Ανόρθωσις 1 – 2 Ερμής: Άλλοι έχτιζαν, άλλοι γκρέμιζαν

Δεν ήταν γραφτό να επανέλθουμε στις νίκες κατά την τρίτη αγωνιστική των playoff μιας και η Ανόρθωση γνώριζε νέα εντός έδρα ήττα από τον Ερμή σε διάστημα ενός μηνός, με την κατρακύλα να μην έχει τελειωμό. Τις φιλότιμες προσπάθειες των Κυπρίων ποδοσφαιριστών επισκίασαν οι μετριότατες παρουσίασες των ξένων συναδέλφων τους, αφού με εξαίρεση τον Άντιτς στα μετόπισθεν και τον σκόρερ Γκριγκαλασβίλι, οι υπόλοιποι ήταν κάκιστοι εώς προκλητικοί. Για άλλο ένα παιχνίδι ο Μπεσέρα συμπλήρωσε 90λεπτο αγωνιζόμενος ακόμα και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Βαλβέρδ πιστοποίησε την κάκιστη αγωνιστική του κατάσταση μιας και ουσιαστικά δέχθηκε τα δύο από τα τέσσερα σουτ που πραγματοποιήθηκαν προς την εστία του.

Εντεκάδα

Περιορισμένες οι επιλογές του Νίκου Κωστένογλου ο οποίος συμπεριέλαβε στην 18αδα τρεις τερματοφύλακες, επιλέγοντας τον Βαλβέρδ ως βασικός και τους Άντιτς, Σιέλη, Λοϊζίδη και Λαϊφη για την τετράδα της άμυνας. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής κινήθηκαν οι Θεοδώρου και Μαραγκός πίσω από τον Μπεσέρα ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Κάλβο, Μακρής και Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα ήταν άκρως ενθαρρυντικό με τους ποδοσφαιριστές μας να έχουν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο χρειάστηκε να συμπληρωθούν δέκα λεπτά προκειμένου να απειλήσουμε ουσιαστικά την εστία των φιλοξενουμένων. Αφού λοιπόν η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, ο Μπεσέρα με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημάδεψε το δεξι κάθετο δοκάρι του Χρυσοστόμου καταγράφοντας την πρώτη ουσιαστική απειλή. Με την πάροδο του χρόνου ο Ερμής ισορρόπησε το παιχνίδι και δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες με τον Ταγκμπατζούμι στην δεύτερη του απόπειρα στην εστία να χρίζεται σκορερ στο 20ο λεπτό. Στο 31ο λεπτό ο Νίκος Κωστένογλου έριξε στο παιχνίδι τον Φοφανά στη θέση του Κάλβο που δεν μπορούσε να συνεχίσει, με την ομάδα μας να δείχνει αιφνιδιασμένη από το γκολ και ανήμπορη να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο. Μοναδική αξιόλογη φάση πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια κεφαλιά του Σεσίνια στο 35ο λεπτό.

Δεύτερο ημίχρονο

Ο κάκιστος Κολαούτι έμεινε στα αποδυτήρια με τον Γκριγκαλασβίλι να παίρνει θέση επιτελικού μέσου και τον Μπεσέρα να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αυτό που δεν έμεινε στα αποδυτήρια ήταν η δυσκολία με την οποία οι ποδοσφαιριστές μας προσπαθούσαν να φτάσουν προς στην εστία του Χρυσοστόμου με εμφανή την έλλειψη ενός ποδοσφαιριστή που θα αποτελούσε στήριγμα στην μεσοεπιθετική γραμμή. Με τη συμπλήρωση 67 λεπτών παιχνιδιού ο Ερμής έφτασε σε δεύτερο γκολ με την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του κακά τοποθετημένου Βαλβέρδ και τον Ανδρέου να παίρνει τρία λεπτά αργότερα τη θέση του Μαραγκού. Στο 76ο λεπτό ο Γκριγκαλασβίλι εκμεταλλεύτηκε μια από τις πολλές προωθήσεις του νεαρού Λοϊζίδη στο αντίπαλο μισό και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, μετά από καλοζυγισμένη μπαλιά του δεξιού οπισθοφύλακα. Στο 84ο λεπτό ο Μακρής προσπάθησε να απειλήσει με δυνατό σουτ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ωστόσο το 1-2 έμελε να αποτελέσει το τελικό σκορ παρά τις όποιες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας για ισοφάριση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ