Χρίστος Πουλλαΐδης: Ένας κύριος για την «Κυρία»

Αφιέρωμα για τον πρόεδρο της Ανόρθωσης κ. Χρίστο Πουλλαΐδη από την sportday Ελλάδος φιλοξενείται στην σημερινή έκδοση της sportday Κύπρου, το οποίο και σας παρουσιάζουμε αυτούσιο.

Λένε ότι οι μετανάστες σκέφτονται πολύ περισσότερο την πατρίδα τους από αυτούς που κατοικούν ακόμα σε αυτή. Δεδομένα ο Χρίστος Πουλλαΐδης ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Γεννήθηκε στην χειμαζόμενη Αμμόχωστο. Μέσα στη φτώχεια και τις κακουχίες, έχοντας χάσει σε αυτό το διάστημα και τρείς αδελφές από την έλλειψη υλικών αγαθών. Η οικογένεια του μετακόμισε στις ΗΠΑ λίγα μόλις χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και παρότι ο ίδιος αρχικά έβγαζε τα προς το ζην, κατάφερε να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας, κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Poullaides Group of Companies σήμερα, δραστηριοποιείται κυρίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Μ. Βρετανία, ενώ ο όμιλος έχει έδρα το Μπαχρέιν.

Ο  ετήσιος τζίρος του ομίλου λέγεται ότι ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στις εταιρείες του απασχολούνται περίπου 2500 άτομα. Στην Κύπρο ο επιχειρηματίας εκπροσωπεί τον κατασκευαστικό κολοσσό Samsung Engineering, όμως δεν αποκλείεται να επεκταθεί επιχειρηματικά με μεγαλύτερη αμεσότητα. «Οι αρχές που πήρα εκείνα τα δύσκολα χρόνια, με έμαθαν να ζω και είναι ο φάρος για την πορεία και την όποια επιτυχία μου», εξηγεί ο ίδιος.

Παρότι έχει ανοίξει παρτίδες με τρείς διαφορετικές ηπείρους, τη Μεγαλόνησο δεν την ξέχασε ποτέ. Έχει στηρίξει οικονομικά σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικές εγκαταστάσεις στο «νησί της Αφροδίτης». Το απωθημένο του δεν είναι άλλο από την Ανόρθωση.

Γεννημένος στην κατεχόμενη Βατυλή είχε μπολιάσει από μικρός τα κύτταρά  με την «Κυρία», όπως και η υπόλοιπη οικογένεια του. Μικρός πήγαινε με τον πατέρα του στο ΓΣΕ για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της.

Πως όμως στ΄αλήθεια κατάφερε να παραμείνει αυτός ο παιδικός έρωτας αναλλοίωτος μέσα στο χρόνο; «Η Ανόρθωση είναι μια ιστορία, μια ιδέα, είναι ένας πρεσβευτής του επαναπατρισμού στη φυσική μας έδρα. Το όνομα Αμμόχωστος φαίνεται και ακούγεται μέσω της Ανόρθωσης πολύ περισσότερο απ΄ό,τι η κάθε κυβέρνηση ή όποιος άλλος το προωθεί. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί κρατάμε όλους τους νέους που εμπλέκονται με την Ανόρθωση στην ιδέα αυτή. «Κρατάμε την ελπίδα ζωντανή» εξήγησε ο Χρίστος Πουλλαΐδης σε συνέντευξή του σε κυπριακή ιστοσελίδα.

_dsc1142_2500x1340

Ο τελευταίος είναι οικονομικός αρωγός της «Κυρίας» από το 2012, όμως εδώ και λίγους μήνες το όνειρό του, να αναλάβει την προεδρία της Ανόρθωσης, έγινε πραγματικότητα. Ο δρόμος που έχει να ανεβεί είναι τραχύς και ανηφορικός. Οι οικονομικοί πόροι είναι ελάχιστοι, τα προβλήματα που μαστίζουν τον σύλλογο αποτελούν μια σύγχρονη «Λερναία Ύδρα», όμως ο ισχυρός άνδρας της «Κυρίας» έχει να αντιπαραβάλει στα προβλήματα μεράκι και μπόλικη αγάπη για την εξυγίανση και την αγωνιστική ανάκαμψη της αγαπημένης του ομάδας.

Σε μια περίοδο που το κυπριακό ποδόσφαιρο ολισθαίνει προς τα προβλήματα, ένας άνθρωπος κάνει μια επιχειρηματική τρέλα, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι πάει να πράξει, με ξεκάθαρο πλάνο και σχέδιο για το πώς θα το πραγματοποιήσει και σύμμαχο την αγάπη του για τον σύλλογο. Μακάρι να υπάρχουν κι άλλοι που θα τον μιμηθούν και θα τον ακολουθήσουν.

Ιδού το πλάνο του

Η Ανόρθωση χρωστάει παντού. Στο κράτος, σε παίκτες, σε παλαιούς προπονητές. Την ίδια ώρα πρέπει να ετοιμάσει μια ανταγωνιστική ομάδα για την νέα σεζόν. Ο Χρίστος Πουλλαΐδης έχει φροντίσει να διακανονίσει τις περισσότερες οφειλές προς τα φυσικά πρόσωπα, ενώ η επιμήκυνση για την αποπληρωμή των χρεών προς το κυπριακό κράτος αναμένεται να εγκριθεί.

Το πλάνο της εταιρείας του Κύπριου επιχειρηματία είναι σε τρία χρόνια να έχουν εξοφληθεί τα έξι εκατ. Ευρώ που είναι σε εκκρεμότητα κι εν συνεχεία η «Κυρία»να είναι ένας αυτόνομος οργανισμός.

Ο ίδιος εκμεταλλεύεται τις γνωριμίες του στο εξωτερτικόκαι είναι πολύ κοντά στο να πείσει επιχειρηματίες να επενδύσουν στον κυπριακό σύλλογο. Όσον αφορά τα αγωνιστικά είναι πολύ κοντά στην πρόσληψη του Ολλανδού Τεντ φαν Λέουβεν για την θέση  του τεχνικού διευθυντή.

10153518_10152392347837764_2068847187_n

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ