Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και κύπελλο στο Θεμιστόκλειο (φώτο)

Από ψες βράδυ η ομάδα μας πανηγυρίζει ακόμη ένα νταμπλ στην ιστορία της, σ’ ένα συναρπαστικό τελικό, όπως και αναμενόταν άλλωστε, κέρδισε την Ομόνοια με 3-2 σετ και κατέκτησε πανάξια το κύπελλο.

Οι δύο ομάδες απέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς πως οι διαφορές τους ήταν στις λεπτομέρειες, η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και ψες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε ένα ματς διαφήμιση του αθλήματος.

ano-volley-gavriel

Στο πρώτο σετ πιο δυνατά μπήκε η Ομόνοια και διατηρούσε καθ’ όλη  τη διάρκεια προβάδισμα βραχείας κεφαλής. Λίγο μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, οι πράσινοι έκαναν ένα σερί κερδισμένων πόντων κερδίζοντας έτσι το σετ με 25-20.

Το δεύτερο σετ κυμάνθηκε στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο, οι δύο μονομάχοι πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Εκεί ήταν που μίλησε η αποφασιστικότητα και το πάθος των παικτών της Ανόρθωσης, ήθελαν τον τίτλο και το έδειχναν. Έτρεξαν ένα σερί κερδισμένων πόντων και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, κατακτώντας έτσι το σετ με 25-21.

Φουριόζα μπήκε στο τρίτο σετ η Ανόρθωσις, με σκοπό να το πάρει και να γίνει το αφεντικό της αναμέτρησης. Το πρώτο τεχνικό άουτ βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, με την Ομόνοια να προηγείται με 8-7. Στο διάστημα όμως μεταξύ πρώτου και δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ, η Ανόρθωσις απέδωσε εκπληκτικό βόλεϋ έτρεξε ένα σερί 9-3 και ως εκ τούτου το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ την βρήκε να προηγείται με 16-11. Η συνέχεια ήταν διαδικαστική, η Μεγάλη Κυρία κρατούσε με ευκολία τη διαφορά που απέκτησε και το τέλος την βρήκε να κερδίζει το σετ με 25-21.

ano volley omada

Εντελώς αντίθετη ήταν η ροή στο τέταρτο σετ, εκεί οι πετοσφαιριστές της Ομόνοιας έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, εν αντιθέσει με τους αθλητές της Μεγάλης Κυρίας που έδειξαν στοιχεία εφησυχασμού. Σε κανένα διάστημα του σετ δεν καταφέραμε να απειλήσουμε τους τριφυλλοφόρους που κέρδισαν το σετ με 25-19.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο tie-break και όσοι δεν ήταν καρδιακοί ίσως να έγιναν, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και την αγωνία να κτυπάει κόκκινο. Το προβάδισμα με 6-4 της Ομόνοιας βρήκε άμεση απάντηση από την Ανόρθωση η οποία με ένα σερί 4-0 πήγε στην αλλαγή πλευρών προηγούμενη με 8-6. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά ισόπαλες στο 9-9 και μέχρι το 13-13 πήγαιναν πόντο πόντο με εναλλασσόμενο το προβάδισμα.  Κάπου εκεί μίλησε ο πιο ψύχραιμος και αυτή ήταν η ομάδα μας η οποία κέρδισε το σετ με 15-13 και συνάμα το κύπελλο.

kontos-xrysostomou

Το τέλος της βραδιάς βρήκε τους πετοσφαιριστές, τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ομάδας να πανηγυρίζουν όλοι μαζί μια αγκαλιά την κατάκτηση του  16ου κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας. Μια χρονιά που εξελίχθηκε ανέλπιστα καλά και επιβεβαίωσε προς όλους ποιος είναι το αφεντικό στο κυπριακό βόλεϋ. Αυτό είναι σωστό πρωτάθλημα και κύπελλο στο Θεμιστόκλειο.

Από τα τραγούδια του κόσμου δεν μπορούσε φυσικά να λείπει και η μάνα Αμμόχωστος, που είδε ακόμη μια φορά το εκλεκτό της τέκνο να πανηγυρίζει ακόμη ένα τρόπαιο μακρυά της.

Για την Ανόρθωση αγωνίστηκαν οι : Κασμάρεκ, Γεωργίου, Γ. Χρυσοστόμου, Μπουρκόφσκι, Μερκούσιεφ, Μ. Χρυσοστόμου, Πλατρίτης (λίμπερο), Παναγιωτίδης

Πολυτιμότερος πετοσφαιριστής της αναμέτρησης επιλέχθηκε ο  Μάριος Χρυσοστόμου ετών 39!

Το βαρύτιμο τρόπαιο του κυπελλούχου παρέλαβε και απένειμε προς τους πετοσφαιριστές ο πρόεδρος του σωματείου Χρίστος Πουλλαΐδης.

Τα σετ:

8-5, 16-15, 25-20

8-7, 15-16, 21-25

8-7, 11-16, 21-25

8-7, 16-12, 25-19

13-15

Υ.Γ : Χθες και κατόπιν λάθους πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας δημοσιεύσαμε πως το κύπελλο αυτό ήταν το 15ο  στην ιστορία μας. Το κύπελλο αυτό είναι το 16ο.

[nggallery id=141]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ