  Τέλος ενδιαφέρεται για μια εταιρία που ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί και δεν πρόκειται να προσφέρει κέρδος άμεσα ίσως και ποτέ.

Όσο για το όνομα του αυτό δεν δημοσιεύτηκε, ούτε καν σε ποιο κλάδο δραστηριοποιείται.  Σε αντίθεση άλλες περιπτώσεις υποψήφιων επενδυτών διέρρευσαν τεχνηέντως προς τα έξω  το όνομα τους  (IronFx, Τόνυ Κλεάνθους). Κατά τις επαρχιακές συναντήσεις που έλαβαν χώραν πριν την έγκριση της εταιρίας ο πρόεδρος διασκέδαζε τους φόβους των παρευρισκομένων για την εταιρία, αναφέροντας πως θα γίνει προσπάθεια να μην πωληθούν μετοχές σε αγνώστους και έτσι η Ανόρθωσις θα μείνει σε χέρια καθαρά και ασφαλισμένα. Αν θα γίνει πράξη η υπόσχεση αυτή θα δείξει. Όπως θα δείξει αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, αν θα προχωρήσει  ή αν θα είναι παρωδία, γιατί τέτοιου είδους προδιαγραφόμενες παρωδίες είδαμε πολλές στην Ελλάδα, στον ΠΑΟ περιμένουν ακόμη τον πρίγκηπα του Τσάκα και στην Α.Ε.Κ μπορούν να γυρίσουν ταινία άμα λάχει.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια

Οι φήμες και οι ψίθυροι μετά από ανέλπιστες ήττες μας έχουν γίνει βίωμα. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε την φημολογία που αναπτύχθηκε μετά την Γκέφλε, μετά την εντός έδρας ήττα από την Δόξα και την πρόσφατη ήττα από τον Άρη. Σε σημείο μάλιστα που ακούσαμε πως στην Κίνα μετέβησαν στελέχη εταιρίας που είχε νταλαβέρια με την Ανόρθωση. Δίχως τεκμήρια όμως δεν μπορούμε να  κατηγορούμε κανένα ούτε και  να αμφισβητούμε την  τιμιότητα κανενός και ιδίως της Ανόρθωσης. Ωστόσο αυτή την τιμιότητα οφείλουμε και πρέπει να την προβάλουμε δεν αρκεί απλά να το λέμε. Πρέπει να την αποδεικνύουμε καθημερινά!

Μετά την ήττα με τον Άρη oparatiritis.com δημοσίευσε το πόσο χαμηλά είχε κατρακυλήσει η τιμή του Άρη στο ασιάτικο χάντικαπ. Για να πέσει μια τιμή στο στοίχημα τόσο χαμηλά, χρειάζεται να πονταριστεί στο γεγονός ασυνήθιστα μεγάλο ποσό, όπως και έγινε. Για το που πονταρίστηκαν τα ποσά; Είναι κοινά αποδεκτό πως ο πιο ελκυστικός προορισμός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η Κίνα.

Αν τώρα μεγάλη μερίδα του κόσμου δυσκολεύεται να πειστεί ότι δεν συμβαίνει τίποτα  και είναι όλα ρόδινα, σκεφτείτε τι έχει να γίνει στο ενδεχόμενο να βρίσκεται  στο μετοχολόγιο και Κινέζος με όλα τα παράσημα που τον συνοδεύουν.

Ο Καραμπινάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ