Ανόρθωσις 0 – 1 ΑΠΟΕΛ: Παθιασμένη αλλά χωρίς δυνάμεις και εναλλακτικές

Για τρίτη συνεχή αγωνιστική οι ποδοσφαιριστές μας έβγαλαν πάθος στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να έρθει το τρίποντο ψυχολογίας που τόσο επιζητούν. Στην καλύτερη ίσως εμφάνιση με τον Νίκο Κωνστένογλου στον πάγκο, η Ανόρθωση προδώθηκε από την έλλειψη φυσικής κατάστασης αλλά και από την έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων, μιας και μετά το 65ο λεπτό οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν περιπατητές. Ουσιαστικά το ρίσκο από πλευράς τακτικής που πήρε ο προπονητής εφαρμόζοντας πίεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου στα πρώτα 25 λεπτά, φάνηκε να μην βγαίνει μιας και από την στιγμή που δεν σκοράραμε, καταστήσαμε ευάλωτη την μεσοαμυντική μας γραμμή.

Εντεκάδα

Ο Μάθιου Βαλβέρδ διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια, με την ευχάριστη έκπληξη να έρχεται στην αμυντική τετράδα η οποία ήταν αμιγώς Κυπριακή με τους Λαΐφη και Λοϊζίδη στα άκρα και τους Οικονόμου, Σιέλη στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Μάκος και Θεοδώρου με τον Γκριγκαλασβίλι προωθημένο, ενώ τον Κολαούτι πλαισίωσαν οι Φοφανά και Μπεσέρα.

Πρώτο ημίχρονο

Άκρως ενθαρρυντικό ξεκίνημα με τους ποδοσφαιριστές μας να ασκούν πίεση αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο με την μπάλα να περνά συχνά από τα πόδια του Γκριγκαλασβίλι ο οποίος ανέλαβε από νωρίς ρόλο οργανωτή. Στο 7ο λεπτό ο Θεοδώρου έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε τον Κολαούτι ο οποίος προτίμησε τον Φοφανά στα δεξιά με τον Αφρικανό να σημαδεύει τον Μπεσέρα και την μπάλα να καταλήγει και πάλι στον Ισραηλινό ο οποίος από το ύψος της περιοχής δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 15ο λεπτό ο Θεοδώρου βάλθηκε να μετατραπεί από δημιουργό σε σκόρερ όταν το εξαιρετικά κτυπημένο φάουλ από αριστερά αποκρούστηκε πρώτα από τον Πάρντο και μετά από την συμβολή των δοκαριών. Ο χορός των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 22ο λεπτό όταν ο Μπεσέρα με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ασταθή απόκρουση με τον Κολαούτι να μην σημαδεύει σωστά στην επαναφορά. Ο ΑΠΟΕΛ σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι χάνοντας τις δικές του ευκαιρίες ωστόσο ο Βαλβέρδ φάνηκε σε καλή μέρα αποκρούοντας τις προσπάθειες των Μπενασούρ και Μαντούκα. Άξια αναφοράς η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Μάκος στο 41ο λεπτό για δήθεν παράβαση εκτός της μεγάλης μας περιοχής, με το φάουλ να περνά αναξιοποίητο.

Δεύτερο ημίχρονο

Ζωηρό το ξεκίνημα της επανάληψης και από τις δύο ομάδες ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 15 περίπου λεπτά για να δούμε κάτι αξιόλογο. Στο 60ο λεπτό σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων ο Λοϊζίδης σταμάτησε την κεφαλιά του Μοραΐς, το δοκάρι τον Αλωνεύτη και ο Σιέλης τον Μαντούκα. Στην αντεπίθεση η ομάδα μας ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά με τον Μπεσέρα να σημαδεύει Μάκο και Φοφανά στο ύψος της περιοχής, ωστόσο ο Ελλαδίτης από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση αστόχησε. Από το 65ο λεπτό και μετά υπήρξε εμφανής κούραση στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας και ιδιαίτερα η αριστερή πλευρά με τους Μπεσέρα και Λαΐφη ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη. Στο 66ο λεπτό ο Μακρής πήρε τη θέση του Φοφανά και δύο λεπτά αργότερα ο Γκαρσία του Γκριγκαλασβίλι ωστόσο το φρεσκάρισμα που χρειαζόμασταν δεν ήρθε ποτέ. Στο 70ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στα αντίπαλα τετράγωνα ο Μακρής προδώθηκε από το κοντρόλ ενώ στο 72ο λεπτό ένα παρακράτημα του Γκαρσία οδήγησε στην αντεπίθεση που έφερε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο Λαΐφης με προβολή στέρησε από τον Μαντούκα το γκολ ωστόσο η μπάλα στρώθηκε στον Βινίσιους που σκόραρε πανηγυρίζοντας προκλητικά μπροστά από την δυτική κερκίδα, βλέποντας την κίτρινη κάρτα του Παναγή. Στο 78ο λεπτό ο κύκλος των αλλαγών έκλεισε με τον Οχαγιόν να περνά στη θέση του Μπεσέρα, ωστόσο οι όποιες επιθετικές προσπάθειες εκδηλώθηκαν, σταματούσαν στην αφλογιστία και αδυναμία του Κολαούτι, ο οποίος με την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο 80ο λεπτό χάνει τον επόμενο αγώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ