Οι εξελίξεις που θα δρομολογήσει η άφιξη του Φαν Λέουβεν

Αρκετές εξελίξεις θα δρομολογήσει η κάθοδος του Φαν Λέουβεν την Παρασκευή στην Κύπρο. Ο Ολλανδός κακά τα ψέμματα παραλαμβάνει ένας χάος στο οποίο θα κληθεί να παρουσιάσει αποτέλεσμα. Ουδείς περιμένει άμεσα ραγδαίες θεαματικές αλλαγές αλλά σίγουρα όλοι περιμένουμε βελτίωση μέρα με τη μέρα.

Προπονητής

Το πρώτο θέμα στο οποίο θα πρέπει να βρει λύση ο Φαν Λέουβεν είναι αυτό του προπονητή. Από την στιγμή που στο συμβόλαιο του Κωστένογλου υπάρχει όρος αποδέσμευσης δίχως αποζημίωση, τότε η θέση του Ελλαδίτη κόουτς είναι κάτι παραπάνω από επισφαλής. Ο κόουτς απολαμβάνει μεν της στήριξης του προέδρου αλλά η κοινή λογική λέει πως ο Ολλανδός θα επιλέξει ένα προπονητή δικό του, τον οποίο θα τον γνωρίζει για να μπορεί να συνεργαστεί μαζί του στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ποδοσφαιριστές

Τα 11 συμβόλαια που λήγουν σε συνδυασμό με την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η Ανόρθωσις μες το 2014 η ομάδα αναμφίβολα διευκολύνουν αφάνταστα το έργο του Ολλανδού. Στα μάτια του κόσμου όλοι οι επαγγελματίες και αδροπληρωμένοι ποδοσφαιριστές απέτυχαν παταγωδώς και δεν θα λυπηθεί κανείς σε καμία αποδέσμευση. Ωστόσο ο Ολλανδός θα πρέπει να αξιολογήσει το υφιστάμενο ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς και να αποφασίσει ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα σαλπάρουν για άλλα λιμάνια.

Χτίσιμο της ομάδας

Όταν κλείσουν τα πιο πάνω θέματα τότε εκεί αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον κ. Φαν Λέουβεν που έχει ως σύμμαχο τον χρόνο. Με την ομάδα να μένει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, θα έχει σχεδόν πέντε μήνες στη διάθεση του για να χτίσει την νέα Ανόρθωση. Ο κόσμος πλέον δεν περιμένει τίτλους, περιμένει όμως μια ομάδα που θα χαίρεται να την βλέπει, να μην πονάνε τα μάτια του και κυρίως να μην ραγίζει η καρδιά του. Να είναι ανταγωνιστική και να πάψει να είναι περίγελος του καθενός, γιατί κύριοι φέτος έτσι την καταντήσατε.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Ολλανδός σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας θα επιχειρήσει να χτίσει μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 26 χρόνια και με πλάνο τριετίας. Οι ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει, θα έχουν αξία μεταπώλησης για την εταιρία και κίνητρα για να αγωνίζονται και όχι απλά να κολλάνε τα τελευταία ένσημα της καριέρας τους.

Το ρίσκο

Το γεγονός ότι ο Ολλανδός παραλαμβάνει ένα χάος που καλείται να το μετατρέψει σε ΑΝΟΡΘΩΣΗ εμπερικλείει και παγίδες. Μπορεί μεν ο Ολλανδός να τηρεί τα 44 κριτήρια του έθεσε ο κ. Πουλλαίδης ωστόσο αυτά από μόνα τους δεν εγγυώνται την επιτυχία. Άλλο όμως η θεωρία και άλλο η πράξη. Μόνο που αν στην πράξη αποτύχει ο Ολλανδός τότε η Ανόρθωσις θα έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ